t Mesec u znaku Device - Dobrodošli na zvaničnu stranicu astrologa Jovane Lučić Gajić - Welcome to the official Jovana Lucic Gajic website
Da nema neko od vas pitanje, pa podpitanje, pa još koje pitanjce složeno na spisku? Opet je nešto ostalo nejasno? Samo polako, sedite i sve taksativno složite na papir. Uključujući i spisak neophodnih stvari koje morate da kupite sutra, pa i listu obaveza da se nešto ne zaboravi. Ne bi bilo loše da napravite i kalendar planova do kraja juna, ako stignete, jer ako vi to ne uradite ko će drugi. 

Mesec u Devici gradi kuću polako, kamenčić po kamenčić, od svog rada i svog znoja, i nit’ ima, niti ovaj Mesec daje, nekome da priskoči u pomoć. Ne, nije Mesec u Devici mala kuća, to je kuća koja se iz malog stvara, ali nikad mala. Ovoj kući treba vreme i rad da naraste, jer ovu kuću su gradile vredne radničke ruke. Pa je i posao (lokal, radni prostor) u kuću smešten. Kad tad! 
Mesec u Devici predstavlja i mali grad, pa u malom gradu i veliku pijacu. Pa i sitno iseckanu salatu i uredno složen pribor ili sudove. To je i žitarica, ali ovaj Mesec najmanje jede hleb. Ovo je žena koja je skuvala pirinač ili pasulj, ispekla ribu, napravila pastu iseckala zelenu salatu i pozvala vas na čaj. 

On je onaj koji je tu da pomogne kad ne traže. Pa da ga iskoristi ko stigne. Ovo je osoba koja se bavi detaljima i tačnost i egzaktnost mu je najvažnija stvar. Dakle, kratko i jasno sa njim. I nemoj da kasniš, jer on nikada ne kasni. On je nažalost i onaj koji ne ceni dovoljno sebe, jer ni ne sluti koliko je dobar. 
Ovo je sama žena, pa može da ima i deset muževa. Sama. Ovo je žena za jednog muškarca, sestra za ceo život, kolega za deset kolega. 
I žena kod koje je dopuštena samo jedna greška! Makar ostala tu zauvek, sa vama je završila.
Ovo je majka radilica i majka koja je tu, čak i kad je bolesna. Majka rad! Žena koja služi, skuplja i stvara. Žena koja sve stigne. Ovo je i vaša majka koja je uzela pletivo u ruke i štrika ili veze pored peći, tek da se ne troši vreme uzalud.
Ovo ste i svi vi koji ne sednete da odmorite ni na kraju radne nedelje, a radili ste po tri smene. Ovo je ONA koja ne razume ONE koji ne žele da rade, jer njoj nije dobro kad se dosadjuje.
Ovo ste i vi koji računate, i nikad se ne prevarite. 
Ovo je i brižan prijatelj, koji će biti uvek tu kad treba. Ovo je onaj koji će uvek brinuti da niste možda ljuti na njega. Ovo je i onaj koji će misliti da ga je nemoguće razumeti u potpunosti jer vi, za razliku od njega, ne sagledavate sve i ne bolujete zbog svega. 
Ovo je onaj koji je uzeo lupu sa police, brižljivo je očistio, i svet gleda kroz nju. Pa traži i grešku i tamo gde je nema. Pa zamera za svaku reč, jer on pazi šta priča, i ne razume nečiju nepromišljenost. 
I sedi on/ona zauvek na obali i broji sitne kamenčiće i diše miris jezera, reke ili mora, jer Devica je i obala, a obala je zdravlje. Ovo je i relacija Hrvatske ili Slovenije, Švajcarske ili Grčke, bar u prolazu, bar u detinjstvu.

A muškarac sa Mesecom u Devici? O da. Ovo je i muškarac koji traži služavku, servirku. Muškarac u savršenom odelu ili beloj uniformi. Sistematičan, pedantan i radan čovek, muškarac koji se zaneo u kalkulaciji i onaj koji kad zagusti beži na posao. Ovo je i muško zanovetalo ali i onaj koji će biti tu kada zatreba stvarno pomoć, kako zdravstvena, tako i ljudska. 

Naravno, naći ćete vi ovde, dragi prijatelji sa Mesecom u Devici milion grešaka, mnogo toga bi vi drugačije rekli, ali.... kratko i jasno, to ste vi. I samo bez dodatnih pitanja, molim vas.