Mesec u znaku Strelca

Mesec simbolički predstavlja dušu. Smatra se najvažnijim nebeskim telom, zbog svog uticaja na um i emocije. Oslikava način na koji doživljavamo svet i povezujemo se sa njim. Oslikava primarni ženski princip. Upravlja osećajima, i izrazava potrebu za spontanošću i udobnošću jer se plaši. Svi su strahovi sazdani u Mesecu (druge planete modeliraju kako će se ispoljiti). Svaka trauma je sadržana u Mesecu. Mesec voli noć i intimu, kuću, pa tu i traži tačku smirenja. Mesec upravlja rodjenjem.
Takođe, predstavlja majku, ženu, kao i ćerku kad se uda i postane majka. kao i vrstu odnosa koju sa majkom (pa dalje is a ženom i ćerkama) gradimo, kao i samo blagostanje porodice, poreklo, odgoj i sve ostale faktore koji imaju dubok uticaj na psihologiju i život osobe. Vlada početkom života i dešavanjima do 04.godine kao i osećajima iz prenatalnog perioda. Vlada i dvadeset i četvrtom godinom kao i šezdeset i šestom godinom. Vlada i podsvešću i snovima.
Predstavlja um, emocije, pranu, vodu i tečnosti. Predstavlja i hranu, kao i materijalne potrebe i egzistenciju samog natusa. Položaj Meseca u natalnoj karti pokazuje način na koji osoba misli i oseća, njene/njegove važne teme u životu i njegov odnos sa spoljnim svetom.

A šta je sa Mesecom u znaku Strelca?

Optimistični i brižni Mesečko u Strelcu, je rođeni putnik, vernik i filozof bez premca. Dajte mu trenerku, ranac, put i horizont, i on dalje, ništa neće tražiti više.
Kad smo kod puta, to je isti onaj put, koji drugi planiraju na tri dana, a ovaj Mesec bi zauvek ostao na njemu.
Od Dalmacije, Krajine, Severne Francuske i Severne Italije do Španije i Majorke pa tako redom do Meksika, Brazila ili Kalifornije.
Jer ovo je čovek koji nikad ne bi bio na istom mestu i uvek je u potrazi za avanturom.
Ovo je lepo lice koje vas gleda sa druge strane, iskošenih očiju i raspuštene kose – uvek slobodne da je vetar lakše zamrsi.
Ovo su i ljudi koji vic ispričaju najsladje, oni koji je najlepše smeju i oni koji tugu ne mogu da gledaju.
Večni nestrpljivci, sujeverci i pomalo lenjivci, neće sebi “natovariti na glavu” surovu stvarnost ili teret svakodnevnice, jer oni će i taj teret prihvatiti lako. Lagane i pitome naravi, osmeh neće skidati sa lica i a onaj “grozni” optimizam “biće bolje”.
I što je najvažnije, njima će i biti, jer ono što vi doživite kao dramu ili teret, oni neće ni videti. Proći će dalje.
Ovo je slika prostrane kuće na putu ili uz put. Ovo je i stan na nekom visokom mestu odakle imate uvek najlepši pogled na Horizont ili široki bulevar.
Ovo je i kuća pored crkve, carine, u inostranstvu ili pored mora. Ovo je i vaša majka, koja je zbog porodice živela na putu.
Ovo je i žena iz vaše porodice, koja se zbog ljubavi selila u i došla na "tudju zemlju".
Sve ovo, naravno, može da pokvari ili poboljša, loš ili dobar dispozitor Meseca (Jupiter), poneki aspekt ili polje u kome se Mesec nadje. Ipak, ovo ste i dalje vi, sa širim ili manje širim - najlepšim osmehom na svetu.

Author
astrolog

Jovana Bogoslovov

Jovana Bogoslovov je rođena u Beogradu.
Od 1993. do 1997. je uređivala emisiju "Noć sa astrologom" na beogradskim radio stanicama.
Od 1998. do 2008. je predavala astrologiju na beogradskom univerzitetu "DJuro Salaj".
Od 2008. godine do danas predaje u svojoj školi.
Autor je pet zbornika radova, piše i objavljuje tekstove za časopise i ima astrološke emisije na svom YouTube kanalu.
Sa klijentima uživo, zoom-om ili viberom, radi ponedeljkom i petkom