IMG-LOGO

Sunce u istom znaku sa Uranom

autor: Jovana Bogoslovov - tekst objavljen: aprila 2022.godine email: jovanalg@yahoo.com viber: 069 444 3 220

 

Kao prva od tri transpersonalnih planeta kaja je otkivena (Uran, Neptun i Pluton), Uran prvenstveno simbolizuje civilizacijski i kulturološki razvoj na opštem društvenom planu. Najčešće se dovodi u vezu i sa pojmom slobode, jednakosti i ravnopravnosti.
S druge strane predstavlja struje, munje, uragane, individualnost i ekscentričnost (“crna ovca”), inovacije, finansijske akrobacije, tehnološke promene ili uopštene nagle (gotovo trenutne) promene smerova i dogadjaja koje ne možemo da predvidimo kao i istraživanja i netrpeljivost prema svemu što je staro ili kontinuirano.


“Uranska energija može biti doživljena u svojoj pozitivnoj i u svojoj negativnoj formi, često istovremeno. Zbog toga za individuu predstavlja problem da apsorbuje ovu energiju što je često izbacuje iz ravnoteže. Osoba može postati temperamentna, jako napeta i nervozna, sklona ekstremnim oscilacijama u stavovima i ponašanju. Može biti prisutna nesmirujuću vibracija u umno-telesnoj auri koja može biti uznemirujuća i neprijatna za druge i u krajnjoj liniji, voditi društvenoj izolaciji.” P.Hajdn

 

 

Uran je istina, pa i tek upaljena baklja koja će promeniti život čovečanstvu, prasak na milijardu komadića tek upaljene sijalice, pucanj groma u sred mirnog letnjeg dana, pa i hrabra promena koja koliko god delovala stresno na kraju bude dobra promena. Uran je i čudo, i zemljotres i neočekivani obrt, čak i u nemogućim uslovima. Uran je i uzbudjenje do predinfarktnog stanja i deset puta za redom uzvik “ne mogu da verujem, ne mogu da verujem…”


U sredu, 20.aprila, tranzitno Sunce ulazi u znak Bika u kome će ostati do 21.maja 2022.godine.
Tokom boravka u znaku Bika, Sunce će biti u konjunkciji sa Merkurom (30. aprla tranzitni Merkur ulazi u znak Blizanaca, od 10.maja je Merkur retrogradan) i Uranom.


Bilo koji aspekt - sekstil, kvadrat, trigon, opozicija, nikada neće imati snagu konjunkcije, ma kakva bila (benefična ili malefična). Prioritet uvek uzima konjunkcija, kao združeni odnos dve snage, usmeren na rdjavo ili u dobrom činu.

 

Ako postoji neko, ko je spreman i odlučan, da svakog časa stupi u direktnu akciju, u novo i neizvesno, rizik ili avanturu, bez obzira o čemu se radi, onda je to on, koji beskrajno veruje u sebe, sasvim fanatičan i neumoljiv u svojim odlukama. On ne očekuje da budućnost odredi njega, već on nju, kako to misli ovaj osvajač vremena.” G. Milekić

 

U narednim danima, možete očekivati nagle promene okolnosti u sferama života kojim vlada Uran u vašoj karti (gde se nalazi Vodolija) kao i u segment života koji simbolizuje vaš natalni Uran (astrološka kuća u kojoj se fizički nalazi Uran). Kao da će se tu prvo pokrenuti stvari unapred – kao katapultirane. Ili kao vetar, košava, uragan, koji će najednom promeniti smer i promena koja se već nakupila u vama izleteti i oduvati vas u nekom potpuno novom pravcu.


"U prvobitnom stvaranju, zamisao je bila dovoljna da začne i razvije univerzum koji je još uvek bio blizu bezuzročnom stanju Haosa. Biblija se osvrće na ovu kreativnu spontanost u postanku sa naredbom ' Neka bude svetlo.' U rimskoj mitologiji Ouranos je postao Uranus, drevni bog nebesa i neba. On je bio muško božanstvo, povezan sa elementom Vazduhom i njegove božanske ideje su kružile u nebeskom umu, gde obrasci ideja, čije vreme tek dolazi, postoje samo u potencijalu. Prisutna je izvesna konfuzija, po pitanju odnosa Haosa i Urana. Neki izvori sugerišu da je Uran bio unuk Haosa, kao i muž svoje majke Gee, koja istovremeno egzistira i kao kosmička materica i ženski princip i kao Majka Zemlja u užem smislu. Ovo navodi na to da je Gea ćerka Haosa i uz to, prvobitna materica koja je porodila Urana. Ono što je sigurno je postojanje ' braka' između Gee i Urana- Zemlje i Vazduha, kao simbola odnosa između nemanifestovanih ideja i manifestovane ograničene forme, ozemljenja vizije. Na kraju je došlo do konflikta elemenata unutar ovog 'braka'. Uran je bio preokupiran svojom ulogom sanjarskog kreativnog uma, dmišljajući ideje koje treba uliti u univerzum, gradeći velike kristalne zamkove na nebu. Prilikom svojih neredovnih silazaka, da bi oplodio Geu semenom svojih poslednjih ideja o budućem razvoju, Uran je bio šokiran kad je shvatio šta je zapravo stvorio u zajednici sa Zemljom. Njegova divna vizija je dala život nečemu što je ličilo na monstrume. Ova deca, poznata kao Kiklopi i Titani bila su suviše ružna i okorela u zemljinoj vibraciji, da bi ih on mogao smatrati svojom,. Uran ih je odbacio, negirajući svoje očinstvo. Razočaran, on baca svoju decu u dubine Tartarosa, tamnog područja skrivenog u telu Gee. Gea, je medjutim bila itekako voljna da prihvati svoju decu, jer su bila načinjena od zemlje kao i ona. Ipak, njihovo vraćanje u matericu tretiranjem kao neuspeha, počelo je da je pritiska. Gea je počela da zahteva od Titana, da se osvete svome ocu. Titani su odraz pojave separatnih moći prirode i iza ovog zajedničkog imena kriju se Rea, Okean, i Kron. Ovo je bila prva Bitka Bogova, u kojoj novi bogovi predstavljeni Titanima pokušavaju da zbace i preuzmu moć starog boga Urana. Kron je bio Titan koji je uslišio molbe Gei i preduzeo akciju protiv Urana. U momentu kada je Uran sledeći put prišao Gei, Kron je spremno sačekao. Uhvatio je za genitalije Urana svojom levom rukom, koja će postati ruka rđavog predznaka, i sa zakrivljenim mačem ili srpom od kamena kastrirao oca, a njegove odsečene genitalije bacio u okean. “ “Istraživanje astrološkog Urana”, Pol Hajdn

 

 • Jovana Bogoslovov je rodjena u Beogradu 1974.godine. Živi i radi u istom.
  Od 1993. do 1997. je uredjivala emisiju "Noć sa astrologom" na beogradskim radio stanicama. Od 1998. do 2008. je predavala astrologiju na beogradskom univerzitetu "Ðuro Salaj". Od 2008. godine do danas predaje u svojoj školi "JovanaL27".
  Autor je pet zbornika radova, piše i objavljuje tekstove za časopise i ima redovne astrološke emisije na Televizijama u regionu.
  Sa klijentima uživo ili zoom-om radi ponedeljkom i utorkom .
 • viber: +381 69 444 3 220
 • e-mail: jovanalg@yahoo.com

Mundana astrologija - VIDEO na Jovaninom YouTube kanalu


 • Šta nam donose Mars i Jupiter u istom znaku od 15.aprila do 5.jula 2022? - Jovana Bogoslovov:
 • :

 

Stay Connected

 • 18,566 people like - 18,865 people follow
 • 17.6K subscribers Subscribe