Mesec aflikovan od Saturna

Josef Mengele je rodjen 16.marta 1911.godine u 11:39 am (Vremenska Zona CET- 1) u Gunzburgu u Nemackoj (long: 010°E16’ lat: 48°N27’) kao najstariji, od tri sina (vladar 03.polja – mladji brat/sestra, Sunce u konjunkciji sa Merkurom – puta dva, dva mladja brata - Sunce) Karla i Walburge Mengele, cije je prvo dete bilo mrtvorodjeno (vladar 11.polja – stariji brat/sestra, Mars u konjunkciji sa Uranom u vrhu 08.polja u kvadratu sa Saturnom). 

Porodica Mengele je zivela u Gunzburgu, malom gradu (Devica – malo, u vrhu 04.polja – mesto rodjenja) koji lezi na obali reke Dunav (Merkur, vladar 04.polja na 20° Skorpije - reka). 
Josef je odrastao u katolickoj porodici (vladar ose religije 3/9 polja Uran sekstil Sunce) koja je stekla prilican kapital za kratko vreme (vladar 04.polja Merkur u konjunkciji sa Suncem I trigonu prema Jupiteru iz 05.polja - 2/4 – finansije roditelja; vladar stepena IV polja Uran (nenadano, brzo), Mars (akcija, brzo) i Fortuna (bogatstvo) u 08.polju (novac drugih ljudi). 
U vreme kada je Josif rodjen, njegov otac, inzinjer (Sunce – ugled, cast; Merkur - Obrazovanje u 10.polju – otac u rx rm; vladar stepena 10.polja Uran (inzinjer) u konjunkciji sa Marsom u Vodoliji (industrija) je tek postao vlasnik firme poljoprivrednih masina i strugare (sled kuca – 10/10 – ocevo 10.polje u Jarcu – drvo, vl.10.polja oca Saturn u 02.polju profit od sece, obrade (Saturn kvadrat Mars) drveta, kamena masinom (Saturn kvadrat Mars, Uran – masina). 

Karl Mengele je 1907.godine usao u partnerski posao sa zanatlijom Andreasom Eisenlauerom (ocev vladar 07.polja – partnerstvo Merkur u 01.polju u konjunkciji sa Suncem – orbis 4°: cetiri godine pre Josefovog rodjenja – aplikacioni aspekt – otac ulazi u patnrski (vl.07.) posao(Merkur)). Te godine u strugari je prvo izbio prvi pozar (vl.ocevog 10.polja Saturn- dravo kvadrat Mars na 1°- vatra), zatim nekoliko pozara za redom sa malom vremenskom razlikom ( Saturn kvadrat Mars, Uran) koji su unistili profit (Saturn u 02.polju kvadrat Mars, Uran – nenadani (Uran) gubitak (kvadrat) novca (02.polje)). Novcem od osiguranja (vladar ocevog 08.polja Venera u 02.polju, Jupiter u 08.polju) Karl je kupio komad zemlje van grada (Jupiter na stepenu Bika - zemlja) gde je obnovio posao (vladar ocevog 08.polja – osiguranje u Venera 02.polju – prihodi na stepenu Skorpije - obnoviti).

Kompanija “Karl Mengele” je prosperirala (vladar ocevog 10.polja Saturn u konjunkciji sa Severnim Cvorom u 02.polju).

U vreme kada se Josif rodio, Karl je sebi mogao da priusti prvi Benz automobil (ocev vladar 03.polja – saobracaj, automobil – Merkur u 01.polju u konjunkciji sa Suncem). Uskoro je stekao reputaciju “ulickanog sefa”, spremnog da satima radi u fabrici (ocevo 10.polje u Jarcu – ambicija, radan duh) I da nakon radnog vremena prodaje svoje proizvode vozeci se od farme do farme (vladar ocevog 10.polja Saturn u Biku u polukvadratu sa Merkurom) u svom glamuroznom automobilu (Merkur vladar 03.polja u konjunkciji sa Suncem – glamurozni automobil; vladar 06.polja – radno mesto Sunce u konjunkciji sa Merkurom vladarom 03.polja – posao zahteva svakodnevnu voznju automobilom - putovanje). 

Vec 1914. godine posao je stabilno razvijen (Josefov Horoskop Solarnog Povratka za 1914.godinu Ascendent Solarnog Povratka izlazi iz 10.radix polja – Merkur, Sunce, Severni Cvor I Venera u 01.polju Solarnog Povratka = naglasak na poslovnoj ekspanziji Oca; direktivni vrh MC Oca – sled kuca 10/10 za 3 godina je napredovao do sekstila prema Jupiteru iz radix pozicije).

Pod snaznim pritiskom Josefove majke Walburge, firma je pokrenula unosan posao (vladar majcine 10.kuceMesec u 01.kuci; vladar 03.polja Jupiter u 02.polju – profit od automobila) sa Kaiser – om i pocela da proizvodi specijalna vojna vozila “Fouragewagen”. Zavrsetkom Prvog Svetskog Rata, firma “Karl Mengele” se vratila mirnoj proizvodnji masina za farme. Do 1921.godine; Josefove 10. godine, firma je postala treca po velicini I produktivnosti, kompanija u Nemackoj (primarnim direkcijama Jupiter za 10 godina napreduje do punog trigona prema Radix Suncu iz 10.polja).

Ziveci u takvom luksuzu (vladar 02.polja Mesec u 04.polju – porodicni novac; vladar stepena 02.polja Merkur u konjunkciji sa Suncem u 10.polju I trigonu sa Jupiterom – veliki prihodi kroz jednoj od roditelja), Josef je zeleo, jako zeleo, da da I svoj doprinos porodicnom imenu (Vladar 10.polja – statusa I Sunca – licna motivacija – Neptun u prvom polju).

Kao najstariji sin porodice Mengele, od Josefa se ocekivalo da nasledi porodicni posao (vladar 04.polja Merkur u 10.polju) I mozda bi tako bilo I najbolje za Josefa. No, kako je vrh 04.polja na 11° stepenu slobodne volje i nezadovoljstva – Josef je krenuo drugim putem. 

Kao dete, Josef je retko vidjao oca I majku (vladar stepena 03.polja – rano odrastanje – Mesec u kardinalnom kvadratu sa kraja 04.polja u kvadratu sa Neptunom na 18° Raka; Sunce vladar 03.polja u kvadratu sa Plutonom – licna odricanja I gubici). “Vaznije je da te postuju, nego da te vole” bio je imperativ porodice Mengele, kako kaze Norman Stone, profesor istorije na Oxfordu, koji je proucavao Josefove spise nakon smrti 1985.godine (vladar 04.polja Merkur u konjunkciji sa Suncem, Mesec iz 04.polja u opoziciji sa Venerom I u kvadratu sa Neptunom u Raku u prvom polju – svakako je ostavilo trag u Josefovom psiholoskom profilu). Josef je bio narocito motivisan da pokaze da je bolji od svoje brace, Karla I Aloisa, narocito Karla, na koga je bio istinski ljubomoran – kako je to I sam govorio (vrh 03.polja – prvi mladji brat – u Lavu, vladar stepena 03.polja Mesec u opoziciji sa Venerom na 18° stepenu mrznje, zavisti, ljubomore; vladar prvog brata Sunce u konjunkciji sa Merkurom u 10.polju – verovatno je brat uspesnije komunicirao sa ocem, Sunce kvadrat Pluton – I otud se rodila ljubomora I teznja za prisilnom dominacijom I potvrdjivanjem. Tamo gde su Lav I Sunce tu svi zelimo da zablistamo, zar ne?). Karl je bio samo 17 meseci (godinu I pet meseci) mladji od Josifa (Vladar stepena 03.polja Mesec na 11° 56’ Vage – kad se radja prvi mladji brat/Ascendent – Josef 10° Raka 38’ I eto razlike od godinu I nekoliko meseci). 

Od najranijih godina Josef je bio veoma nezavisan I ambiciozan (vladar 03.polja – rani period odrastanja Sunce u 10.polju u sekstilu sa Uranom – slobodan, nezavisan; Sunce u 10.polju analognom znaku Jarca – ambicija). Njegov skolski drug Julius Diesbach se kasnije prisecao: “Josef je bio veoma ambiciozan mladi covek sa ogromnom zeljom za uspehom (vladar 10.polja Neptun u 01.polju; Sunce I Merkur iz 10.polja u paran – kvadratu sa Plutonom). Zeleo je da dosegne sopstvenu slavu mimo uspeha njegove porodice. Jednom mi je rekao da cu njegovo ime procitati u enciklopediji (Lav u vrhu 03.polja – biti uspesan u najtrazenijoj literaturi, medijima, vladar 03.polja Sunce u konjunkciji sa Merkurom I trigonu sa Jupiterom – biti najpoznatiji u enciklopediji). Mengele ima Saturn u septilu sa Plutonom. Obratite paznju na aspekt Marsa u Vodoliji iz 08.polja u kvadratu sa Saturnom u Biku u 11.polju. Vratimo se na osnovno znacenje aspekta Saturn/Mars. Osnovna simbolika kvadrata Marsa prema Saturnu ukazuje da se otvoreno ispoljavanje agresije moze smenjivati sa periodima apatije I povucenosti. Nakon neuspeha moze slediti ogorcenje I razocarenje. Tada se osoba moze osetiti ostecenim, uskracenim I izdanim od strane drugih ljudi. 

Nepoverenje prema drugima (Saturn) I neostvarene zelje za potvrdom (Mars), mogu voditi ka snaznoj orjentaciji na sebe, sto drugi mogu videti kao sebicnost I uskogrudost. Ova osoba retko radi iz zadovoljstva, vec uvek pod nekom unutrasnom ili spoljasnjom prisilom. Strahovima I predrasudama blokirana energija ima za posledicu napustanje zapocetih nastojanja, koja su ponekad I sasvim blizu ostvarenja. Takodje, moguca su I nekontrolisana praznjenja nagomilane energije, cije bi duze potiskivanje prouzrokovalo zdravstvene tegobe. S vremena na vreme, mogu se aktivirati fanatizam, brutalnost, beg od sopstvenog stradanja u stradanje slabijih. 1941. godine, tranzitni Pluton iz znaka Lava napreduje ka opoziciji prema radikalnom Marsu i Uranu, te gradi kvadrat prema natalnom Saturnu i aktivira kvadrat iz kojeg je, sva brutalnost i sacinjena. 

Opsena velicinom sa jedne i beskrupuloznost sa druge strane mozemo dodatno videti iz aspekta Sunce konjunkcija Merkur oba u kvadratu prema Plutonu, kao i opijenost idejom kroz vladara Ascendenta Mesec u Vagi u kvadratu sa Neptunom iz 1.polja. Vladar sestog polja Jupiter se nalazi u Skorpiji u petom polju, Jupiterov vladar Mars u osmom polju u kvadratu sa Saturnom u Biku u 11. polju - Mengele muci i ubija svoje pacijente zarad nauke – trigon Jupitera i Merkura ili zbog patoloskog straha od bolesti. Mars i Uran se nalaze na samom vrhu osme kuce, kvadrat Saturn poznati djavolji aspekt – ili je aspekt tiranina ili aspekt zrtve. No, Mars je na prvom stepenu, stepenu Ovna, pa je pre tiranin no zrtva. 

Plivajuci u okeanu, 8.februara 1979. u 4:37pm u Sao Paolu, Brazil umro je od infarkta (Uran i Mars u 08.polju – nenadano, vladar stepena 08.polja Merkur konjunkcija Sunce – srce) na izletu (vladar 4.polja groba u Ribama i grob je u okeanu, Merkur u konjunkciji sa vladarom 3. polja sve se desilo na izletu). A ako bi uistinu istrazivali gde je sahranjen, zar ga ne bi tajno (vladar IV i XII polja Merkur u 10.polju) sahranio sin (vladar Merkura – dispozitor vladara cetvrtog polja – Jupiter u 05.polju) bas u ocevoj grobnici (Merkur konjunkcija Sunce)? Identitet mu je potvrdjen tek 1992.godine

 

 

autor teksta: Jovana Bogoslovov

Jovana Bogoslovov

Jovana Bogoslovov je rođena u Beogradu. Živi i radi u istom.
Od 1993. do 1997. je uređivala emisiju "Noć sa astrologom" na beogradskim radio stanicama. Od 1998. do 2008. je predavala astrologiju na beogradskom univerzitetu "DJuro Salaj". Od 2008. godine do danas predaje u svojoj školi. Autor je pet zbornika radova, piše i objavljuje tekstove za časopise i ima astrološke emisije na Televizijama u regionu.
Sa klijentima uživo, zoom-om ili viberom, radi ponedeljkom i petkom
zakažite razgovor slanjem poruke na viber:
+381 69 4443220

Jovanin YouTube kanal

Pars fortuna – arapska tačka sreće i sudbine

Pars Fortuna predstavlja tačku sudbine i sreće - doslovce - sreće u životu (ili sreću života). Opisuje sam pogled na život, kvalitet i snagu života, sreću kroz partnerstvo, decu ili sl. Ali opisuje i sudbinu kojoj ne možemo „izmaći“.


tekst objavljen decembra 2017.godine

Južni Mesečev Čvor – Ketu i Venera u istom znaku do 16.novembra 2022.godine

Ketu suštinski sagledava stvari. ali je uvek nezadovoljan svim iz materijalnog sveta i neprestalno žudi za većim, višim, boljim.
Večno nezadovoljan, neprestalno primećuje samo ono što nedostaje.


autor teksta: Jovana Bogoslovov, tekst objavljen 2020.godine

Škola astrologije astrolabium

Jovana Bogoslovov

Svetog Save 25, Beograd, Srbija

+381 69 444 3 220

jovanalg@yahoo.com

Follow Us
Jovana Bogoslovov je rođena u Beogradu 1974.g. Živi i radi u istom.
Od 1993. do 1997. je uređivala emisiju "Noć sa astrologom" na beogradskim radio stanicama.
Od 1998. do 2008. je predavala astrologiju na beogradskom univerzitetu "DJuro Salaj".
Od 2008. godine do danas predaje u svojoj školi "JovanaL27".
Autor je pet zbornika radova, piše i objavljuje tekstove za časopise i ima astrološke emisije na Televizijama u regionu.
Sa klijentima uživo ili skypeom radi ponedeljkom i petkom.
Jovanin YouTube kanal

© Jovana Bogoslovov. All Rights Reserved. Design by HTML Codex