Astrološki posmatrano Venera simbolizuje ljubav – sposobnost da volimo i pokazujemo ljubav.
Simbolizuje i sestre, devojke, ćerke, lepotu, potrebe, uživanje, gracioznost, senzualnost, sklad, mir, harmoniju, komfor, umetnost, muziku, nakit, socijalne odnose, smisao za estetiku, boje, kulturu i vaspitanje, saradnju, dogovor, poklone, grlo pa i hranu, slatkiše, šećer, začine i sl.
Venera vlada i hormonima. Venera vlada i diplomatijom, politikom i izbornim procesima.
Venera je materijalna I koristoljubljiva. Vlada i materijalnim obiljem i hranom kao i začinima , vlada i umetnošću i talentima. Jer ona hoće sve sad i ovde i odmah.
Venera je posredno u sprezi sa komunikacijom sa spoljnim svetom i vladar je ujedinjenja i sklada. Shodno tome, u odnosu na položaj i aspekt koji
Venera formira potrebu za skladom, mirom. Oslikava se način na koji volimo, koga volimo i šta tražimo od emocija i emotivnih odnosa. Venera će kod oba pola, simbolizovati sposobnost da se stvori i održi harmonija u bilo kom vidu odnosa, a ponajviše ljubav. A Venera vlada i brakom I samim ulaskom u brak.


Aprila 29.2024.godine tranzitna Venera ulazi u fiksni zemljani znak Bika, gde će se zadržati do 23.maja 2024.godine.

Šta predstavlja Venera u znaku Bika u natalnoj karti?
Prvi poljubac u proleće? Nepopravljiv hedonizam, ležernost i prikrivenu senzualnost? Potrebu za hranom, udobnom odećom, ogrlicama, naušnicama, zagrljajima? leškarenje i uživanje na odmoru? uživanjima bez većeg truda?
Veneri u Biku je neophodna sigurnost i stabilnost.
Kada bira drugarice, Venera u Biku bira devojke sa kojima ima “isti” muzički ukus, voli istu hranu, slično živi i slično se oblači. Muškarac sa Venerom u Biku je pravi magnet za žene. Pouzdan, topao, prijateljski raspoložen i jednostavan.
No, ovaj muškarac ne voli da troši previše ni na koga osim na sebe, a žena sa ovom pozicijom Venere, gotovo uvek teži malim slatkim poklončićima, i deli svoje račune sa voljenom osobom. I jedni i drugi su veoma senzualna i taktilna bića.
Miris kojim ćete ih privući, uredne ruke i stopala, topli zagrljaj, duga udvaranja, sigurnost koju im nudite, pa i dugi poljupci, kao i aktivan seksualni život su stvari bez kojih jednoj Veneri u Biku ne možete za “zatresete” tlo pod nogama.
Da čekaće ova Venera u Biku da ostvari romansu i kad je dočeka, biće u vezi, odnosu ili romansi mesecima, godinama…
I kada ide, i kada ne ide, biće u vezi. Jer ova Venera ne napušta lako sigurnost, ne napušta lako planove. Najčešće upravo ljude sa ovom pozicijom Venere možete da vidite i sa osobom koja baš “i nije stvorena za njih”, ali ova Venera ne rizikuje, jer zna šta gubi, a ne zna šta dobija.
Ova pozicija Venere uopšte ne oslikava žene koje jure za novcem ili pozicijom koju bi partner pružio, šta više. Ovo su devojke koje “rastu” iz najranijih godina sa “njihovim dečkom”, preživljavaju školovanja, studiranja, prva zaposlenja, šetaju po parku, drže se za ruke, grade sporo odnos i planiraju daleku budućnost. “Ovo je naivka pitome prirode, spremna za svaki kompromis zarad očuvanja mira”.
Venera u Biku ne traži materijalno, ona traži sigurno i nežno. Veneru u Biku voljena osoba dobija cvetom, čokoladom, pažnjom. A otera je od sebe jednostavnim “ovo sam ja platio/la, ja tebe hranim, ja tebe izdržavam…” ili “ima jedna baš baš slatka devojka/dečko”.
E tada će Veneri u Biku pasti “roletna na oči”, i zapamtićete je, verujte mi na reč. Pre ili kasnije. I kada odlazi, Venera u Biku odlazi sporo.

Šta će se sad dogoditi?

Tranzitna Venera u fiksnom zemljanom znaku će narednih dana, staviti akcent na svaki vidi sigurnosti, kako materijalne, tako i emocionalne. Ovo se naravno neće samo odnositi na ljubavne odnose, nego uopšteno na svaki vid zbližavanja. A novih i brzopletih zbližavanja sa ovom Venerom baš i nema. Manje spontanosti, više sigurnosti. Potreba za dodirivanjem, kozmetičarima, kupovina parfema, cipela sada kreće.
Neumerenost u hrani i trošku takodje. Recimo udjete sami u restoran i “gladne oči” naruče dve porcije, koje naravno ne možemo da pojedemo. Ili se rasplinete i poželite da kupite nešto sto je zaista skupo, a objektivno vam baš i ne treba.
Ipak, kako smo sa Venerom u Ovnu rasipali novac, tako ćemo sa ovim tranzitom kroz znak Bika, stisnuti svoj novčanik, pa malo i čekati da ga drugi otvore za nas.
Čulnost i preterivanje u ljubavnom životu će biti naglašeni takodje. Ljubomora, posesivnost kod partnera su sada u prvom planu. Inaćenje, lenjost, tvrdoglavost i sporost mogli bi da ugroze ljubavni odnos koji samo što nije počeo. Materijalno, nežnost i sigurnost će biti ključna u bilo kojoj vrsti selekciji partnera.


Scroll to Top