Venera u znaku Device

Venera u znaku Device

Astrološki posmatrano Venera simbolizuje ljubav – sposobnost da volimo i pokazujemo ljubav.
Simbolizuje i sestre, devojke, ćerke, lepotu, potrebe, uživanje, gracioznost, senzualnost, sklad, mir, harmoniju, komfor, umetnost, muziku, nakit, socijalne odnose, smisao za estetiku, boje, kulturu i vaspitanje, saradnju, dogovor, poklone, grlo pa i hranu, slatkiše, šećer, začine i sl.
Venera vlada i hormonima. Venera vlada i diplomatijom, politikom i izbornim procesima.
Venera je materijalna I koristoljubljiva. Vlada i materijalnim obiljem i hranom kao i začinima , vlada i umetnošću i talentima. Jer ona hoće sve SAD I OVDE i ODMAH.
Venera je posredno u sprezi sa komunikacijom sa spoljnim svetom i vladar je ujedinjenja i sklada. Shodno tome, u odnosu na položaj i aspekt koji
Venera formira potrebu za skladom, mirom. Oslikava se način na koji volimo, koga volimo i šta tražimo od emocija i emotivnih odnosa. Venera će kod oba pola, simbolizovati sposobnost da se stvori i održi harmonija u bilo kom vidu odnosa, a ponajviše ljubav. A Venera vlada i brakom I samim ulaskom u brak.

“Ljubav je kratka reč, ali u sebi sadrži sve: ona znači telo, dušu, život, celo biće.” Guy de Maupassant

Ukoliko imate Veneru u znaku Device u natalnom horoskopu, možete se smatrati jednom od najkomplikovanijih osoba na svetu kada je vaš ljubavni život u pitanju, npr. jer ste vi nepopravljiv perfekcionista i kritičar, “prokleti” da vidite i ono što niko ne vidi.
Razmišljanje і analiziranje u “sitna crevca”, u situacijama kada treba spontano і otvoreno reagovati. Potraga za savršenstvom, kako na estetskom tako i na partnerskom planu, osećaj samoće i usamljenosti, bez obzira da li ste u vezi ili niste. Devica je uvek “sama”.
Niste od onih koji se zaljube na svakih “pet minuta”, pa ponekad možete doći u situaciju da se zapitate šta sa vama nije uredu. Ako se i dogodi da vam neko privuče pažnju, neće to ići lako kako bi kod drugih išlo. Prilikom stupanja u direktnu komunikaciju sa “drugom stranom”, možete delovati isprva suzdržano, ne romantično, stidljivo і nepoverljivo, braneći se najčešće nedostatkom vremena za vidjanje ili poslovnim obavezama.

Jednostavno vi ste tip za “lagano” upoznavanje i ne tolerišete nikakav vid vulgarnosti ili “pritiskanja” od druge strane.
Mic po mic, korak po korak. Tako već može, ako druga strana u medjuvremenu ne izgubi živce.

Možete vi ovoj Veneri naravno da privučete pažnju, kao i svakoj drugoj Veneri, samo što ovde to ne traje dugo. Privukli ste pažnju na dan dva, dok Vas ova Venera ne proanalizira i u potrazi za greškom pronadje jednu jedinu reč koja je sve pokvarila i skloni se, fino od vas. Bukvalista ili ne, ova Venera sve shvata ozbiljno i sluša vas od reči do reči. Pa nema tu, izletelo je ili nije, ako jednom nešto kažete eto razloga da ova Venera kalkuliše i analizira.

Recimo, ponekad će ova Venera sebe smatrati nedovoljno savršenom, pa čak i da naleti na “ideal”, pogledaće se 10 puta u ogledalo, odmahnuti glavom i reći “ma da, baš samo mene traži” i odustati od “ideala”. Kao i ostale “oštećene” Venere (Ovan, Škorpija) i ova će se truditi da bude savršenija i lepša nego što je. I biće lepša. Pa medju Venerama u Devici možete naći najlepše ljude Catherine Deneuve, Brigitte Bardot, Alain Delon, Robert De Niro, Sarah Brightman, Andrea Bocelli i drugi.

Mnogi teoretičari umetnosti pa i sami umetnici je često imaju, jer Venera spaja u znaku Device i kreativnost, umetnost i rad: Guy de Maupassant, Johann Wolfgang von Goethe i drugi.

Svi ljubitelji životinja imaju ovu Veneru, pa se ponekad čini kao da “ljubimac” nauči ovog čoveka da voli”.

Venera u Devici voli da radi. I to je istina, ali da radi ono što voli, ne ono što mora. I tada će da radi ako treba, neprestalno.

Venera u Devici najčešće bira partnere sa odredjenom distancom u godinama (ili mladje ili dosta starije). Ponekad bira i inferiorne partnere, ponekad kolege, koleginice, ili (kako neko davno reče) “kancelarijske drugove”, koji naravno moraju biti savršeno organizovani, praktični, uredni i uslužni.

I Venera u Devici je uvek na usluzi onima koje voli, ali se ne predaje lako, i treba mnogo toga da se usaglasi pre nego što se ozbiljnije angažuje u vezi. Ali kada jednom odabere, onda je u stanju da učini sve za osobu kojoj je naklonjena.


I ona je žena (ili muškarac) za jednog čoveka (ili ženu), čak i kada odnos izgubi čar, ovo je biće koje će biti tu dok ne izbroji poslednje zrno peska sa obale. E tu zna da bude problem, jedna savršena osoba, blizu ili daleko od nas. Ali jedna.
Pa, čak i kada napušta partnera, ostaviće ga nakon što dobro razmisli o odlasku - zbrinutog.. .

 

Author
astrolog

Jovana Bogoslovov

Jovana Bogoslovov je rođena u Beogradu 1974.g. Živi i radi u istom.
Od 1993. do 1997. je uređivala emisiju "Noć sa astrologom" na beogradskim radio stanicama.
Od 1998. do 2008. je predavala astrologiju na beogradskom univerzitetu "DJuro Salaj".
Od 2008. godine do danas predaje u svojoj školi "JovanaL27".
Autor je pet zbornika radova, piše i objavljuje tekstove za časopise i ima astrološke emisije na Televizijama u regionu.
Sa klijentima uživo ili skypeom radi ponedeljkom i petkom.