mundana astrologija astrogeografija

ASTROGEOGRAFIJA: KUDA NA ODMOR?
Domovinu, rodni grad i matično prebivalište uvek predstavlja znak Raka, četvrto polje i njegov prirodni vladalac Mesec. Ali Mesec predstavlja i lutanja, odlaske i vraćanja kao i ostrva i jezera. Kod znaka, podznaka Raka ili naglašene pozicije Meseca u natalnom horoskopu uvek važi ono pravilo „Svuda podji, svojoj kući dodji”.

Inostranstvo i granicu uvek predstavlja znak Strelca, deveto polje natalnog horoskopa i planeta Jupiter.
Jupiter i Strelac predstavljaju velike autoputeve, sa nekoliko kolovoznih traka. Jupiter je i graničar kome uručujete pasoš i ono standardno pitanje „Imate li nešto da prijavite?” Jupiter je i svaki stranac koga srećete, svaki horizont koji vidite i svako prostranstvo u kome se lako snalazimo, sa sve, kartom u ruci.
Strelac je i Dalmacija, Meksiko, Španija…

Merkur predstavlja bliska putovanja, komšijske gradove i države, kao i treće polje kojim vlada. Merkur je i svaka raskrsnica, lokalna saobraćajnica, ali i automobil koji juriša po Ibarskoj magistrali, pa i ruka koja plaća putarinu na svakom skretanju, takse i sl.
Merkur je uvek putnik, onaj koji okreće glavu u pravcu gradova kroz koje prolazi, ali i dete koje vam maše rukom iz kola, koja vas pretižu na putu.
Merkur je i semafor, pa i banka u koju utrčavate da razmenjujete novac.

Merkur je dakle i bliže putovanje. Pa ako imate Merkura u devetom polju vi zaista uživate u inostranstvu, na putu na koji idete automobilom. Ako je u vašem natalnom horoskopu recimo vladar pete kuće Merkur u Lavu, u devetom polju, eto vam i rent-a-car pa auto tura od severa Hrvatske, Slovenije, pa uz obalu Italije do juga Francuske. Neće vama biti to napor, šta više, biće vam zadovoljstvo. Da li ste znali da je i Pariz Devica? I Grčka i Malta takodje?

Dvanaesto polje, zajedno sa znakom Riba ili Neptunom, predstavlja daleko inostranstvo ono prekomorsko ili prekookeansko. Ako vam na primer padne na pamet da „skoknete” do Australije ili Meksika, e to je proradilo baš vaše dvanaesto polje. Dvanaesto polje generalno priča o morima, ali i banjama (lečilištima).

Ako ste primetili da se svaki put kad odete u banju, na more ili prekookeana razbolite, nek astrolog proveri vaše dvanaesto polje.
Recimo Saturnu u Raku ili Saturnu u Jarcu u dvanaestom polju neće biti nimalo loše pod Bukuljom, u Bukovičkoj banji, ali u Kotoru ili Dubrovniku eto prehlade, kostobolje i problema sa plućima. Saturn i znak Jarca generalno vladaju planinama, ne brdima ili parkovima kojima vlada znak Bika. Uz malo Jarca ili jačeg Saturna u III, V, IX ili XII eto i puta na Zlatibor, Kopaonik, Himalaje i sl.

Ako imate Saturna u devetom, trećem, petom ili dvanaestom polju, eto vam i planinske visoravnina putu ili luke. Na primer Saturn u Ribama u 9.polju (ili kao vladar 09.polja) bi bio i stari grad koji se proteže duž mora. Saturn u Biku baš Tara, u Vagi veliki kineski zid, u Strelcu Portugal i sl.

Znači, nije nužno potrebna planina, ali luka, zid ili visoravan jeste. Sunce u dvanaestom polju obožava more i metropole,

Mesec ne može da “živne” bez velike vode. Ako, maštate samo o pet dana letovanja na moru, sa koga se uvek vratite preporodjeni, na bio kojoj strani sveta, onda se opet oglasilo vaše “dobro postavljeno” dvanaesto polje, znak Riba i Neptun, Sunce i Mesec u dvanaestom, pa su se prstići na nogama „sami od sebe” uželeli morske vode i pogleda u pučinu.

Neptun vlada i brodovima i jahtama, pa uz malo Neptuna u devetom ili dvanaestom polju, recimo u Strelcu, eto vam i krstarenja jahtom ili turističkog putovanja brodom na otvorenom moru.

Peto polje, znak Lava i Sunce vladaju godišnjim odmorima gde god bili, a uz više Lava poželjno na najluksuznijem mestu.

Uz malo Marsa, recimo u znaku Raka, u petom polju, eto i požara u hotelu u kome boravite.

Sa Jupiterom u Raku, u petom polju eto i velikog hotela, onog najskupljeg sa najviše zvezdica, negde na Ženevskom jezeru ili bar šetnja uz Plitvička jezera ili dobra šarska pljeskavica na Ohridskom jezeru.

Peto polje u znaku Škorpije nagoveštava i dramu koja se uvek dogadja na godišnjem odmoru, dok ste tamo ili kada se vratite. Strelac priča priču o produženom odmoru za nedelju ili dve, a Jarac ili Saturn o skraćenom boravku na odmoru.

Uran i Vodolija vole avione, visinu, pogled i sve osim onih banalnih stvari koje svi vole.
Znači, ništa Miami Beach, Azurna obala, Akapulko ili Dubai - to voli Lav i Sunce u poljima puta.
Ništa ni Grčka, a ni Turska, ne dao Bog.

Vodolija voli ono što nama ni na pamet ne pada. Filipini, Irska, Sibir, Kambodža is l.

Šta da gledate?
Prvo znak koji se nalazi na vašem Ascendentu (podznaku), treće polje kao pokret na svaki način, peto polje kao godišnji odmor, deveto polje kao dalji put ili granicu uopšte i dvanaesto polje kao prekookeanski put, ali i svaki odmor u banji ili na moru.

Srećan put i ne zaboravite da pišete.

 

Scroll to Top