Venera u konjunkciji sa tranzitnim Mesečevim Čvorovima 
  piše. Jovana Lučić-Gajić
  tekst objavljen 28.april 2013.godine

   


 • Tranziti čvorova u odnosu prema natalnoj Veneri, će se uvek ticati veza, partnerstva i našeg odnosa prema istim. Udruživanja, razdruživanja. Ona sudbonosna (karmička) spajanja i razdvajanja. Trenutak kada ostavljate nešto bez posebnog razloga, ili kada ulazite u odnos, nesvesno ne znajući da ste odabralni trenutak za emocionalno napredovanje bilo da je krajnji rezultat bol ili blagostanje.

  To je onaj osećaj kad nekog prvi put vidite i sigurni ste da ga oduvek znate, ono osećanje da znate da vas jedna ljubav, jedan čovek/žena vodi samouništenju a da ne možete da pobegnete od te osobe. Ili onaj osećaj da ste konačno sreli osobu koju oduvek čekate, da ste se prepoznali na prvi pogled, da se razumete bez reči, i činite za drugu stranu sve ono što joj treba a da ne mora ništa da kaže. Zapravo, dodir Venere i Ketua je daleko interesantniji u uporednim horoskopima, daleko snažniji i daleko fatalniji. Neko to zove Karma, karmička veza. Opsednutost emocijom je ključna reč.

  Ako govorimo o tranzitu, ovaj aspekt će iz korena promeniti vaš odnos prema emocijama, jer upravo sada, možete imati duboko lično emocionalno iskustvo, koje će vas zauvek izmeniti. 

  Venera i Ketu su suštinski dijametralno različitih Guna (oblika svesnosti). Pa priroda Venere dolazi do izražaja na nama nepoznat način. Elem, ukoliko osećate emocionalno nezadovoljstvo, porebu za većim, snažnijim , sadržanijim emocijama, eto Ketua kako se čuje u vama. 
  Verovatno osećate duboko ukorenjenu potrebu za emocijama, razmišljate o nekom idealnom partner, čak možda i osećate fizički dodir osobe iz vaše fantazije. Ovo se naravno može manifestovati i kroz snove. Ako bi sada zatvorili oči i pokušali da osećate, mogli bi čak i da imate viziju savršenog ljubavnika ili partnera. 

  Ketu je uvek “željan” i njegove krajnje namere u bilo kojoj vrsti delovanja, su nam najmanje poznate. Trenutna “opsednutost” Ketua je težnja za telesnim uživanjem (seksom) i novcem. Ova “opsednutost” užitkom ili dodirom, može eskalirati i krajnjim nasiljem (psihičkim ili fizičkim), ako niste spremni da odgovorite na žudnju druge strane ili partnera. Istovremeno, vaša nezadovoljena potreba za emocijom može uroditi agresijom prema najbližim osobama iz okruženja. Do slovce, koliko ste maženi, dodirivani ili grljeni, toliko ćete biti “smireni”. Ili drugim rečima, daćete Ketuu da uživa kroz Vas.

  Ketu će upravo, mnogima doneti karmičko ljubavno ili emocionalno pročišćenje. Srešče se možda i oni koju nikada nisu trebali da se sretnu. Savršeni par kome “život” neće dati šansu, srodne duše koje su prostorno udaljene, noćas će voditi ljubav i najveći “neprijatelji” a sutra … sutra će se razilaziti i oni koji nikada nisu trebali da se spoje, sutra će rasti broj seksualnog uznemiravanja. 

   

   

 

Jovana Lučić Gajić je rođena u Beogradu 1974.godine. Živi i radi u istom.
Od 1993. do 1997. uredjivala je astrološku emisiju "Noć sa astrologom" na beogradskim radio stanicama. Od 1998. do 2008. je predavala astrologiju na beogradskom univerzitetu "Đuro Salaj". Od 2008. godine do danas predaje u svojoj školi "JovanaL27". 
Autor je pet zbornika radova, piše i objavljuje tekstove za časopise i ima redovne astrološke emisije na Televizijama u regionu.  
Sa klijentima uživo ili skypeom radi utorkom i četvrtkom.

e-mail: jovanalg@yahoo.com
mob/viber: +381 61 195 0953 
skype: joanna.lucic.gajic

 

 

© Copyright Jovana Lučić Gajić .All rights reserved by the author. It is forbidden to photocopy, scan, print, publish articles in whole or in part, without prior written consent of the author. Copyright law firm representing Đorđe Ćirić. Photo: Sanya Krstevska