Mesec u znaku Strelca .

   

  Optimistični i brižni Mesečko u Strelcu, je rođeni putnik, vernik i filozof bez premca. Dajte mu trenerku, ranac, put i horizont, i on dalje, ništa neće tražiti više. 
  Kad smo kod puta, to je isti onaj put, koji drugi planiraju na tri dana, a ovaj Mesec bi zauvek ostao na njemu. 
  Od Dalmacije, Krajine, Severne Francuske i Severne Italije do Španije i Majorke pa tako redom do Meksika, Brazila ili Kalifornije. 
  Jer ovo je čovek koji nikad ne bi bio na istom mestu i uvek je u potrazi za avanturom. 
  Ovo je lepo lice koje vas gleda sa druge strane, iskošenih očiju i raspuštene kose – uvek slobodne da je vetar lakše zamrsi. 
  Ovo su i ljudi koji vic ispričaju najsladje, oni koji je najlepše smeju i oni koji tugu ne mogu da gledaju.
  Večni nestrpljivci, sujeverci i pomalo lenjivci, neće sebi “natovariti na glavu” surovu stvarnost ili teret svakodnevnice, jer oni će i taj teret prihvatiti lako. Lagane i pitome naravi, osmeh neće skidati sa lica i a onaj “grozni” optimizam “biće bolje”. 
  I što je najvažnije, njima će i biti, jer ono što vi doživite kao dramu ili teret, oni neće ni videti. Proći će dalje. 
  Ovo je slika prostrane kuće na putu ili uz put. Ovo je i stan na nekom visokom mestu odakle imate uvek najlepši pogled na Horizont ili široki bulevar. 
  Ovo je i kuća pored crkve, carine, u inostranstvu ili pored mora. Ovo je i vaša majka, koja je zbog porodice živela na putu. 
  Ovo je i žena iz vaše porodice, koja se zbog ljubavi selila u i došla na "tudju zemlju". 
  Sve ovo, naravno, može da pokvari ili poboljša, loš ili dobar dispozitor Meseca (Jupiter), poneki aspekt ili polje u kome se Mesec nadje. Ipak, ovo ste i dalje vi, sa širim ili manje širim - najlepšim osmehom na svetu.