Venera aflikovana od Saturna

Venera aflikovana od Saturna

Tranzitni Saturn je od velikog značaja za razvoj i doživljaj svakog pojedinca i predstavlja prevashodno iskustvo. Ako je harmoničan od Venere, tranzitni Saturn pomaže utemeljivanje ljubavi u prijateljstvu, bračnom životu ili emotivnoj vezi, ne narušava harmoniju, već joj daje trajan і prepoznatljiv oblik. Stabilizuje prilive novca i svako zalaganje u radu postaje produktivno. Svega toga ovih dana imaćemo najmanje.

Tranzitna Venera je 07.jula 2021.godine, u opoziciji prema Saturnu iz znaka Vodolije, što ukazuje na suočavanje sa postignutim u sferi intimnog života i osećaj usamljenosti - bez obzira da li ste stvarno sami ili ne.
Na neki način, ovaj tranzit ukazuje i na suočavanje sa posledicama nekadašnjih delovanja ili na konačno razrešenje određenih bračnih, partnerskih, prijateljskih pa i poslovnih situacija. Na žalost, ovo razrešenje neće biti ni malo prijatno.
Neretko tranzitni Saturn može u ovom aspektu “preoblikovati” vaš ugao gledanja na odnose uopšte i učiniti vas manje druželjubivijim nego inače. Može modifikovati i granice kao i kriterijume u odabiru partnerstva.

"Loši aspekti sputavaju osećanja, uzrokujući da Saturnov partner napusti Veneru - partnera. Sebičnost je često značajna crta. Barijere i izolacije mogu biti u porastu, ali po pravilu ove aflikcije nisu dovoljno ozbiljne da uslede razdvajanjem, osim ako, naravno, nisu podržane ostalim." Astrologija Seksualnosti i Braka

Tranzitni Saturn u opoziciji prema Veneri, veoma često, donosi i odnose - ili ulazak u vezu, koji postaju izazovniji nego što se može u startu predvideti i praćeni serijom ozbiljnih problema.
Recimo, sada možete ostvariti vezu sa zauzetom, dalekom osobom, ili “jednostavno” sa osobom koja je dosta starija ili dosta mladja od vas. Možete i obnoviti odnos sa osobom koja vas je nekada napustila. Strah je sada odlučujući faktor. Strah od odbijanja, ostavljanja, napuštanja.
Kako god, narednih dan, dva, ćete donositi teške odluke koje će zahtevati gorku odgovornost. Ovo su dani izazova za postojeće zajednice, prijateljstva, veze i brakove. Iako vam se u ovom trenutku čini da ste odbijeni, da je odnos u nekakvom obliku zahladjenja, da ste zapostavljeni, da voljena osoba "tera inat" sa vama, da vas "udara" ćutanjem i da je "sudbinska" uskraćenost više nego prisutna, istina je daleko drugačija.

Ovo su dani premora emocija i sukoba starog (prošlog) sa vašim željama, kao i pojave novog.
Udaljavanje od žena, prijatelja ili nesporazuma sa ženama na poziciji je takodje moguć. Budite strpljivi i pokušajte da potrebe (naročito emocionalne) narednih par dana uobličite, racionalizujete i što strpljivije realizujete.

“Sumorno je lice ljubavi, očajno i na smrt bolesno. Kao da već milion godina ljubavi nema, pa neka neizlečiva tuga, vlada ovim likom, a beznadežno očajanje, da će ljubavi ikada biti, ne prolazi. Nema ovde radosti, osmeha, niti veselog zanosa srca, nema poljubaca slatkih. Sve odiše brigom, koja beznađe ljubavno postaje, sumnjom u nju, da li stvarno postoji. I tako, osećanja u vremenu umiru, radost postaje sećanje bez nade. Nema ovde radost snagu i na smrt sve podseća, dok se ljubav seća i pita, zašto ne može da traje, nesvesna da tu istinu ne želi, zašto zanos prekidaju sumnja i strah, zašto stalno ovu osobu prati osećanje nevoljenosti, neuzvraćene ljubavi, prokletstvo i ubeđenje, da ona nije dovoljno lepa i zavodljiva…”G.Milekić, Astropsihologija

 

Author
astrolog

Jovana Bogoslovov

ovana Bogoslovov je rođena u Beogradu 1974.g. Živi i radi u istom.
Od 1993. do 1997. je uređivala emisiju "Noć sa astrologom" na beogradskim radio stanicama.
Od 1998. do 2008. je predavala astrologiju na beogradskom univerzitetu "DJuro Salaj".
Od 2008. godine do danas predaje u svojoj školi "JovanaL27".
Autor je pet zbornika radova, piše i objavljuje tekstove za časopise i ima astrološke emisije na Televizijama u regionu.
Sa klijentima uživo ili skypeom radi ponedeljkom i petkom.