Mesec u znaku Vage


Mesec simbolički predstavlja dušu. Smatra se najvažnijim nebeskim telom, zbog svog uticaja na um i emocije. Oslikava način na koji doživljavamo svet i povezujemo se sa njim.
Oslikava primarni ženski princip. Upravlja osećajima, i izrazava potrebu za spontanošću i udobnošću jer se plaši.
Svi su strahovi sazdani u Mesecu (druge planete modeliraju kako će se ispoljiti). Svaka trauma je sadržana u Mesecu. Mesec voli noć i intimu, kuću, pa tu i traži tačku smirenja.

Mesec upravlja rodjenjem. Takođe predstavlja majku, ženu, kao i ćerku kad se uda i postane majka. kao i vrstu odnosa koju sa majkom (pa dalje is a ženom i ćerkama) gradimo, kao i samo blagostanje porodice, poreklo, odgoj i sve ostale faktore koji imaju dubok uticaj na psihologiju i život osobe.
Vlada početkom života i dešavanjima do 04.godine kao i osećajima iz prenatalnog perioda. Vlada i dvadeset i četvrtom godinom kao i šezdeset i šestom godinom.

Vlada i podsvešću i snovima. Predstavlja um, emocije, pranu, vodu i tečnosti. Predstavlja i hranu, kao i materijalne potrebe i egzistenciju samog natusa.
Položaj Meseca u natalnoj karti pokazuje način na koji osoba misli i oseća, njene/njegove važne teme u životu i njegov odnos sa spoljnim svetom.


Mesec u znaku Vage - William Shakespeare


I evo ga, konačno je došao na red, onaj fin, šarmantan i vaspitan, svet koji šeta lepršajući pored vas. Sve one diplomate i odmereni ljudi, koji su tu da taktiziraju, insistiraju na svojoj pravdi i odmereno pokazuju svoju naklonost. 

Možda vama ne treba „poseban“, možda možete u grupi ili sami, možda vam je um zauvek vezan za decu i dom, možda mislite da je materijalna sigurnost najvažnija u životu, Mesecu u Vagi je prioritet „onaj neko s kim će podeliti harmoniju života udvoje“.

Raspoloženje ove osobe zavisi isključivo od dnevnih ljubavnih zbivanja, pa ne daj Bože da ga sretnete, baš tog dana, kada se na partnerskom planu dogodio “karambol”.

Ne, teško će ga oraspoložiti prijatelj, rodjak, neznanac. On je nesrećan ako je sam. On nije celovit ako nema “idealnu polovinu”. Zato će izdržati svaki napor, zato će napraviti najviše ustupaka, zato će uraditi baš sve, samo da bi održao sklad i sačuvao harmoničan odnos u dvoje. Zasnivanjem bračne zajednice ovaj Mesec će pronaći svoju stabilnost, a do tada, “ko živ ko mrtav” :)

Da bi ovaj čovek bio srećan, pored partnera, treba mu i ogledalce! Dar za estetiku і umetnost je u ovom slučaju naglašena, ali i dar za mirenje zavadjenih strana. Recimo, idite na ručak kod ovog Meseca i videćete sa koliko je sklada i lepote ukrašen čak i tanjir sa koga jedete.
  
Recimo, on bi bio idealan za spajanje i drugih parova i krojačke, kozmetičke i frizerske salone iz kojih ne izlazi, bez obzira na finansijsku situaciju. Pokušajte da nadjete ženu sa ovim položajem Meseca i pogledajte joj ruke, nokte. Dodirnite lice namazano kremom pre koji minut. 
Pa ona bi se samo lickala, zar ne? I presvlačila po ceo dan. Eh da, ona mala Šanelova haljinica i biserna ogrlica je baš u njenom stilu. 
Naravno i salonac na Terazijama, ako može.

A muškarac sa ovim položajem Meseca? Slična priča iz drugog ugla. Odmeren, taktičan, ljubazan, nalickan, fin. Čak i kada je ljut ili povredjen, odreagovaće u “plišanim rukavicama”.

Mesec u Vagi voli da deli sa drugima. Voli da se dogovara i pregovara. I ovo je pozicija Meseca koja najteže podnosi rastanke. I tu ćete videti problem, jer Mesec u Vagi, čak i na kraju želi da zadrži prijateljski odnos sa svima, pokušavajući da napravi ustupak.

Ponekad će vam se učiniti da se iza ove osobe krije svašta jer neće da vam kaže “DOSTA VIŠE” taktizirajući ljubazno sa vama koliko god da ga “napadate svojim problemima”. I ako se na njihovom licu sve vidi, bez obzira na sve, ovaj Mesec će prećutati, i ugušiti se od tudjih problema. 
Važan zadatak ako ga imate je za početak, da naučite da kažete NE!

autor teksta: Jovana Bogoslovov

Jovana Bogoslovov

Jovana Bogoslovov je rođena u Beogradu. Živi i radi u istom.
Od 1993. do 1997. je uređivala emisiju "Noć sa astrologom" na beogradskim radio stanicama. Od 1998. do 2008. je predavala astrologiju na beogradskom univerzitetu "DJuro Salaj". Od 2008. godine do danas predaje u svojoj školi. Autor je pet zbornika radova, piše i objavljuje tekstove za časopise i ima astrološke emisije na Televizijama u regionu.
Sa klijentima uživo, zoom-om ili viberom, radi ponedeljkom i petkom
zakažite razgovor slanjem poruke na viber:
+381 69 4443220

Pars fortuna – tačka sreće i sudbine

Pars Fortuna predstavlja tačku sudbine i sreće - doslovce - sreće u životu (ili sreću života). Opisuje sam pogled na život, kvalitet i snagu života, sreću kroz partnerstvo, decu ili sl. Ali opisuje i sudbinu kojoj ne možemo „izmaći“.


tekst objavljen decembra 2017.godine

Južni Mesečev Čvor – Ketu i Venera u istom znaku

Ketu suštinski sagledava stvari. ali je uvek nezadovoljan svim iz materijalnog sveta i neprestalno žudi za većim, višim, boljim.
Večno nezadovoljan, neprestalno primećuje samo ono što nedostaje.


autor teksta: Jovana Bogoslovov, tekst objavljen 2020.godine

Škola astrologije astrolabium

Jovana Bogoslovov

Svetog Save 25, Beograd, Srbija

+381 69 444 3 220

jovanalg@yahoo.com

Follow Us
Jovana Bogoslovov je rođena u Beogradu 1974.g. Živi i radi u istom.
Od 1993. do 1997. je uređivala emisiju "Noć sa astrologom" na beogradskim radio stanicama.
Od 1998. do 2008. je predavala astrologiju na beogradskom univerzitetu "DJuro Salaj".
Od 2008. godine do danas predaje u svojoj školi "JovanaL27".
Autor je pet zbornika radova, piše i objavljuje tekstove za časopise i ima astrološke emisije na Televizijama u regionu.
Sa klijentima uživo ili skypeom radi ponedeljkom i petkom.
Jovanin YouTube kanal

© Jovana Bogoslovov. All Rights Reserved.