t Mesec u znaku Blizanaca - Dobrodošli na zvaničnu stranicu astrologa Jovane Lučić Gajić - Welcome to the official Jovana Lucic Gajic website
Za razliku od prethodne pozicije Meseca o kome sam pisala (Mesec u Biku) proplancima, brdima, zavejanim selima, pa toplim zagrljajajima - Mesec u Blizancima recimo, baš ne voli selo, brda, proplanke. 
Šta više.
Može da uživa u njima ali na pet dana.

Mesec u znaku Blizanaca voli grad. Rodjeni sa ovom pozicijom Meseca vole sve što je raskrsnica, brzina, saobraćaj, škola, gužva, pokret, komunikacija. I tako ja sve što je u simbolici sa gradom, telefoniranjem, reklamama, televizorima, trgovinskim centrima, putnicima, putničkim stanicama, vetrom i kartama samo delić slike Meseca u Blizanacima. 

Pa je Mesec u Blizancima i žena sa povratnom autobuskom kartom u ruci, i žena za volanom koja jednom rukom drži isti, drugom telefonira. I žena koja uči, piše, kreće se dok je živa. Pa i žena koja je stavila ruku na nečije rame. A kad smo kod ruke, i ruka je Blizanac, pa i obe ruke koje pišu ovaj tekst. A Boga mi i jezik, koji usput, izgovara u prolazu „javi se na telefon“.

Mesec u znaku Blizanaca simboizuje i masu ljudi u redu ispred novinarnice pa je i žuta štampa ali i Travel Magazin. Mesec u Blizancima je i knjiga. Ne baš „Rat i mir“, ali ona aktuelna koju možeš da pročitaš dok se voziš na relaciji Beograd – Novi Sad, ako ti usput ne zazvoni mobilni telefon, recimo u ulici Braće (ovog ili onog).... ili ako ne zapričaš vozača. I dok razgovara sa vama, tako u kolima, ovaj nemirni Mesec crta ili piše po istoj toj knjizi jer ko zna gde je sad papir. 

Mesec u Blizancima je najčešće i stan, ili dva stana. Pa Mesec u Blizancima i podeli stan, na dva nivoa, ili na dva ulaza. Mesec u Blizancima je i komšija, koji baš ovih dana pravi buku, ili mu jednostavno sve smeta. Pa i prozor iz kuće pravo na raskrsnicu ili glavnu ulicu, gde god bili. Pa ispred prozora nekada i početna stanica autobusa ili taxi stanica, škola i automobil. Vaš ili čitav parking tudjih automobila. A na njemu redovno neka „akcija“ :) A i prodavnica na ćošku do kuće. Pa stepenice do ulaznih vrata, pa dva ulaza u kuću ili dve brave na kući. Pa dugi hodnici.
Pa u kući gomila knjiga, novina, pa i LUTKA i bicikl ?!... pa do telefona i dve olovke. Pa i mamino pismo ili račun (zaboravićemo na račun, nek računa Devica, vratimo se na majku). 
A majka savršen sagovornik. Nekada iz trgovarčke ugledne kuće, nekada iz porodice pismenih ljudi. Mama trgovac, službenik ili naučnik, ali uvek okružena papirima. A zauvek mladog duha. Pa ista ta majka (ili mi kao majka) sedne u kola, pa sa kolima uvek neki problem. 
Da, baš ta majka, gotovo redovno i bira izmedju dva grada, i traži gde će da živi, pa nekada odabere i dva doma koja podjednako voli. Ili život na dve paralelne lokacije jer ona je putnik. 
A kako da ne voli putovanja ovaj Mesec? Samo reci gde i spakovan je. 
Danas u severni deo Italije, sutra u Ameriku ili na Island? Pa na kaficu u Kragujevac grda studenata i djaka? Gde god, samo da se ne sedi u mestu.

E a kad su emocije u pitanju, samo ne započinjite tu temu sa Mesecom u Blizancima. Da ne krene lavina razmišljanja, pa konverzacija, pa bujica podataka, pa reči, reči. Pa toliko razmišljanja da kad se dogodi nešto konkretno, već smo se umorili. 

Blizanac je i učenik, koji je baš danas, pobegao sa časa. I odrasla osoba koja smisli dve „fore“ i zbriše sa posla, ili romantik koji vam sa „dve reči“ zakuca interesovanje za njega zauvek. Ovaj Mesec je i dete (koliko god da ima godina) koje vam ispriča dva vica i ulepša dan. I ne ljutite se na njega što je po nekad neozbiljan, ne shvatajte sve suviše ozbiljno. On se malo šali sa vama.