IMG-LOGO
Home Mesec u znaku Mesec u znaku Blizanaca
mesec u znaku

Mesec u znaku Blizanaca

 

 

Mesec simbolički predstavlja dušu. Smatra se najvažnijim nebeskim telom, zbog svog uticaja na um i emocije. Oslikava način na koji doživljavamo svet i povezujemo se sa njim.
Oslikava primarni ženski princip. Upravlja osećajima, i izrazava potrebu za spontanošću i udobnošću jer se plaši. Svi su strahovi sazdani u Mesecu (druge planete modeliraju kako će se ispoljiti). Svaka trauma je sadržana u Mesecu. Mesec voli noć i intimu, kuću, pa tu i traži tačku smirenja.
Mesec upravlja rodjenjem. Takođe predstavlja majku, ženu, kao i ćerku kad se uda i postane majka. kao i vrstu odnosa koju sa majkom (pa dalje is a ženom i ćerkama) gradimo, kao i samo blagostanje porodice, poreklo, odgoj i sve ostale faktore koji imaju dubok uticaj na psihologiju i život osobe. Vlada početkom života i dešavanjima do 04.godine kao i osećajima iz prenatalnog perioda. Vlada i dvadeset i četvrtom godinom kao i šezdeset i šestom godinom.
Vlada i podsvešću i snovima. Predstavlja um, emocije, pranu, vodu i tečnosti. Predstavlja i hranu, kao i materijalne potrebe i egzistenciju samog natusa. Položaj Meseca u natalnoj karti pokazuje način na koji osoba misli i oseća, njene/njegove važne teme u životu i njegov odnos sa spoljnim svetom.


Za razliku od prethodne pozicije Meseca o kome sam pisala (Mesec u Biku) proplancima, brdima, zavejanim selima, pa toplim zagrljajajima - Mesec u Blizancima recimo, baš ne voli selo, brda, proplanke.

Šta više.Može da uživa u njima ali na pet dana.


Mesec u znaku Blizanaca voli grad. Rodjeni sa ovom pozicijom Meseca vole sve što je raskrsnica, brzina, saobraćaj, škola, gužva, pokret, komunikacija. I tako ja sve što je u simbolici sa gradom, telefoniranjem, reklamama, televizorima, trgovinskim centrima, putnicima, putničkim stanicama, vetrom i kartama samo delić slike Meseca u Blizanacima.


Pa je Mesec u Blizancima i žena sa povratnom autobuskom kartom u ruci, i žena za volanom koja jednom rukom drži isti, drugom telefonira. I žena koja uči, piše, kreće se dok je živa. Pa i žena koja je stavila ruku na nečije rame. A kad smo kod ruke, i ruka je Blizanac, pa i obe ruke koje pišu ovaj tekst. A Boga mi i jezik, koji usput, izgovara u prolazu „javi se na telefon“.


Mesec u znaku Blizanaca simboizuje i masu ljudi u redu ispred novinarnice pa je i žutu štampu ali i Travel Magazin. Mesec u Blizancima je i knjiga. Ne baš „Rat i mir“, ali ona aktuelna koju možeš da pročitaš dok se voziš na relaciji Beograd – Novi Sad, ako ti usput ne zazvoni mobilni telefon, recimo u ulici Braće (ovog ili onog).... ili ako ne zapričaš vozača. I dok razgovara sa vama, tako u kolima, ovaj nemirni Mesec crta ili piše po istoj toj knjizi jer ko zna gde je sad papir.


Mesec u Blizancima je najčešće i stan, ili dva stana. Pa Mesec u Blizancima i podeli stan, na dva nivoa, ili na dva ulaza. Mesec u Blizancima je i komšija, koji baš ovih dana pravi buku, ili mu jednostavno sve smeta. Pa i prozor iz kuće pravo na raskrsnicu ili glavnu ulicu, gde god bili. Pa ispred prozora nekada i početna stanica autobusa ili taxi stanica, škola i automobil. Vaš ili čitav parking tudjih automobila. A na njemu redovno neka „akcija“ :) A i prodavnica na ćošku do kuće. Pa stepenice do ulaznih vrata, pa dva ulaza u kuću ili dve brave na kući. Pa dugi hodnici.

Pa u kući gomila knjiga, novina, pa i LUTKA i bicikl ?!... pa do telefona i dve olovke. Pa i mamino pismo ili račun (zaboravićemo na račun, nek računa Devica, vratimo se na majku).
A majka savršen sagovornik. Nekada iz trgovarčke ugledne kuće, nekada iz porodice pismenih ljudi. Mama trgovac, službenik ili naučnik, ali uvek okružena papirima. A zauvek mladog duha. Pa ista ta majka (ili mi kao majka) sedne u kola, pa sa kolima uvek neki problem.
Da, baš ta majka, gotovo redovno i bira izmedju dva grada, i traži gde će da živi, pa nekada odabere i dva doma koja podjednako voli. Ili život na dve paralelne lokacije jer ona je putnik.

A kako da ne voli putovanja ovaj Mesec? Samo reci gde i spakovan je.

Danas u severni deo Italije, sutra u Ameriku ili na Island? Pa na kaficu u Kragujevac grda studenata i djaka? Gde god, samo da se ne sedi u mestu.


E a kad su emocije u pitanju, samo ne započinjite tu temu sa Mesecom u Blizancima. Da ne krene lavina razmišljanja, pa konverzacija, pa bujica podataka, pa reči, reči. Pa toliko razmišljanja da kad se dogodi nešto konkretno, već smo se umorili.


Blizanac je i učenik, koji je baš danas, pobegao sa časa. I odrasla osoba koja smisli dve „fore“ i zbriše sa posla, ili romantik koji vam sa „dve reči“ zakuca interesovanje za njega zauvek.

Ovaj Mesec je i dete (koliko god da ima godina) koje vam ispriča dva vica i ulepša dan. I ne ljutite se na njega što je po nekad neozbiljan, ne shvatajte sve suviše ozbiljno. On se malo šali sa vama.

o Jovani

 • Jovana Bogoslovov je rodjena u Beogradu 1974.godine. Živi i radi u istom.
  Od 1993. do 1997. je uredjivala emisiju "Noć sa astrologom" na beogradskim radio stanicama. Od 1998. do 2008. je predavala astrologiju na beogradskom univerzitetu "Ðuro Salaj". Od 2008. godine do danas predaje u svojoj školi "JovanaL27".
  Autor je pet zbornika radova, piše i objavljuje tekstove za časopise i ima redovne astrološke emisije na Televizijama u regionu.
  Sa klijentima uživo ili zoom-om radi ponedeljkom i utorkom .
 • viber: +381 69 444 3 220
 • e-mail: jovanalg@yahoo.com

OnLine Škola astrologije • Dobrodošli u OnLine školu astrologije "JovanaL".
  U sredu, 26.januara 2022.godine u 17.45h održaće se prvo predavanje za nove polaznike škole.
  Ukoliko ste zainteresovani za nastavu molim vas da se javite porukom .
  Više o redovnoj nastavi na: LINKU

 • prijave poslati na viber: +381 69 444 3 220
 • e-mail: jovanalg@yahoo.com

Izdvojeni tekstovi