IMG-LOGO
tranziti planeta

Venera u znaku Bika

Venera je druga planeta u Sunčevom sistemu. Kao oličenje rimske boginje ljubavi (po kojoj je dobila i ime), blistavo sija na nebu, pa predstavlja i "treće svetlo telo". U narodu je poznata kao Zornjača, Večernjača ili zvezda Danica. Posle Sunca i Meseca, to je najsjajniji planetarni objekat na nebu. U Vavilonu, planetu Veneru su izdvajali od ostalih planeta i obožavali je kao člana trojstva (Veneru, Mesec i Sunce). Ne tako davno, u Polineziji su Zornjači - Veneri, prinosili žrtve. U rimskim kolonijama nazivana je Lux divina (božanska svetlost). Astrološki posmatrano Venera simbolizuje sestre, devojke, lepotu, potrebe, uživanje, gracioznost, senzualnost, sklad, mir, harmoniju, komfor, umetnost, muziku, nakit, socijalne odnose, smisao za estetiku, boje, kulturu, vaspitanje, saradnju, dogovor, poklone, težnju za brakom, hranu, slatkiše, šećer, kružne predmete, kolo. Osobe sa naglašenom Venerom u horoskopu sa nadarene za osmeh, zadovoljstvo, ljubavne odnose i sl. U odnosu na položaj i aspekt koji Venera gradi manifestovaće se potreba za skladom, mirom i naravno oslikaće se način na koji volimo, koga volimo i šta tražimo od emocija i emotivnih odnosa. Venera će, dalje, kod oba pola, simbolizovati i sposobnost da se stvori i održi harmonija u bilo kom vidu odnosa, a ponajviše ljubav. Venerom prepoznajete, Venerom vas prepoznaju. Pogledajte u kom znaku, u kojoj kući, pod kojim aspektom je postavljena Venera i imaćete jasnu sliku toga šta volite, šta tražite, šta vas raduje i šta je za vas lepo.


Sutra, 28.maja, tranzitna Venera ulazi u fiksni zemljani znak Bika, gde će se zadržati do 23.juna 2022.godine.

Šta predstavlja Venera u znaku Bika u natalnoj karti?
Prvi poljubac u proleće? Nepopravljiv hedonizam, ležernost i prikrivenu senzualnost? Potrebu za hranom, udobnom odećom, ogrlicama, naušnicama, zagrljajima? leškarenje i uživanje na odmoru? uživanjima bez većeg truda?
Veneri u Biku je neophodna sigurnost i stabilnost.
Kada bira drugarice, Venera u Biku bira devojke sa kojima ima “isti” muzički ukus, voli istu hranu, slično živi i slično se oblači. Muškarac sa Venerom u Biku je pravi magnet za žene. Pouzdan, topao, prijateljski raspoložen i jednostavan.
No, ovaj muškarac ne voli da troši previše ni na koga osim na sebe, a žena sa ovom pozicijom Venere, gotovo uvek teži malim slatkim poklončićima, i deli svoje račune sa voljenom osobom. I jedni i drugi su veoma senzualna i taktilna bića.
Miris kojim ćete ih privući, uredne ruke i stopala, topli zagrljaj, duga udvaranja, sigurnost koju im nudite, pa i dugi poljupci, kao i aktivan seksualni život su stvari bez kojih jednoj Veneri u Biku ne možete za “zatresete” tlo pod nogama.
Da čekaće ova Venera u Biku da ostvari romansu i kad je dočeka, biće u vezi, odnosu ili romansi mesecima, godinama…
I kada ide, i kada ne ide, biće u vezi. Jer ova Venera ne napušta lako sigurnost, ne napušta lako planove. Najčešće upravo ljude sa ovom pozicijom Venere možete da vidite i sa osobom koja baš “i nije stvorena za njih”, ali ova Venera ne rizikuje, jer zna šta gubi, a ne zna šta dobija.
Ova pozicija Venere uopšte ne oslikava žene koje jure za novcem ili pozicijom koju bi partner pružio, šta više. Ovo su devojke koje “rastu” iz najranijih godina sa “njihovim dečkom”, preživljavaju školovanja, studiranja, prva zaposlenja, šetaju po parku, drže se za ruke, grade sporo odnos i planiraju daleku budućnost.
“Ovo je naivka pitome prirode, spremna za svaki kompromis zarad očuvanja mira”.
Venera u Biku ne traži materijalno, ona traži sigurno i nežno. Veneru u Biku voljena osoba dobija cvetom, čokoladom, pažnjom. A otera je od sebe jednostavnim “ovo sam ja platio/la, ja tebe hranim, ja tebe izdržavam…” ili “ima jedna baš baš slatka devojka/dečko”.
E tada će Veneri u Biku pasti “roletna na oči”, i zapamtićete je, verujte mi na reč. Pre ili kasnije. I kada odlazi, Venera u Biku odlazi sporo.

Tranzitna Venera u fiksnom zemljanom znaku će narednih dana, staviti akcent na svaki vidi sigurnosti, kako materijalne, tako i emocionalne. Ovo se naravno neće samo odnositi na ljubavne odnose, nego uopšteno na svaki vid zbližavanja. A novih i brzopletih zbližavanja sa ovom Venerom baš i nema. Manje spontanosti, više sigurnosti. Potreba za dodirivanjem, kozmetičarima, kupovina parfema, cipela sada kreće.
Neumerenost u hrani i trošku takodje. Recimo udjete sami u restoran i “gladne oči” naruče dve porcije, koje naravno ne možemo da pojedemo. Ili se rasplinete i poželite da kupite nešto sto je zaista skupo, a objektivno vam baš i ne treba.
Ipak, kako smo sa Venerom u Ovnu rasipali novac, tako ćemo sa ovim tranzitom kroz znak Bika, stisnuti svoj novčanik, pa malo i čekati da ga drugi otvore za nas.
Čulnost i preterivanje u ljubavnom životu će biti naglašeni takodje. Ljubomora, posesivnost kod partnera su sada u prvom planu. Inaćenje, lenjost, tvrdoglavost i sporost mogli bi da ugroze ljubavni odnos koji samo što nije počeo. Materijalno, nežnost i sigurnost će biti ključna u bilo kojoj vrsti selekciji partnera.

U narednom periodu, kvadratom Venere prema Saturnu, možete ostvariti vezu sa zauzetom, dalekom osobom, ili “jednostavno” sa osobom koja je dosta starija ili dosta mladja od vas.
Strah je verovatno sad i odlučujući faktor kod selekcije partnera, ali i glavni pokazatelj situacija koje podižu tenziju, nose odlaganja ili ometanja komunikacije ili veze. Strah od odbijanja, ostavljanja, napuštanja. Saturn sam po sebi predstavlja takozvani “korak unazad”, usporavanje, otežavanje, suočavanje sa realnim i neizbežnim, sudbinska preplitanja i udare i sl. Saturn predstavlja i distance kako prostorne tako i životne. Neretko tranzitni Saturn može u ovom aspektu “preoblikovati” vaš ugao gledanja na odnose uopšte i učiniti vas manje druželjubivijim nego inače. Može i modifikovati granice kao i kriterijume u odabiru partnerstva. Sada možete donositi i teške odluke koje će zahtevati veliku odgovornost.
Ovo su dani izazova za postojeće zajednice, prijateljstva, veze i brakove. Iako vam se u ovom trenutku čini da ste odbijeni, da je odnos u nekakvom obliku zahladjenja, da ste zapostavljeni, da voljena osoba "tera inat" sa vama, da vas "udara" ćutanjem i da je "sudbinska" uskraćenost više nego prisutna, istina je daleko drugačija. Ovo su dani premora emocija i sukoba starog (prošlog) sa vašim željama, kao i pojave novog.
Dakle, Saturn je jedan od glavnih uzroka odlaganja ili distanciranja, a ukazuje i na žene koje su starije od muškaraca ili jednostavno osobe nižeg društvenog položaja koje vam se pojavljuju u životu.

11. i 12.juna 2022.godine tranzitna Venera će doći do konjunkcije sa Uranom.
Venerina konjunkcija sa Uranom, s druge strane, nosi čudne, nagle i romantične privlačnosti, neobične odnose ali i nagla otuđivanja. Ucveljenost, potištenost, osećaj odbačenosti, narednih dana će se smenjivati sa iznenadnom ushićenošću i potrebom za vezama i odnosima koji ne trebaju da ugroze individualnost a potpomažu dalji razvoj. U njima mora da bude ostvaren zahtev za slobodom і ravnopravnošću.
Ukoliko ste usamljeni, možete se zaljubiti na prvi pogled, u osobu, koja vam ni u snu ne bi pala na pamet. Nagli prasak, zaljubljivanje, šansa da se brzo ostvari veza i malo iznenadjenje čak i za one koji su odavno digli ruke od emocija.
Ovo su dani da se pronadju novi razlozi za optimizam, za promenu sistema vrednosti, osećaja slobode, da se nadje novi način zaradjivanja, da se promeni komunikacija sa partnerom ili voljenom osobom. Budjenje emocija, emotivne promene i potreba za slobodom u izražavanju emocija. Ukoliko ste u braku ili u vezi, primetićete da se odjednom svidjate i nekom drugom. Ili će vama privući pažnju neko potpuno novi, neko ko se ne uklapa u uobičajen kliše. Nagli susret na ulici, ili nenadan telefonski poziv. Uzbudjenje raste, sa njim i velika verovatnoća za promene na planu emocija.
Tranzit Venere prema Uranu budi potrebu za emocionalnim istraživanjem posrednog ili neposrednog okruženja, kao i ekperimentisanjem sa emocijama, blokadama i strahovima; tačnije, ovaj aspekt i ukazuje na rušenje svega navedenog. Potreba za uzbuđenjem u novom, promenom kroz podsticaj koji dolazi kroz ekscesno ili rizično, kao i nekonvencionalni odnosi, opisaće narednih dana, pobunu svake duše u odnosu na stagnaciju, ograničenja ili “već viđeno”. Ukoliko ste sami, upravo sada se možete zaljubiti na prvi pogled, u osobu koju možete upoznati preko prijatelja, internet i sl. U osobu, koja je bukvalno “pala sa neba” u vaš tako miran, dosadan, predvidljiv i skladan život. Da, stvarno će se dogoditi i nagli prasak, prepoznavanje, šansa da se brzo ostvari veza koja na prvi pogled može promeniti vaš život iz korena i otvoriti vam sasvim nove i “zdrave” prilike koje odavno, onako “usamljeni i ne razumljivi svima oko sebe” isčekujete. Neko će vam sada stvarno dati povod da zablistate, pokrenete se, budete najbolji, krenete iz početka. Neko će učiniti da se baš ovih dana osetite opet kao onaj stari koji sve može i za koga granice ne postoje. Neko će vas zavrteti u krug, u deset krugova, navesti da se nadate, raspaliti iskrice ono malo bića u vama koje tako vešto skrivate.
A onda ćete dan ili dva iza, videti da vi niste jedina osoba na svetu o kojoj ista ta druga strana razmišlja. A onda ćete dan ili dva razumeti da vaši porivi i porivi druge strane možda nisu isti.

I baš u tom času, moramo priznati sebi, da to što živimo, je u stvari jedna kreativna pobuna spram sveg onog, što ne da ljubavi slobodno da bira.
Pa, kad smo mladi, mogli slobodno da biramo i mogli birati onog, ko nas razume i prihvata, mi nismo želeli to, niti je to želela ljubav, koja je, samo onda kada je slepa i kada je nagonska i sasvim iracionalna, što je suvišan pridev za nju, pa tad bira svoj strasni ideal, nošena snagom strasti, a ne ideal, koji nam danas ukida samoću. Nismo mi tad birali onu osobu, koja nas razume i koja je najumnija od svih, iako nam je zavodljiva bila, već nešto sasvim drugo, sasvim mračno, strasno, nemo, vlažno, što nas je ćutljivo magnetski privlačilo sebi. Uprkos tome, ovde osećanja i estetika sama, mogu naći lepotu u dobroti, istinsku lepotu u inteligenciji, istinsku radost, u nekom, ko je sasvim poseban, uprkos tome, što je ovo neporeciva istina i potreba, koja nam je kroz ovaj aspekt data
.” G.Milekić

A ko zna, u zavisnosti od toga kako je u vašoj natalnoj karti postavljen znak Vodolije, i kakav je odnos Venere i Urana, možda baš ovih dana upoznate nekoga ko će BITI važan i ko će se zadržati u vašem životu, tek toliko dugo (bez obzira da li su meseci, dani ili godine), da vas probudi, promeni i ojača ono što vi ustvari niste. Neretko se pod ovim aspektom i sreću ljudi različiti kao "nebo i zemlja", ljudi iz drugačijih porodica, ljudi sa drugačijim iskustvima, razvedeni i slobodni ljudi, buntovnici i oni puni vrlina, bogataši i oni na ivici gladi, debeli i mršavi, lepi i manje lepi... i baš oni donesu odluku za par dana da su baš oni sve ono "što su čekali ceo život".
A okolina, ko okolina. Zbunjena poput njih samih, neće im verovati na "reč" i proći će dani, proći će godine, dok svi oni koji ih okružuju shvate da su ipak ove dve duše i bile jedna za drugu.
A ko bi rekao? Upoznali se, zaljubili, preokrenuli živote i krenuli zajedničkim putem...sve za jedan sat, jedan dan, jedan mesec. I nikako duže od toga. Nepostojanost і ćudljivost u svakom slučaju, postaće stvarnost. Pa birajte bogatog, siromašnog, zauzetog ili slobodnog, dalekog ili bliskog...birajte koga god, ali birajte odmah jer znate da je to to! I menjajte se, i menjajte drugu stranu. I spojite nespojivo, i rušite tabue. Neki će drugi, naravno osetiti i naizmeničnu potrebu za vezom, a ubrzo zatim i zahtev za onom starom slobodom, u kojoj nema ničeg do vas i vas.
Ili zahtev za sigurnošću, u kojm nanovo nema ničeg, pa ni vas. Svako već po zasluzi i zvezdama u trenutku rodjenja.

Izgledalo je da tradicionalne žene dugo priželjkuju savršenstvo koje se ogleda u “posedovanju svega”, u svojim ulogama supruge, majke i uspešne žene. I muškarci su bili pod uticajem ovog ženskog sna. Uvek kada postoji idealizacija osobe, mesta ili institucije, postoji i neizbežno razočarenje kada se objekat iluzije pokaže onakvim kakav jeste” Robert Blaschke, “Astrologija odnosa”

Ukoliko ste zauzeti, tokom ovih dana, mogući su prolazni sukobi sa partnerom, sukobi oko tradicije, finansija ili uskraćivanja slobode, da ne kažem nametanja ropstva od strane onih koje volimo. Oluja u kasno prolećno podne i nakon oluje sitne iskrice vatre.

 • Jovana Bogoslovov je rodjena u Beogradu 1974.godine. Živi i radi u istom.
  Od 1993. do 1997. je uredjivala emisiju "Noć sa astrologom" na beogradskim radio stanicama. Od 1998. do 2008. je predavala astrologiju na beogradskom univerzitetu "Ðuro Salaj". Od 2008. godine do danas predaje u svojoj školi "JovanaL27".
  Autor je pet zbornika radova, piše i objavljuje tekstove za časopise i ima redovne astrološke emisije na Televizijama u regionu.
  Sa klijentima uživo ili zoom-om radi ponedeljkom i utorkom .
 • viber: +381 69 444 3 220
 • e-mail: jovanalg@yahoo.com

Video: Mars u konjunkciji sa Jupiterom 2022.godine

Stay Connected

 • 18,566 people like - 18,865 people follow
 • 17.6K subscribers Subscribe