astroprofil aspekti u astrologiji

Metak za metak:
priča o kardinalnoj paran-opoziciji Marsa i Pluton
  Alen Delon je francuski glumac, rodjen 08.novembra 1935.godine u Sceauxu (Senski visovi), nedaleko od Pariza. Rano odrastanje Delona, prate nemiri u porodici, razvod roditelja i neprilagodjeno ponašanje u školi. Sa 14.godina, Delon je napustio školu i počeo da radi u mesari kod očuha, a sa sedamnaest se priključio francuskoj mornarici kao pripadnik specijalne jedinice Fusiliers Marins, te učestovao u Francusko-indokineskom ratu tokom 1953 i 1954.godine. Sam Delon navodi da je tokom služenja u jedinici, proveo jedanaest meseci u zatvori zbog nediscipline i ne poštovanja autoriteta.Godine 1956, otpušten iz vojne službe, i bez dinara u džepu, vraća se u Francusku. U potrazi za bilo kojim poslom, radio je kao konobar, portir i trgovac. Tokom ovog perioda upoznaje poznatu francusku glumcu Brigitte, i kreće sa njom, kao pratnja, na Kanski festival.
  U Kanu ga je prvo primetio američki reditelj David O. Selznick, koji mu je ponudio posao glumca, pod uslovom da nauči engleski jezik. Vratio su Pariz i posvetio učenju. Ubrzo upoznaje Yves Allégreta, francuskog reditelja, i na njegov nagovor ostaje u Parizu i ostvaruje prvu glumačku ulogu 1957.godine, u filmu “Quand la femme s'en mêle”. Interesantna je i Delonova prva uloga, glavni junak filma Henri Godot, vlasnik noćnog kluba u Parizu, angažuje. profesionalnog ubicu Joa (Alen Delon) da ubije ljubavnika njegoge devojke. Pojaviši se u ovom filmu ubrzo postaje jedan od najatraktivnijih mladih francuskih glumaca. Naredne godine, 1958, na snimanju filma "Marko Polo" u Beogradu, Delon upoznaje “opasne momke” sa beogradskog asfalta koji su se pojavili na filmu kao statisti. 
  Miloš Milošević je bio, u to vreme, jugoslovenski afirmisani kaskader i glumac početnik, Stevan Marković (rodjen 10. maja 1937. godine u Beogradu) “žestok momak sa beogradskog asfalta”.
  Prijateljstvo se medju njima brzo razvilo. Iz Beograda sa sobom u Pariz, dovodi prvo svog dublera sa filma Miloševića i daje mu posao telohranitelja. Nakon toga Stevan Marković, kreće 16. oktobra 1958. godine, ilegalno za Pariz. Kod Delona, dobija posao potrčka. 
  U pratnji Delona se često pojavljuje i njegova supruga Natali Delon (rodjena kao Francis Kanovas), i možda baš od nje kreće dalja drama. Milošević i Marković ulaze u orgijsku avanturu sa Natali. Pogrešan potez, koji će ih koštati života.
  “Šta tamo, na Balkanu, rade sa psom kad ujede gospodara?” cinično je komentarisao Delon.Milošević, po glasinama, gubi posao i kreće za Ameriku. Sledi informacija: Miloš Milosević je prebijen na smrt u kupatilu vile Mikija Runija, na Beverli Hilsu 1966. godine. Telo je dopremljeno američkim avionom PAN AM na račun Alen Delona. 
  Ulogu telohranitelja preuzima Stevica Marković. Prebijen na smrt, 1. oktobra 1968.godine, pronadjen je na djubristu Elankura, spakovan u veliku najlonsku kesu. U Markovicevoj glavi je nakon obdukcije, pronadjen metak, malog kalibra, kakav koriste francuski policajci. 
  Stevan Marković je, neposredno pred smrt, ostavio pismo bratu, u kome navodi da ukoliko bude ubijen, za to mora biti odgovoran Alen Delon i njegov kum Fransoa Marcantoni. Marcantoni je oslobodjen nakon svedočenja Borivoja Bob Ackova. U istrazi bila je saslušana i Natali Delon. Istraga je ubrzo dovela i do Žorža Pompidua (tadašnji premijer, kasnije predsednik Francuske). Istraga o ubistvu Stevana Markovica, trajala je deset godina, kako u Parizu, tako i u Beogradu. Slučaj je zatvoren kao "nerešen". 
  Naravno, postoje osnove da se veruje da bi Delon učinio sve da spasi život Markovića i da je direktni krivac ipak Žorž Pompidu. 

   

  Pogledajmo sada Delonovu kartu. 
  Sunce u znaku Škorpije, Ascendent u znaku Vage, Mesec u znaku Ovna. Sunce na zvezdi Zuben Algenubi (sa arapskog. “po svaku cenu” ili “cena koju treba platiti”) ukazuje na probleme koji dolaze kroz poslovne saradnike, sramotu, nemilosrdnog poslodavca, trpljenje kroz pogrešne optužbe i teškoće u porodičnom životu. Sunce je dispozitor polja prijateljstva, grupe. Naravno da će se analogija naći i kroz opis prijatelja. Sunce gleda na Jupitera sa 29* istog znaka. Jupiter na Tolimanu, će dodatno opisati i prijatelje iz svih slojeva društva. Od marginalaca, gagstera do političara i moćnika, naravno i njihovu podršku. Toliman takođe, donosi velike životne opasnosti ljudima koji nas okružuju, ali i okrutne i opasne prijatelje. 
  Kardinalna paran-opozicija Plutona i Marsa egzaltiranog u znaku Jarca, u vrhu 4.polja (udruženih vladara Sunca i Meseca – ega i emocija, svesti i osećanja) naglašava nasilje, borbu do smrti, borbu po cenu svega i borbu “za preživljavanje”.
  Paran-opozicija Marsa i Plutona, najčešće ukazuje na demonstraciju sile, nasilje i prisilnu potrebu da se dominira u svakoj situaciji. Fascinacija moćnicima i preuzimanje uloge moćnika, kontrolora, predatora, despota. Tiranin ili žrtva. Masakriran ili onaj koji poteže nožem. Paran generalno reaguje, ili se ispoljava kroz druge ljude. Mars vlada i 07.poljem (drugi ljudi) i Suncem (ličnost, lična inicijativa). Znači, neko drugi će stradati.

  Dispozitor Plutona je angularan Mesec u Ovnu u kvadratu sa Marsom iz Jarca. Nepostojanost, agresivnost (kojom se prikriva nesigurnost), entuzijazam, nestrpljivosti. Nema metodike, prezire se autoritet, ratuje se protiv discipline, ne podnose se mešanja u private stvari. Prekomerna samouverenost i nedovoljno promišljanje u bilo kojoj odluci. Mars kao vladar 07.polja, u paran-opoziciji sa Plutonom i Mesecom iz 07.polja, će prekinuti brak i svaku zajednicu ili ugovor. Ali i beznačajan povod može da rasplamsa veliku vatru i povuče okidač. 
  Lično ili kroz posrednika. Na filmu ili u životu. 
  Aspekt morala je urušen. Jupiter sa zadnjih stepena Škorpije je u kvadratu prema Saturnu iz znaka Riba. Jupiter vlada i Saturnom i Fortunom iz petog polja. Saturn je dispozitor petog polja. Nema morala kada je u pitanju svako koga volimo, nema kočnice kada je u pitanju osveta (Škorpija).
  Vladar horoskopa je Venera u Devici na Markebu u dvanaestom polju. I eto čoveka punog tajni. Merkur je dispozitor dvanaestog polja (ubice) i iz Vage (brak, javnost, drugi ljudi) puca kvadrat sa Plutonom i opoziciju sa Uranom iz 08.polja. Nema proseka, ni ravnoteže. Nepokolebljiva istrajnost u nameri da se odbrane princip i da se završi ono što je započeto. Trenuci pomračenog uma. Pogrešna i brzopleta zaključivanja, pogrešno sagledavanje situacije i konačna odluka o destrukciji.

 

 

Scroll to Top