Mesec u znaku Strelca

autor: Jovana Bogoslovov
tekst objavljen 15.jula, 2008.god


Optimistični i brižni Mesečko u Strelcu, je rođeni putnik, vernik i filozof bez premca. Dajte mu trenerku, ranac, put i horizont, i on dalje, ništa neće tražiti više.
Kad smo kod puta, to je isti onaj put, koji drugi planiraju na tri dana, a ovaj Mesec bi zauvek ostao na njemu.
Od Dalmacije, Krajine, Severne Francuske i Severne Italije do Španije i Majorke pa tako redom do Meksika, Brazila ili Kalifornije.
Jer ovo je čovek koji nikad ne bi bio na istom mestu i uvek je u potrazi za avanturom.
Ovo je lepo lice koje vas gleda sa druge strane, iskošenih očiju i raspuštene kose – uvek slobodne da je vetar lakše zamrsi.
Ovo su i ljudi koji vic ispričaju najsladje, oni koji je najlepše smeju i oni koji tugu ne mogu da gledaju.
Večni nestrpljivci, sujeverci i pomalo lenjivci, neće sebi “natovariti na glavu” surovu stvarnost ili teret svakodnevnice, jer oni će i taj teret prihvatiti lako. Lagane i pitome naravi, osmeh neće skidati sa lica i a onaj “grozni” optimizam “biće bolje”.
I što je najvažnije, njima će i biti, jer ono što vi doživite kao dramu ili teret, oni neće ni videti. Proći će dalje.
Ovo je slika prostrane kuće na putu ili uz put. Ovo je i stan na nekom visokom mestu odakle imate uvek najlepši pogled na Horizont ili široki bulevar.
Ovo je i kuća pored crkve, carine, u inostranstvu ili pored mora. Ovo je i vaša majka, koja je zbog porodice živela na putu.
Ovo je i žena iz vaše porodice, koja se zbog ljubavi selila u i došla na "tudju zemlju".
Sve ovo, naravno, može da pokvari ili poboljša, loš ili dobar dispozitor Meseca (Jupiter), poneki aspekt ili polje u kome se Mesec nadje. Ipak, ovo ste i dalje vi, sa širim ili manje širim - najlepšim osmehom na svetu.