Totalna lunarna eklipsa 26. maja 2021.godine

“Mesec se pomrači kada uđe u Zemljinu senku. Ova senka ima konusni oblik pošto je Sunce mnogo veće od Zemlje. Pomračenje počinje ulaskom Meseca u Zemljinu polusenku. Iz polusenke Mesec ulazi u senku i to svojim levim krajem, okrenutim ka istoku. Tada se na Mesecu opaža senka Zemlje koja sve više raste, a Mesec dobija izgled srpa..." “.

Šta predstavlja Pomračenje Meseca?

Eklipse najavljuju nadolazeća negativna dešavanja, bilo da je reč o natalnom, horarnom ili mundanom horoskopu, a primarna važnost se daje solarnim eklipsama.

U sredu, 26.maja 2021.godine, imamo totalno pomračenje Meseca, totalnu Lunarnu eklipsu u prvom dekanu, na 05° Strelca 28′ , na zvezdi Marfik koja je danas na oko 5° Strelca 36′.
Ovo Pomračenje Meseca će biti vidljivo sa teritorije velikog dela Jugo-istočne Azije, Aljaske, Kanade, Australije, u velikom delu Severne i Južne Amerike, Meksika kao i dela Pacifika.

Fiksna zvezda Marfik ukazuje na važnu raskrsnicu i potrebu za promenom životnog smera.

Na ličnom planu, Pomračenje Meseca donosi promene u kući, u imovini ili porodici, ali i na poslovnom planu kroz loše uplive žena.
Ovo uopšte nije loše vreme da postavite nove ciljeve i par nedelja radite na planovima prevashodno vezanim za posao i poziciju.
Mnogi stari profili pristupa životu će se pokazati kao nepovoljni, ali će se otvoriti i šanse u kojima se savetuje da pomoć moćnih (ili prijatelja), prihvatite i zadržite u nekoj vrsti tajnosti za blisko okruženje.
Ovo je veoma značajan period za vas ukoliko imate Ascendent (podznak) u znaku Strelca, Sunce ili Mesec u ovom znaku.
Mnogi od vas će, u narednim nedeljama, naročito tokom juna 2021.godine, napraviti značajan korak po pitanju životne filozofije, obrazovanja ili posla, i vraćati se na neke stare projekte koji se godinama unazad stavljaju u "drugi plan".
Potrebno je pogledati da li ova lunarna eklipsa pravi neki aspekt sa vašim natalnim planetama, da li na bilo koji način „angažuje“ svetla tela ili dispozitora istih.

Ovu lunarnu eklipsu će naročito osetiti rodjeni sa Suncem ili Ascendentom u promenljivim znakovima kao i oni koji imaju Mesec u promenljivom znaku (Blizanac, Devica, Strelac ili Ribe).

Naredna Solarna anularna eklipsa će se dogoditi 10. juna 2021. oko 12:42 na 19°Blizanaca 47′.
Lunarna eklipsa (zajedno sa narednom Solarnom), nas uvodi u vreme velikih promena na kolektivnom, privatnom i profesionalnom planu. Sada je moguće nasilje nad masama, pogoršanje opšteg zdravlja poplulacije, rušenje reputacije vladara širom sveta, te serija neočekivanih dogadjaja u masi, na radnim mestima i na planu nekretnina.

Ovo pomračenje Meseca će se ticati promena, u početku neprijatnih, u onom sektoru gde vam pada znak Strelca. Tu se možete osetiti najlomljivijim, jer svako pomračenje uslovno rečeno simbolizuje pobunu i gašenje svetla.
Kod mnogih sa Mesecom u promenljivim znakovima može doneti i brigu oko nekog člana porodice ili odvajanje od istog.

Za početak, pogledajte polje u kome se odigravaju dve naredne eklipse (polje koje počinje Strelcom ili Blizancima) i videćete šta je u toku i šta će se "lomiti" i menjati u narednim nedeljama (1. polje život, fizicko telo, 2 novac, 3 komunikacija, saobraćaj, učenje, rodbina, 4 otac (mada oba roditelja), kuća, dom, 5 zabava, deca, seks I ljubav, 6 bolesti, zdravlje, svakodnevnica, posao, 7 brak, partnerstva, 8 smrt, nasledstva, dugovi, 9 religija, duhovnost, zakon, putovanja, 10 karijera, pozicija i posao, 11 prijatelji, nade, zelje, novac koji mi pada s neba, lutrija, 12 izolacija, patnja, trpljenje, loše stvari koje se desavaju zbog mojih grešaka, poroci, strahovi i tako redom).

U mundanoj karti, ova eklipsa utiče na narode, države i gradove koji imaju tradicionalnu povezanost sa znakom Strelca ali i Blizanaca (na Ascendentu, MC, Suncu ili Mesecu).
Prva dekada znaka Strelca je pod vladarstvom Jupitera pa Lunarna eklipsa u ovoj dekadi donosi probleme vezane za zakon, strance, migrante, vlade ili verske službenike.
Severozapadnoj Evropi pripada vatrena trijada, kojom vladaju Jupiter i Mars. Znaku Strelca pripada Španija, Mađarska, donja Italija, Dalmacija i Slavonija. Znaku Lava Francuska, Italija, Sicilija, Crna Gora, severni deo Rumunije, dok znaku Ovna pripada Britanija, Nemačka, Danska i Poljska.
Ova Lunarna Eklipsa će se naročito ticati oblasti poput Amerike, Britanije (naročito London i Notingem), deo Francuske (naročito Provansa), Australije, Španije, Severa Italije, dela Nemačke (Študgard), deo Azije (naročito Jermenija, Mongolija, Saudijska Arabija, Tajland, Ujedinjeni arapski emirati ili Južni Vijetnam).

U noći (danu) Lunarne eklipse raste broj saobraćajnih nesreća, dobijaju se loše vesti o rodbini, jača nasilje u komšiluku, mogući su nemiri na ulici i javnom mestu.

Vreme - klima: je loše za poljoprivredu i voćarstvo.
Klima je na globalnom nivou promenljiva, praćena rizikom od uragana na krajnjem jugo -zapadu. Mogući su snažniji potresi na poluostrvima i ostrvima na Jugu i Jugo zapadu. U velikom delu Evrope vreme će biti promenljivo sa mogućnost obimnijih padavina - oluje, kiše, poplave i grad.


Autor:
astrolog

Jovana Bogoslovov

Jovana Bogoslovov je rođena u Beogradu 1974.g. Živi i radi u istom.
Od 1993. do 1997. je uređivala emisiju "Noć sa astrologom" na beogradskim radio stanicama.
Od 1998. do 2008. je predavala astrologiju na beogradskom univerzitetu "DJuro Salaj".
Od 2008. godine do danas predaje u svojoj školi "JovanaL27".
Autor je pet zbornika radova, piše i objavljuje tekstove za časopise i ima astrološke emisije na Televizijama u regionu.
Sa klijentima uživo ili skypeom radi ponedeljkom i petkom.