Godišnji horoskop za 2021.

Prošla godina, 2020.godina je počela u Marsovom danu koji je tokom čitave godine bio aflikovan od Jupitera, Plutona i Saturna..
Godinu koja je već za nama, ostavljamo sa problemima, upalama, virusima i nemirima. Aflikovan Mars tokom velikog dela godine, obeležio je i razdorima i sukobima svih vrsta. Mars podstiče ljude na pobunu, javne nerede i skandale; ukazuje na izdajnike i ljude koji lažno svedoče kao i nehumanost. Za aflikovanog Marsa se kaže da "niti se boji Boga, niti mu je stalo do ljudi". Mars najčešće i ugnjetava druge, halapljiv je i nikada mu nije dosta. Godine Marsa, naročito aflikovanog ukazuju na jačanje prevaranata, vojske, policije i lopova.

Konjunkcija Jupitera i Saturna se dogadja na svakih dvadesetak godina i ona je osnova u predviđanju istorijskih događaja i struktuiranju svetskih trendova nadalje.
Poslednja konjunkcija se dogodila 31. maja 2000.godine. Konjunkcija 2000.godine se dogodila samo nekoliko nedelja nakon što su obe planete našle u konjunkciji sa Suncem.
Ove godine, 21.decembra 2020. oko 18.22 dogodiće se naredna konjunkcija u znaku Vodolije. Sledeće konjunkcije će se dešavati 5.decembra 2040 u znaku Vage, pa 10.aprila 2060.godine u znaku Blizanaca, pa 15.marta 2080.godine u znaku Vodilije, pa i 24.septembra 2100.godine u znaku Vage.
Na nekom opštem planu, godina koja je pred nama nosi velike promene svakom pojedincu. Ukoliko ne volite iznenadjenja, ova godina vam se ni malo neće dopasti. Ukoliko sa druge strane, volite iznenađenja, spremite se za narednu godinu - jer sve što vam ni u "snu ne bi palo na pamet" dešavaće se. Ovo je pravo vreme da se svi okrenemo budućnosti і donesemo važne odluke koje se trebaju zasnivati na prethodnim iskustvima. Važno je sada da budemo pažljivi u "materijalnim" pitanjima i ne pravimo nepotrebne investicije.
Već od proleća, svi ćemo težiti nezavisnosti, često і više nego što bi sada za nas bilo dobro. Ipak, ove godine će velika većina naših akcija i svakodnevnice zavisiti od grupe ili kolektivnih dešavanja, tako da ćemo individualnost i nezavisnost moći ispoljiti samo unutar grupe.

Naredna godina, 2021.počinje Jupiterovim danom, koji je skoro tokom čitave godine u konjunkciji i pod vlašću Saturna.
Početak godine, naročito period od 6.januara do 4. marta može biti vrlo nepredvidljiv za mnogo pravne ili zakonske regulative - kako na opštem, tako i na privatnom planu. Ovo je period koji je za sve nas najtenzičniji tokom naredne godine, jer nas tada čeka Marsov kvadrat prema Jupiteru i kvadrat prema Saturnu iz znaka Vodolije. Ovaj aspekt će se ponoviti i tokom novembra i prve polovine decembra kada će tranzitni Mars iz znaka Škorpije ponovo doći do kvadrata sa ovim planetama.
Tokom januara i februara će tranzitni Mars biti i u konjunkciji prema Uranu, tokom novembra i prve polovine decembra u opoziciji sa istim. Mars aflikovan od Urana ukazuje na razvijanje originalnosti, nezavisnosti i odstupanja od uobičajenog, te dalje daje afektivnost i adrenalinski naboj kao i preterivanje u demonstraciji “sopstvenih pravila ponašanja”.
Eksplozija i opiranje spoljašnjim pritiscima i ograničenjima sada će doći na red. Nepredvidjeni dogadjaji sigurno će uticati na gotovo sve dalje segmente života koji su pod uplivom fiksnih znakova (poput Bika, Lava, Škorpije i Vodolije) u natalnoj karti.
Funkcija ove konjunkcije je oslikavanje energije koja teži da poizvede dramatično, rušilačko i naglo ponašanje, kao i odluke koje idu u pravcu prekida bračnih, društvenih ili poslovnih dogovora ili veza, kao i neplanirane preokrete sa neizvesnim ishodom.

Odaberi svoj znak i pročitaj godišnju prognozu koju su za vas spremile:
Jovana Bogoslovov & Ivana Janković