Mesec u znaku Device


Mesec simbolički predstavlja dušu. Smatra se najvažnijim nebeskim telom, zbog svog uticaja na um i emocije. Oslikava način na koji doživljavamo svet i povezujemo se sa njim.
Oslikava primarni ženski princip. Upravlja osećajima, i izrazava potrebu za spontanošću i udobnošću jer se plaši.
Svi su strahovi sazdani u Mesecu (druge planete modeliraju kako će se ispoljiti). Svaka trauma je sadržana u Mesecu. Mesec voli noć i intimu, kuću, pa tu i traži tačku smirenja.

Mesec upravlja rodjenjem. Takođe predstavlja majku, ženu, kao i ćerku kad se uda i postane majka. kao i vrstu odnosa koju sa majkom (pa dalje is a ženom i ćerkama) gradimo, kao i samo blagostanje porodice, poreklo, odgoj i sve ostale faktore koji imaju dubok uticaj na psihologiju i život osobe.
Vlada početkom života i dešavanjima do 04.godine kao i osećajima iz prenatalnog perioda. Vlada i dvadeset i četvrtom godinom kao i šezdeset i šestom godinom.

Vlada i podsvešću i snovima. Predstavlja um, emocije, pranu, vodu i tečnosti. Predstavlja i hranu, kao i materijalne potrebe i egzistenciju samog natusa.
Položaj Meseca u natalnoj karti pokazuje način na koji osoba misli i oseća, njene/njegove važne teme u životu i njegov odnos sa spoljnim svetom.


Da nema neko od vas pitanje, pa podpitanje, pa još koje pitanjce složeno na spisku? Opet je nešto ostalo nejasno? Samo polako, sedite i sve taksativno složite na papir.
Uključujući i spisak neophodnih stvari koje morate da kupite sutra, pa i listu obaveza da se nešto ne zaboravi. Ne bi bilo loše da napravite i kalendar planova do kraja juna, ako stignete, jer ako vi to ne uradite ko će drugi.


Mesec u Devici gradi kuću polako, kamenčić po kamenčić, od svog rada i svog znoja, i nit’ ima, niti ovaj Mesec daje, nekome da priskoči u pomoć.
Ne, nije Mesec u Devici mala kuća, to je kuća koja se iz malog stvara, ali nikad mala. Ovoj kući treba vreme i rad da naraste, jer ovu kuću su gradile vredne radničke ruke. Pa je i posao (lokal, radni prostor) u kuću smešten. Kad tad!

Mesec u Devici predstavlja i mali grad, pa u malom gradu i veliku pijacu. Pa i sitno iseckanu salatu i uredno složen pribor ili sudove. To je i žitarica, ali ovaj Mesec najmanje jede hleb. Ovo je žena koja je skuvala pirinač ili pasulj, ispekla ribu, napravila pastu iseckala zelenu salatu i pozvala vas na čaj.


On je onaj koji je tu da pomogne kad ne traže. Pa da ga iskoristi ko stigne. Ovo je osoba koja se bavi detaljima i tačnost i egzaktnost mu je najvažnija stvar. Dakle, kratko i jasno sa njim. I nemoj da kasniš, jer on nikada ne kasni. On je nažalost i onaj koji ne ceni dovoljno sebe, jer ni ne sluti koliko je dobar.

Ovo je sama žena, pa može da ima i deset muževa. Sama. Ovo je žena za jednog muškarca, sestra za ceo život, kolega za deset kolega.
I žena kod koje je dopuštena samo jedna greška! Makar ostala tu zauvek, sa vama je završila.
Ovo je majka radilica i majka koja je tu, čak i kad je bolesna. Majka rad! Žena koja služi, skuplja i stvara. Žena koja sve stigne. Ovo je i vaša majka koja je uzela pletivo u ruke i štrika ili veze pored peći, tek da se ne troši vreme uzalud.

Ovo ste i svi vi koji ne sednete da odmorite ni na kraju radne nedelje, a radili ste po tri smene. Ovo je ONA koja ne razume ONE koji ne žele da rade, jer njoj nije dobro kad se dosadjuje.
Ovo ste i vi koji računate, i nikad se ne prevarite.
Ovo je i brižan prijatelj, koji će biti uvek tu kad treba. Ovo je onaj koji će uvek brinuti da niste možda ljuti na njega. Ovo je i onaj koji će misliti da ga je nemoguće razumeti u potpunosti jer vi, za razliku od njega, ne sagledavate sve i ne bolujete zbog svega.

Ovo je onaj koji je uzeo lupu sa police, brižljivo je očistio, i svet gleda kroz nju. Pa traži i grešku i tamo gde je nema. Pa zamera za svaku reč, jer on pazi šta priča, i ne razume nečiju nepromišljenost.
I sedi on/ona zauvek na obali i broji sitne kamenčiće i diše miris jezera, reke ili mora, jer Devica je i obala, a obala je zdravlje. Ovo je i relacija Hrvatske ili Slovenije, Švajcarske ili Grčke, bar u prolazu, bar u detinjstvu.


A muškarac sa Mesecom u Devici? O da. Ovo je i muškarac koji traži služavku, servirku. Muškarac u savršenom odelu ili beloj uniformi. Sistematičan, pedantan i radan čovek, muškarac koji se zaneo u kalkulaciji i onaj koji kad zagusti beži na posao. Ovo je i muško zanovetalo ali i onaj koji će biti tu kada zatreba stvarno pomoć, kako zdravstvena, tako i ljudska.


Naravno, naći ćete vi ovde, dragi prijatelji sa Mesecom u Devici milion grešaka, mnogo toga bi vi drugačije rekli, ali.... kratko i jasno, to ste vi. I samo bez dodatnih pitanja, molim vas.

autor teksta: Jovana Bogoslovov

Jovana Bogoslovov

Jovana Bogoslovov je rođena u Beogradu. Živi i radi u istom.
Od 1993. do 1997. je uređivala emisiju "Noć sa astrologom" na beogradskim radio stanicama. Od 1998. do 2008. je predavala astrologiju na beogradskom univerzitetu "DJuro Salaj". Od 2008. godine do danas predaje u svojoj školi. Autor je pet zbornika radova, piše i objavljuje tekstove za časopise i ima astrološke emisije na Televizijama u regionu.
Sa klijentima uživo, zoom-om ili viberom, radi ponedeljkom i petkom
zakažite razgovor slanjem poruke na viber:
+381 69 4443220

Pars fortuna – tačka sreće i sudbine

Pars Fortuna predstavlja tačku sudbine i sreće - doslovce - sreće u životu (ili sreću života). Opisuje sam pogled na život, kvalitet i snagu života, sreću kroz partnerstvo, decu ili sl. Ali opisuje i sudbinu kojoj ne možemo „izmaći“.


tekst objavljen decembra 2017.godine

Južni Mesečev Čvor – Ketu i Venera u istom znaku

Ketu suštinski sagledava stvari. ali je uvek nezadovoljan svim iz materijalnog sveta i neprestalno žudi za većim, višim, boljim.
Večno nezadovoljan, neprestalno primećuje samo ono što nedostaje.


autor teksta: Jovana Bogoslovov, tekst objavljen 2020.godine

Škola astrologije astrolabium

Jovana Bogoslovov

Svetog Save 25, Beograd, Srbija

+381 69 444 3 220

jovanalg@yahoo.com

Follow Us
Jovana Bogoslovov je rođena u Beogradu 1974.g. Živi i radi u istom.
Od 1993. do 1997. je uređivala emisiju "Noć sa astrologom" na beogradskim radio stanicama.
Od 1998. do 2008. je predavala astrologiju na beogradskom univerzitetu "DJuro Salaj".
Od 2008. godine do danas predaje u svojoj školi "JovanaL27".
Autor je pet zbornika radova, piše i objavljuje tekstove za časopise i ima astrološke emisije na Televizijama u regionu.
Sa klijentima uživo ili skypeom radi ponedeljkom i petkom.
Jovanin YouTube kanal

© Jovana Bogoslovov. All Rights Reserved.