IMG-LOGO
Home Mesec u znakovima Mesec U Znaku Riba

Mesec u znaku Riba

Mesec simbolički predstavlja dušu. Smatra se najvažnijim nebeskim telom, zbog svog uticaja na um i emocije. Oslikava način na koji doživljavamo svet i povezujemo se sa njim.
Oslikava primarni ženski princip. Upravlja osećajima, i izrazava potrebu za spontanošću i udobnošću jer se plaši. Svi su strahovi sazdani u Mesecu (druge planete modeliraju kako će se ispoljiti). Svaka trauma je sadržana u Mesecu. Mesec voli noć i intimu, kuću, pa tu i traži tačku smirenja.

 

Mesec upravlja rodjenjem. Takođe predstavlja majku, ženu, kao i ćerku kad se uda i postane majka. kao i vrstu odnosa koju sa majkom (pa dalje is a ženom i ćerkama) gradimo, kao i samo blagostanje porodice, poreklo, odgoj i sve ostale faktore koji imaju dubok uticaj na psihologiju i život osobe.
Vlada početkom života i dešavanjima do 04.godine kao i osećajima iz prenatalnog perioda. Vlada i dvadeset i četvrtom godinom kao i šezdeset i šestom godinom.
Vlada i podsvešću i snovima. Predstavlja um, emocije, pranu, vodu i tečnosti. Predstavlja i hranu, kao i materijalne potrebe i egzistenciju samog natusa.
Položaj Meseca u natalnoj karti pokazuje način na koji osoba misli i oseća, njene/njegove važne teme u životu i njegov odnos sa spoljnim svetom.
Mesec u Ribama, je onaj koji nas oseća i kada ništa ne kažemo, onaj koji je talentovan jer je rasut “po” bojama, impresijama, slikama, doživljaju.
Onaj koji teško podnosi realnost, jer ga realnost boli. A boli ga i svaki vaš problem.

Ako ste ne daj Bože bolesni, Mesec u Ribama će brinuti više od vas o vama, pa vas može pozvati i po dvadeset puta na dan, ili krišom poslati poruku, čisto da znate da je tu. Ako imate problem, slušaće vas koliko god treba. Jer on je podrška kada treba. Čak i kad tu podršku ne vidite.

Mesec u Ribama je kreativan; sanjalica koja veliki deo života provede u “svom svetu i u svom filmu”.
Mesec u Ribama i stvarno sanja, pa se i umori od snova. Svakom bajkom vlada ovaj Mesec, ali u svakoj od njih je uvek srećan kraj, samo u snu.
Mesec u Ribama i jeste “ona koja je” u boji, ogrlicama, pod puderom, šminkom, tetovažom i pleše uz svoj suptilni ritam ili bluza ili dalekog istoka.
I ne može on bez muzike nikad, čak ni kad spava.


Mesec u Ribama gde god bio, se umom sakrio u prostranstvima Sibira ili svetoj reci Gang, ili na bilo kojoj svetoj zemlji. Mesec u Ribama mašta o Portugalu ili o kući na okeanu, ako ne može baš okean onda bar more.

I ovaj Mesec je rodjeni romantik, stvoren da pasivno i platonski voli, jednu iluziju do kraja života. Glumca, pevača, lika iz knjige; ili čak stvarnu ali idealizovanu osobu, kojoj ni mrtav ne bi priznao isto. Jer onda čarolija nestaje.

Mesec u Ribama ne podnosi bol, a boli ga i raduje ono što običnog čoveka nikad ne bi dirnulo.

Onaj koji je žrtva porodice, prijatelja, okolnosti i onaj koji rado prihvata istu tu žrtvu. Mesec u Ribama je duboki vernik, pa odličan medij na bilo koji način. Pitajte ga da li veruje u vilenjake i svet nevidljivog, pa mu se zagledajte u oči i videćete odgovor.

Nekada čak i sam deluje kao vilenjak. Pogledajte ga dobro. Kao lice iz bajke. Nekad, na žalost i kao mučenik ili svetac.

Ovaj Mesec voli da ćuti, voli noć, voli i bajku u sred noći.


Mesec u Ribama se trudi na nikog ne povredi i muči ga čak i pomisao da neko zbog njega trpi. I ne ljutite se na njega, ako se odjednom izgubi u sred razgovora i odluta negde daleko.

Dešava se da ovaj Mesec ljudi lako uvuku i u spletke ili skandale, jer on, koliko god bio pasivan, iz najbolje ili najgore namere, pokušava da uteši obe strane ili bar da da svakom drugu šansu, jer veruje u dobro ili dobrotu, pa ukoliko problem nije veliki.

Naravno, mnogo je pogrešnog tumačenja i vaših stavova ili misli, pa će vas ovaj Mesec pustiti neko vreme čisto da se uveri da je njegov “osećaj”, intuicija i sl. na pravom putu. Ako ga povredite, povućiće se tiho, bez svadje, izbrisati vas iz imenika, sa liste prijatelja i jednostavno nestati zauvek, a vi se mislite zašto

 • Jovana Bogoslovov je rođena u Beogradu. Živi i radi u istom.
  Od 1993. do 1997. je uređivala emisiju "Noć sa astrologom" na beogradskim radio stanicama.
  Od 1998. do 2008. je predavala astrologiju na beogradskom univerzitetu "DJuro Salaj".
  Od 2008. godine do danas predaje u svojoj školi "JovanaL27".
  Autor je pet zbornika radova, piše i objavljuje tekstove za časopise i ima astrološke emisije na Televizijama u regionu.
  Sa klijentima uživo, zoom-om ili viberom, radi ponedeljkom i petkom

  zakažite razgovor slanjem poruke na viber: +38169444322

Stay Connected

 • 18,566 people like - 18,865 people follow
 • 17.6K subscribers Subscribe