Dobrodošli na zvaničnu stranicu astrologa Jovane Lučić Gajić
e-mail: jovanalg@yahoo.com, skype: joanna.lucic.gajic

Tranzitni Merkur u konjunkciji prema Plutonu
Piše. Jovana Lučić Gajić / tekst objavljen decembra 2016. /
 • Odnos(aspekt) Merkura (razuma) i Plutona (destrukcije, razaranja, kontrole, moći) je veoma važan u koliko postoji u natalnoj karti.

  Sama konjunkcija je uvek prioritetna i ukoliko postoji u natalnoj karti između ove dve planete prvenstveno stimuliše intelektualnu stranu ličnosti do krajnjih granica (setite se John Nasha).U tom pogledu, kod rodjenog sa ovim savezom, nema proseka, niti ravnoteže, već vladaju ekstremi. Sama osoba posedujete nepokolebljivu istrajnost da odbrani svoje principe i da završi ono što je započela. Pronicljivost se kod ovih osoba ne ogleda samo u snažnom interesovanju ka jednoj temi već i u međuljudskim odnosima, u kojima često vladaju ekstremni izlivi razmena reči.
  Ovo su s druge strane, neretko vanredno inteligentne osobe, zainteresovane za sva zabranjena područja, teorije zavera, kontrolorima, iluminatima ili uopšteno pasinirane jednom temom.

  S druge strane, inkonjunkcija bi ukazala na čoveka koji “koketira” sa starim znanjima, zabranjenim temama i svakom vrstom intelektualne drugosti, u odnosu na pojedinca (uzmimo za primer Umberta Eca ).

  Sekstil i trigon ova dva nebeska tela ukazuju na odličan smisao za humor (najčešće “crni”), snažnu diplomatsku retoriku, analitičnu prirodu i misaoni individualizam. Ove osobe imaju vanredno dobru sposobnost koncentracije, čak i u nemogućim uslovima.

  Konjunkcija tranzitnog, (ali i natalnog) Merkura prema Plutonu od 08. do 25. decembra 2016.godine, prvenstveno stimuliše našu intelektualnu stranu ličnosti. U tom pogledu, ovih dana nema proseka, niti ravnoteže, već vladaju ekstremi.
  Merkur je od prvog decembra usporio hod pred promenu pravca kretanja u retrogradi smer 18.decembra, sve vreme aplicirajući konjunkciji prema Plutonu.
  Čvrstim životnim uverenjima i stavovima, neko pokušava da nametne svoje mišljenje ovih dana, dok vi defanzivnim stavom ili nasilnim verbalnim odgovorom, branite svoje mišljenje.

  Pod ovim aspektom se neretko podiže glas, nameće stav, manipuliše istinom (izvrće istina), preti ili ucenjuje, bilo bliska osoba, prijatelj, dete ili partner.
  Ako ste juče ili danas čuli “ako ne prestanes otićiću, ako se ne zaustaviš udariću te i slično, preživeli ste aspekt. Ako ste ćutali, spijunirali, manipulisali, imali osećaj da vas neko ozbiljno u razgovoru “zeza”  i dalje ste osetili aspekt.
  Ako ste ušli u sukob oko računa, greške oko plaćanja kreditnom karticom, ako ste “poludeli” jer plata kasni a vanredni troškovi u kući bivaju sve češći, i dalje ste preživeli aspekt.

  Verovatno ste se ovih dana zapitali i šta je sigurno, suštinski postojano ili predvidljivo u vašem životu (ali i životu ljudi koji vas okružuju). Tranzit Merkura u konjunkciji sa Plutonom, doprineo je i „sužavanju vidika“, sopstveno zatvaranje unutar mračnih  hladnih dubina uma, kao i osećaj “ograničene” mogućnosti (Merkur je pod Saturnovom vlašću) da se donese prava odluka ili usmeri misao ka pozitivnom rešenju na bilo kom planu u svakodnevnici. 

  Tranzitni Merkur predstavlja globalnu evoluciju misli (trend) koja će na indirektan način “dotaći” svakog od nas. Ljutnja ili bes, kao reakcija koja će proizaći iz konjunkcije Merkura prema tranzitnom Plutonu, će biti uslovljena objektivnim događajima (posao, pozicija i njeno ugrožavanje), ali i (iracionalno) pojačana našom svesnom ili nesvesnom reakcijom da “odgovorimo” jasno i glasno na takozvani napad.

  Svrha ovog tranzita Merkura je ponovno razmatranje, duboko poniranje u prošlost pa i u suštinu, umovanje o prethodnim postupcima ili odlukama, kao i usmerena misaonost u pravcu razrešenja svakodnevnice (Vita Activa).

  Mnoge dileme, koje su vas opsedale prethodnih dana (ostati ili dići ruke), predstavljaju prevashodno posledicu mentalnog zamora koji je aktuelan bar od jeseni (brige oko svakodnevnice, posla, troškova, dugova, štednje, kredita).
  “Slika” tih dilema mogla se preneti na razočarenje u najbliže, partnere, “kontrolore vašeg života” ili jednostavno projekciju sopstvenog nezadovoljstva nad istim. 
  Izmenjena vizura stvarnosti (umišljanje, paranoja, strahovi) i objektivni napadi na poziciju bilo kog pojedinca (problem na poslu i u privatnom životu) doneli su i rezutate u prethodnim danima. Pretnje na poslu, mogućnost otkaza, verbalni ili fizički napadi od kolega ili saradnika.

  Ovo je aspekt i opsesije jednom notom, jednom osobom ili mišlju, jednom informacijom.

  S druge strane, ovaj aspekt ukazuje na dubinu misli, početak traganja i istraživanja, interesovanje za mistično, skriveno ili jednostavno  “kopanje po najskrivenijim tunelima uma”.

  Pa, sada je vreme za vraćanje na staru literaturu, povratak na klasike, istoriju, arheologiju, politiku(??) ili stručnu literaturu.Jovana Lučić Gajić je rođena u Beogradu 1974.godine. Živi i radi u istom.
Od 1993. do 1997. je uredjivala emisiju "Noć sa astrologom" na beogradskim radio stanicama. 
Od 1998. do 2008. je predavala astrologiju na beogradskom univerzitetu "Đuro Salaj".
Od 2008. godine do danas predaje u svojoj školi "JovanaL27". 
Autor je pet zbornika radova, piše i objavljuje tekstove za časopise i ima redovne astrološke emisije na Televizijama u regionu.  
Sa klijentima uživo ili skypeom radi utorkom i četvrtkom.

e-mail: jovanalg@yahoo.com
mob/viber: +381 61 195 0953