Retrogradni Uran u znaku Bika od 20.avgusta 2021

autor: Jovana Bogoslovov
tekst objavljen 18.avgusta, 2021.god


Kao prva od tri transpersonalnih planeta kaja je otkivena (Uran, Neptun i Pluton), Uran prvenstveno simbolizuje civilizacijski i kulturološki razvoj na opštem društvenom planu. Najčešće se dovodi u vezu i sa pojmom slobode, jednakosti i ravnopravnosti.
S druge strane predstavlja individualnost i ekscentričnost, inovacije, finansijske akrobacije, tehnološke promene ili uopštene nagle (gotovo trenutne) promene smerova i dogadjaja koje ne možemo da predvidimo kao i istraživanja i netrpeljivost prema svemu što je staro ili kontinuirano. 

“Uranska energija može biti doživljena u svojoj pozitivnoj i u svojoj negativnoj formi, često istovremeno. Zbog toga za individuu predstavlja problem da apsorbuje ovu energiju što je često izbacuje iz ravnoteže. Osoba može postati temperamentna, jako napeta i nervozna, sklona ekstremnim oscilacijama u stavovima i ponašanju. Može biti prisutna nesmirujuću vibracija u umno-telesnoj auri koja može biti uznemirujuća i neprijatna za druge i u krajnjoj liniji, voditi društvenoj izolaciji.” P.Hajdn

Dana, 15.maja 2018. godine, tranzitni Uran je promenio znak i iz znaka Ovna prešao u znak Bika u kom će ostati do jula 2025.godine.

Tranznitni Uran je bio u znaku Bika od 6. juna 1934. godine  do 7.avgusta 1941.godine kada je na kratko ušao u znak Blizanaca da bi se ponovo vratio u znak Bika    od  4.oktobra 1941. godine i boravio u istom do 15.maja 1942.godine.

Sam znak Bika vlada istokom i severoistokom. Vlada bogatstvom, materijalnom sigurnosti, gotovinom, ličnim stvarima i ličnim dobrima, prihodima i dobicima. Vlada i hranom pa i poljoprivredom, proizvodnjom i potrošnjom, zemljom, zemljištem i samom obradivom teritorijom.
Dakle, glavni događaji narednih godina biće vezani za novac, posed, zemlju, hranu kao i za lična uverenja.
Kroz krize na berzi i destabilizaciji postojećih valuta, javnim bankrotima i sve većim brojem nezaposlenih, u siromaštvu, javiće se i potreba za promenama u načinu na kojiprihvatamo elementarne potrebe za biološkim održanjem. Radne navike i rutina će se menjati, dogodiće se reforma u prehrambenoj industriji, a nanovo će se definisati i pravila o korišćenju resursa zemlje.

Šta će se u ovom "krugu" tranzitnog Urana kroz znak Bika dešavati pročitajte OVDE.

Rastuća stopa siromaštva, otkazi i privremene obustave rada zbog kovid infekcije, kao i raseljavanje i migracija stotine hiljada ljudi sa Istoka, doprineće dodatnom padu realnih prihoda i porastu inflacije, padu zaposlenosti i životnog standarda, kao i povećanje potražnje za javnim kuhinjama, dodatnoj socijalnoj pomoći.
Ovaj tranzit Urana će prodrmati dosadašnji kapital i potrošnju, što ukazuje i na kolaps u bankarstvu, stagnaciju u građevinarstvu, destabilizaciju valuta, finanske krahove, nepouzdanu štednju, investicije i vrednost akcija na berzi.

Nekoliko puta sam rekla da retrogradno kretanje Urana se u mnogim situacijama može pokazati kao efikasnije i moćnije od direktnog kretanja ove planete, bar kad su tranziti u pitanju. Uran predstavlja nagon za promenama, budjenje inventivnosti, kombinacije, budjenje, revolucije, inteligenciju – višu svest, šok, stres i nepredvidljive situacije, ali i reorganizaciju, brze promene i inovacije.

Dvadesetog avgusta ove godine, tranzitni Uran kreće retrogradno sa 14*48 znaka Bika i biće retrogradan sve do 18.januara sledeće godine.

Kada je tranzitni Uran retrogradan, čini se da je teže obuzdati nestabilne i impulsivne nagone koje posedujemo i miruju u vreme Uranovog direktnog hoda. Ovo se najčešće ispoljava kao naglost, uznemirenost ili naprasna promena mišljenja i stava.

Retrogradno kretanje takođe može da donese privremeno stanje anksioznosti ili napada panike usled dugog vremenskog perioda potiskivanja potrebe za pravom i slobodom.

Uranovo retrogradno kretanje, sada će otežati pojedincu da pronadje modus da bude svoj i finansijski nezavisan, bez nanošenja stresa i nevolja - i sebi ali i drugima oko sebe.

Pogledajte u kojoj kući vam se nalazi tranzitni Uran i kojim natalnim poljem (poljima) vlada kako bi videli, odakle će dolaziti “nemir”, odnosno odakle će se vraćati stresne situacije do početka januara.

Na primer
,
ukoliko vam Uran vlada poljem braka (7.kućom), a tranzitira 10.kućom, moguće je da će partner provoditi mnogo vremena na poslu, što će kod vas vratiti uznemirenost i potrebu da se oslobodite odnosa za koji odavno verujete da vam ograničava rast, napredak i slobodu.
Recimo, Tina Tarner ima retrogradnog Urana u Biku u natalnoj 10.kući. Pored Marsa koji je u njenoj kući partnerstva pa je doprineo i nasilju u braku, retrogradni Uran je upravo i doneo tešku promenu i oslobodjenje od Ajka.
Naravno, mi sada govorimo o tranzitu i "privremenom stanju".
Drugi scenario, sa istom postavkom, bi bio da se želite osloboditi i pravnog ugovora vezanog za posao koji vas finansijski ograničava i umanjuje vam slobodno vreme koje bi proveli sa dragim ljudima.
I tako redom.