Krećući se po nebeskom svodu, Mesec zatvori pun krug za 27 dana i nekoliko sati. Obilazeći oko Zemlje i sa Zemljom oko Sunca, Mesec prema njima zauzima različite položaje. Mesec je zbog stalnog menjanja položaja prema Suncu i Zemlji različito osvetljen i sa Zemlje se vidi u različitim oblicima – fazama: kao mlad Mesec ili mladina (koji se najcesce ne vidi - osim u vreme pomračenja Sunca); Mesec u prvoj četvrti – vidi se uveče i zalazi u ponoć; pun Mesec (izlazi kad zađe Sunce i može se videti celu noć) kao i poslednja četvrt kada Mesec izlazi u ponoć i vidi se do izlaska Sunca.

Mesec u osnovi simbolizuje primarni ženski princip. Upravlja osećajima, izrazava potrebu za spontanošću i udobnošću jer se plaši. Svi su strahovi sazdani u Mesecu - druge planete modeliraju kako će se taj strah ispoljiti. Svaka trauma je sadržana takodje u Mesecu. Mesec voli noć, intimu i kuću, pa najčešće tu traži tačku smirenja. Pretstavlja majku i ženu, kao i ćerku kad se uda i postane majka. Upravlja i rodjenjem. početkom života i kao i dešavanjima do pete godine, ali i osećajima iz prenatalnog perioda. Podsvest i snovi su pod uplivom Meseca, kao i sam mozak i levo oko.
Početak neke faze dogadjaja, oslikava Mlad Mesec, kulminaciju iste Pun Mesec.
Ovde dve faze Meseca su takođe poznate i kao kosmički udah i izdah. Prosečno na svakih trinaest i po dana iza Mladog Meseca dolazi Pun Mesec. Znači, sada završavamo sve što je započeto pre dve nedelje.

24.aprila 2024.godine oko 01.48 po lokalnom računanju vremena za Beograd Imaćemo Pun Mesec na 04°17′ znaka Škorpije u blizini fiksne zvezde Syrma.

Naredni dani simbolički ukazuju na snažne emotivne krize, čiji je cilj da iz korena promene dotadašnji model emocionalnog reagovanja.
Pun Mesec u znaku Škorpije, narednih dana, nosi velika emocionalna kolebanja, ekstremnu emotivnost, napetost, depresiju, plačljivost, melanholiju i jaku zabrinutost za finansije.
Dalje, ukazuje na nesanicu, poremećaj sna, pojačano unošenje tečnosti u organizam i povećanu atmosfersku vlažnost.
Pun Mesec u Marsovom dekanu ukazuje i da koliko god pokušavali da zadržite miran, pasivan i prijateljski stav, neko iz vaše neposredne okoline će se poneti silovito i netaktično, pa je stres nemoguće izbeći.
Kvadrat Punog Meseca prema Plutonu naglašava isključivost, strah od gubitka і od ugrožavanja, što će voditi pojačanom potrebom za kontrolom і dominacijom nad bliskim osobama.

Efekat Punog Meseca osetiće se bar dan ranije i trajaće još koji dan nakon Punog Meseca.

 Scroll to Top