Lunacije i eklipse

Pomračenje Sunca - hibridna Solarna Eklipsa 20. aprila 2023.godine

Pomračenje Sunca nastaje kada se Mesec postavi između Sunca i Zemlje pa nam sa Zemlje zakloni Sunce. U jednoj godini može biti najviše sedam pomračenja: tri Mesečeva i četiri Sunčeva ili dva Mesečeva i pet Sunčevih.
“Hibridna” pomračenja nastaju kad tokom maksimuma dođe do promene tipa pomračenja, tj. prstenasto pomračenje postane totalno ili obrnuto.

U četvrtak, 20.aprila 2023.godine oko 6 sati i 12 minuta, imaćemo Pomračenje Sunca na 29° Ovna 50′, u blizini fiksne zvezde Mirach.

Zvezda Mirach (od arapske reči mizar "pojas"), dovodi se u vezu sa porodičnim pitanjima i ukazuje na uspeh kroz brak ili savez.
Dalje, vladar ove eklipse je Mars koji se nalazi u znaku svog pada, a iz dubine eklipse deluju Venera i Saturn dok je sam Jupiter je "zaklonjen" od Sunca (12°51′ je kritična distanca) pa će Sunce iz njega izvući sve najgore - gordost, samoprecenjivanje, žudnju za širenjem i uvećanjem na račun drugih i slično.
Ova pozicija Marsa simbolički pokazuje i vatru i ozbiljne proteste po Severozapadu Evrope koji se nastavljaju. Ljudi na vlasti ili sami predstavnici vlasti (kraljevi, predsednici, poslanici, senatori i sl) mogu biti izazvani i ponašati se agresivno i manipulativno. Ali i biti životno ugroženi. Sada se na ličnom planu razvija problem u komunikaciji sa bliskim osobama, sa porodicom i nadredjenima uopšte, problem u korenima, odnosima prema tradiciji, procenjivanju predjašnih uspeha ili neuspeha i sl.

Šta će se još dogoditi?

Na širem planu, u narednim danima je moguć porast nasilja na zapadu Evrope kao i na severu Kosova i delu Turske; zemljotres ili nepogode na Zapadnoj obali SADa; eksplozije na Bliskom istoku ili ozbiljnije vojne pretnje u oblasti severne Azije; kao i porast vodostaja na našim prostorima i opasnost od grada u središnjem delu centralne Srbije.
Kolektivna događanja vezana za naciju, domovinu ili familiju, narednih dana se mogu preživljavati više nego “lično”, pa ako nemate pametnija posla, na to gubite živce na trivijalne stvari.
Na žalost, sada su u najvećoj opasnosti deca, naročito u grupi, ili više dece na jednom mestu u saobraćaju, moguće je nasilje, vatra ili pucanj i pored vode (splavovi, obale i sl.) kao i porodično nasilje.


O Jovani

Jovana Bogoslovov je rođena u Beogradu. Živi i radi u istom.
Od 1993. do 1997. je uređivala emisiju "Noć sa astrologom" na beogradskim radio stanicama.
Od 1998. do 2008. je predavala astrologiju na beogradskom univerzitetu "DJuro Salaj".
Od 2008. godine do danas predaje u svojoj školi "JovanaL27".
Autor je pet zbornika radova, piše i objavljuje tekstove za časopise i ima astrološke emisije na Televizijama u regionu.
Sa klijentima uživo, zoom-om ili viberom, radi ponedeljkom i petkom
Zakažite razgovor slanjem poruke na viber: +381694443220


Scroll to Top