Mesec u znaku Ovna

piše. Jovana LG Bogoslovov; tekst objavljen: 2010.godine


" - Ovo je sada sasvim nova trka i ja ću u njoj biti prvi. - Iznenada se iza oblaka pojavi zrak sunca koji ga natera da trepne.
- Želim da vam kažem da kad parna lokomotiva juri ulicom onda se pametan momak trudi da skoči na nju ili da joj se ukloni. Meni se čini da je vaša jedina šansa da krenete sa mnom..."
Eric van Lustbader, "CRNO SRCE"


Mesec u Ovnu simbolizuje emocionalnu spontanost, česte promene raspoloženja, pa i agresivnost, kojom se osoba brani, ponekad i kada nije napadnuta. Ovaj Mesec odiše prirodnim i iskrenim entuzijazmom, ali mu nedostaje strpljivost i takt. Lako i brzo plane, lako i brzo oseti ushićenje, da bi ubrzo zaboravio razlog svoje ljutnje.
On je uvek u pravu, i kad jeste i kad nije. Prezire autoritete i “popovanja”.
Ne voli ništa što je sporo i jednolično. Ne sluša ni savete i teško prihvata disciplinu bilo koje vrste. Ove osobe ne podnose ni suviše detaljisanja i sa njima sve mora da bude kratko i jasno.
Neko bi rekao da su svadjalice, jer u krugu najmilijih brzo padnu u vatru, pocrvene do korena kose, “izvrište” svojih pet minuta, da se kasnije ne bi setili ni da se konflikt uopšte desio, jer oni nisu zlopamtila.
Mesec u Ovnu rešava sve problem danas i sad i iste sekunde, ne čeka nikog i ne treba nikog. Nema ovde mnogo uvijanja, nema ovde ni taktiziranja, čak ni razmišljanja o drugoj strani, ovde je ono “što je u duši” poletelo u velikom vatrenoj lopti i mora biti izrečeno ili učinjeno odmah. Ali nikada sa zlom namerom, jer nema ni vremena da se bude dobar ili zao. Jednostavno iskren.
Dominiraju nad drugima ili partnerom, i obično stiču autoritet, jer su bolje vođe nego sledbenici, brzi, afektivni, čak i osobe kojih se neretko plaše drugi, upravo zbog brzih i pomalo “sirovih” reakcija.
Osobe sa ovim položajem Meseca su nezaustavljive, ambiciozne, prkosne, žilave, vredne i brze, brze, brze, brze… I najishitrenije, pa ponekad i najbahatije (u zavisnosti od pozicije Marsa to će biti vidljivije ili skrivenije).Pa kako da onda ove osobe ne upadnu u nevolju i sukob? Ili kako da vas ne oduševe? Zavisno od vašeg temperamenta. Ali, oni su samo pokretači i iskrena biće, koja najčešće ne trpe zatvorenost ili nedorečenost, pa kome se svidja svidja.

Showing 1 results of 7 — Page 1