tranzitno Sunce u trigonu sa Saturnom 16.juna 2022.godine

autor teksta: Jovana Bogoslovov - tekst objavljen 2022.godine, pošalji email: jovanalg@yahoo.com

Sunce predstavlja ego i svest o sebi. predstavlja i svest i duh, karakter pojedinca i sve hijerarhijski nadredjene osobe u našem životu.
Sunce dalje oslikava i stabilnost, motive i primarne motive ličnosti i težnju da se ostvari. Simbolizuje i muškarce u kasnim tridesetim i četvrdesetim godinama. Simbolizuje i slavu i čast.
Ako je Sunce aflikovano od drugih planeta (opozicija, kvadrat, ali i konjunkcija sa malefikom), ukazaće na teatralnost, sujetu, i sve suprotne elemente Sunca, loš, težak i promenljiv karakter.

Saturn upravlja sistemima, tiranijom, diktaturom, frustracijama, preprekama i starcima. Saturn je kompleks, on ukazuje na tačku bazične nesigurnosti i opisuje naše napore da iste prevaziđemo u vremenu ili ih bar prikrijemo.

 

Iako su Sunce і Saturn po prirodi svojih kvaliteta, suprotne snage, ipak postoje određeni uglovi pod kojima se oni, čak і dopunjuju.
Tranzitno Sunce, iz znaka Blizanaca, danas ulazi u trigon sa Saturnom koji se kreće retrogradnim hodom, pa snažna volja, usmerena na životne (egzistencionalne) stvari dolazi do punog izražaja.
Orjentisanost na korisne i praktične stvari obeležiće dan. Prošlost i tradicija, kao i disciplina i sistematičnost, deluju, bar danas, podsticajno na svakodnevne navike. Snažna koncentracija i samodisciplina pomoći će danas da postignete, ono što vas zadnjih dana “mrzi da radite” ili jednostavno ne stižete.

jun 2022.godine