Sunce u konjunkciji
sa Mesecom

Najvažniji faktori u analizi jedne natalne karte su Ascendant, vladar Ascendenta, Sunce I Mesec. Sunce simbolizuje svest i primarni je davalac života. Mesec podsvest. Sunce predstavlja izmedju ostalog i čistu želju za dokazivanjem, Mesec želju za sigurnošću i primanjem, razmenom emocija i prihvatanjem. Sunce simbolizuje dan i svetlost, toplotu i život. Mesec noć i senke, vlagu i plodnost.
Bilo koji aspekt izmedju ovih planeta (kao I svaki drugi medju planetama), razmenjuju dejstva planetarnih tela i njihove simbolike. Sunce - svest, otac, muž, šef, autoritet, kralj i sl.; Mesec - podsvest, majka, žena, dom, kuća, porodica, domovina.

Kada je Mesec u konjunkciji sa Suncem najčešće se osoba suoči sa nekom vrstom teških promena ili tragedije u porodičnom okruženju u najranijem periodu odrastanja, pa okolnosti podstiču osobu da se dalje oseća jako nesigurno, da se napuni strahovima, da ne može da deluje na emotivnom ili ličnom planu. Majka, otac, porodica kao i neka vrsta emocionalne trauma iz najranijeg perioda života, mogu ovu osobu ponekad učiniti I rastrojenom (uz aspekt sa Marsom) ili osobom van svake kontrole. Što je aspekt egzaktniji, ranije I češće će se osetiti upliv svega navedenog, što je planeta bliža ugaonom polju (1, 4, 7. I 10), ili bliža drugom vrhu polja jače će delovati naravno u onom segment života gde se ova konjunkcija odvija (recimo, ukoliko se ova konjunkcija odvija u vrhu 02.kuće osoba će se rano u životu suočiti sa siromaštvom). Naravno da će uz neki trigon benefika (recimo Jupiter ili Venera) prema ovoj konjunkciji situacija delimično biti “spašena” ali uskraćenost će I dalje postojati. Malefik (poput Saturna ili Marsa) u lošem aspektu će dodatno otežati postojeću stvar.

Primera radi, ukoliko osoba ima konjunkciju Meseca prema Suncu u 07.polju uz seriju trigona I seksila osoba može imati I više pokušaja ili ponuda za brak, ali se na kraju povlači I odlaže zajedništvo. Ovo je jedan od aspekata koji zasigurno odlažu ili otežavaju brak (pored Venere u konjunkciji sa Saturnom), što ne znači da do braka neće doći!


  Uzmimo za primer, Marlon Branda
  Marlon ima konjunkciju Meseca I Sunca u znaku Ovna u 05.polju (zabava, seks, deca). Brando je imao samo jedanaest godina kada su mu se roditelji razveli, te posle nekog vremena ponovo živeli zajedno. 
  Marlon je bio bliži sa bakom nego sa majkom, i bio je izuzetno vezan za nju.
  Reputaciju “lošeg momka” zaradio je nekontrolisanim izlivima besa (Sunce/Mesec u kvadratu prema Marsu i Plutonu). Čak je jednom napao fizički paparaca i razbio mu vilicu.
  Ženio se tri puta i imao brojne ljubavne romanse. 
  Tvrdio je da je imao vezu i sa Merilin Monro. 
  Navodno je imao i homoseksualna iskustva, a njegov dugogodišnji ljubavnik bio je Veli Koks. 
  Iz više brakova, ljubavi i afera, za sobom je ostavio 14 potomaka, od kojih su neka deca usvojena.


  Dalje, Courtney Love ima ovu konjunkciju u znaku Raka. Kao tinejdžerka je “ jedva preživela” pošto je pobegla od kuće i bila primorana da radi po kafićima, klubovima a neko vreme i kao striptizeta. Iza sebe ima seriju skandala koji su počeli i pre kontroverznog braka sa frontmenom grupe “Nirvana”. “ Jedan od najvećih bio je kada im se rodila ćerka, nakon što su jedne novine objavile kako je koristila drogu u toku trudnoće. Zbog šokantnog članka, socijalna služba je u više navrata pokušala da im uzme dete. Kurt Kobejn, otac ćerkice, i Kortni su bili primorani da nedeljno idu na testove i neko vreme nisu imali starateljstvo.Nakon smrti Kobejna, mnogi su verovali da je u to i ona umešana pa je veliki broj ogorčenih fanova Nirvane pokušavao da na svaki način optuži nju za njegovu smrt….” Negde se navodi da je ista izjavila kako joj je otac, kad je imala samo 4 godine, davao LSD i optužila svoju majku za zlostavljanje. U toku 2004. imala je preko deset hapšenja zbog nereda u javnosti, droge i tuča pod dejstvom opijata. 


  Charlize Theron ima ovu konjunkciju u znaku Lava. Odrasla je na porodičnoj farmi blizu Johanesburga, sa ocem Čarlsom i majkom Gerdom. Sa petnaest bila je svedok smrti svoga oca, koji je bio alkoholičar i koji je maltretirao njenu majku, koja ga je zatim ubila u samoodbrani.
  Zabavljala se sa pevačem Stivenom Dženkinsom, ali kada je požela da se uda, isti je ostavio. Živi sa dvoje usvojene dece. 
   


  Brandon Lee ima ovu konjunkciju u znaku Vodolije.Brendon Li, sin Brusa Lija i Linde Li Emeri, se u najranijim godinama života preselio u Hong Kong zbog očevih filmskih angažmana, gde su i živeli sve do njegove smrti kada je Brandon imao samo 8 godina. Nekoliko dana pred venčanje sa verenicom Elizom, je poginuo na snimanju filma “Vrana”, greškom rekvizitera

   

Author
astrolog

Jovana Bogoslovov

Jovana Bogoslovov je rođena u Beogradu.
Od 1993. do 1997. je uređivala emisiju "Noć sa astrologom" na beogradskim radio stanicama.
Od 1998. do 2008. je predavala astrologiju na beogradskom univerzitetu "DJuro Salaj".
Od 2008. godine do danas predaje u svojoj školi.
Autor je pet zbornika radova, piše i objavljuje tekstove za časopise i ima astrološke emisije na svom YouTube kanalu.
Sa klijentima uživo, zoom-om ili viberom, radi ponedeljkom i petkom