Dobrodošli na zvaničnu stranicu astrologa Jovane Lučić Gajić
e-mail: jovanalg@yahoo.com, skype: joanna.lucic.gajic

Tranzitna Venera u konjunkciji, opoziciji/kvadratu prema Saturnu  
piše: Jovana Lučić Gajić, tekst objavljen: marta 2016.godine,
e-mail: jovanalg@yahoo.com, skype: joanna.lucic.gajic, viber/mob: +381 61 1950953Tranzitni Saturn je od velikog značaja za razvoj i doživljaj svakog pojedinca i predstavlja prevashodno ISKUSTVO. Retrogradni Saturn pokreće nemire, destrukciju, blokade, nasilje, mržnju, uzrokuje povlačenja, ruši dosadaše sisteme i vraća vreme unazad.
Ako je harmoničan od Venere, tranzitni Saturn pomaže utemeljivanje ljubavi u prijateljstvu, bračnom životu ili emotivnoj vezi, ne narušava harmoniju, već joj daje trajan і prepoznatljiv oblik. Stabilizuje prilive novca i svako zalaganje u radu postaje produktivno. Svega toga ovih dana imaćemo najmanje. 

Tranzitna Venera je narednih dana (29. i 30.oktobra 2016.) u konjunkciji prema Saturnu iz znaka Strelca, što ukazuje na suočavanje sa postignutim u sferi intimnog života i konačnog osećaj usamljenosti (bez obzira da li ste stvarno sami ili ne). 
Ipak, nisu svi ožiljci na površini kože.

Na neki način, ovaj tranzit ukazuje i na suočavanje sa posledicama nekadašnjih delovanja ili na konačno razrešenje određenih bračnih, partnerskih, prijateljskih pa i poslovnih situacija. Na žalost, ovo razrešenje neće biti ni malo prijatno.

 

 • “Postoji više pokazatelja da neko vuče dug po pitanju ljubavi iz prethodnog života. Tada je uglavnom ugrožena Venera, planeta ljubavi. Najčešće je retrogradna i napadnuta od Saturna. Iako postoji puno loših aspekata koje može da prima od drugih planeta, napad od Saturna je najdirektini pokazatelj karmičkog duga. Ako je pritom napada Mars ili neki od Mesečevih čvorova, onda je Venera (ljubav) pod kletvom. Tada je ljubavni život, manje ili više, opterećen problemima. U težim horoskopima problemi mogu da budu toliko veliki da osoba ne može da nađe partnera, odnosno da zasnuje porodicu. Nekad ima druge probleme: na primer, da održi vezu ili konstantno naleće na problematične osobe. Ako je Venera retrogradna onda joj se vraćaju partneri iz prethodnog života. Ukoliko je oštećena od Plutona i Marsa, obično neprijatelji iz prethodnog života u ovom postaju ljubavni ili bračni partneri. Kako prolazi vreme a strast se smanjuje, sve više dolazi do sukoba i problema, a onda i do raskida…”  Predrag Petković


  Saturn sam po sebi predstavlja takozvani “korak unazad”, usporavanje, otežavanje, suočavanje sa realnim i neizbežnim, sudbinska preplitanja i udare i sl. Saturn predstavlja i distance kako prostorne tako i životne. U ovom slučaju, Saturn će samo pomoći da postojeći problem “isplivaju na površinu”.
  Neretko tranzitni Saturn može u ovom aspektu “preoblikovati” vaš ugao gledanja na odnose uopšte i učiniti vas manje druželjubivijim nego inače. 
  Može modifikovati i granice kao i kriterijume u odabiru partnerstva. 

  "Loši aspekti sputavaju osećanja, uzrokujući da Saturnov partner napusti Veneru - partnera. Sebičnost je često značajna crta. Barijere i izolacije mogu biti u porastu, ali po pravilu ove aflikcije nisu dovoljno ozbiljne da uslede razdvajanjem, osim ako, naravno, nisu podržane ostalim.Astrologija Seksualnosti i Braka


  Tranzitna Venera će od 25. do 28.oktobra biti u sekstilu prema Jupiteru iz znaka Vage. Venera kao drugi diferencijator Sunčeve životne energije, privlači sada mogućnost za novo ispunjenje u ljubavnim odnosima. Obratite pažnju na one koji vam se udvaraju ili u čijem su pravcu okrenute vaše simpatije. Ipak, tranzitni Saturn koji je u konjunkciji sa Venerom, veoma često, donosi i odnose (ili ulazak u vezu) koji postaju izazovniji nego što se može u startu predvideti i praćeni serijom ozbiljnih problema. 
  Recimo, sada možete ostvariti vezu sa zauzetom, dalekom osobom, ili “jednostavno” sa osobom koja je dosta starija ili dosta mladja od vas. Možete i obnoviti odnos sa osobom koja vas je nekada napustila.  Strah je sada odlučujući faktor. Strah od odbijanja, ostavljanja, napuštanja. 

  Kako god, narednih dana ćete donositi teške odluke koje će zahtevati gorku odgovornost. Ovo su dani izazova za postojeće zajednice, prijateljstva, veze i brakove. Iako vam se u ovom trenutku čini da ste odbijeni, da je odnos u nekakvom obliku zahladjenja, da ste zapostavljeni, da voljena osoba "tera inat" sa vama, da vas "udara" ćutanjem i da je "sudbinska" uskraćenost više nego prisutna, istina je daleko drugačija.  Ovo su dani premora emocija i sukoba starog (prošlog) sa vašim željama, kao i pojave novog. 
  Udaljavanje od žena, prijatelja ili nesporazuma sa ženama na poziciji je takodje moguć. Budite strpljivi i pokušajte da potrebe (naročito emocionalne) narednih par dana uobličite, racionalizujete i što strpljivije realizujete.

 
“Sumorno je lice ljubavi, očajno i na smrt bolesno. Kao da već milion godina ljubavi nema, pa neka neizlečiva tuga, vlada ovim likom, a beznadežno očajanje, da će ljubavi ikada biti, ne prolazi. Nema ovde radosti, osmeha, niti veselog zanosa srca, nema poljubaca slatkih. Sve odiše brigom, koja beznađe ljubavno postaje, sumnjom u nju, da li stvarno postoji. I tako, osećanja u vremenu umiru, radost postaje sećanje bez nade. Nema ovde radost snagu i na smrt sve podseća, dok se ljubav seća i pita, zašto ne može da traje, nesvesna da tu istinu ne želi, zašto zanos prekidaju sumnja i strah, zašto stalno ovu osobu prati osećanje nevoljenosti, neuzvraćene ljubavi, prokletstvo i ubeđenje, da ona nije dovoljno lepa i zavodljiva…”G.Milekić, AstropsihologijaSrećno,
Jovana Lučić Gajić 
(telefon/viber za zakazivanje i izradu horoskopa: +381 61 195 0953; skype ID: joanna.lucic.gajic)

  


Jovana Lučić Gajić
 je rođena u Beogradu 1974.godine. Živi i radi u istom.
Od 1993. do 1997. je uredjivala emisiju "Noć sa astrologom" na beogradskim radio stanicama. 
Od 1998. do 2008. je predavala astrologiju na beogradskom univerzitetu "Đuro Salaj".
Od 2008. godine do danas predaje u svojoj školi "JovanaL27". 
Autor je pet zbornika radova, piše i objavljuje tekstove za časopise i ima redovne astrološke emisije na Televizijama u regionu.  
Sa klijentima uživo ili skypeom radi utorkom i četvrtkom.

e-mail: jovanalg@yahoo.com
mob/viber: +381 61 195 0953