Merkur u znaku Strelca od 24.novembra do 13.decembra 2021.godine IMG Naslovna Izrada horoskopa Škola astrologije English
IMG-LOGOMerkur u znaku Strelca od 24.novembra do 13.decembra 2021.godine

IMG

Merkur simbolizuje intelekt. Sistem intelekta simbolizovan je vezom Sunca, Meseca i Merkura. Simbolički predstavlja misao i komunikaciju, ali oslikava i način na koji se informišemo. Vlada i svim lančanim reakcijama.
Merkur dakle simbolizuje razum, intelekt, moć rasudjivanja, veštinu govora, pokreta i pisanja.

Merkur ukazuje na intelektualni i mentalani razvoj. Oslikava izražavanje, trgovinu, puteve, rodjake, kao i decu - naročito decu od 4-te godine života do 16. - do kada se i formira i ličnost. Dalje simbolizuje i komšije, banke, škole, učenje, saobraćaj i posredovanje.
Primarna funkcija Merkura je razmišljanje i koordinacija. Merkur je zaslužan za brzu percepciju, mentalnu fleksibilnost i uopšteno moć prilagođavanja.
Merkur vlada analitičkom inteligencijom, za razliku od Jupitera koji simbolizuje kreativnu inteligenciju. Sam termin Inteligencija predstavlja mentalnu karakteristiku koja se sastoji od sposobnosti za učenje iz iskustva, prilagodljivost na nove situacije, razumevanja i korištenja apstraktnih pojmova, i korišćenja znanja za snalaženje u novoj okolini u kojima ne pomaže stereotipnonagonsko ponašanje, niti učenjem stečene navike, veštine i znanja.
Merkur simbolizuje dalje i čulo mirisa. On predstavlja i novac i trgovinu (platni promet), Potpomaže i razmeni ideja i slobodi u komunikaciji.

Merkur je esencioni vladar svih promenljivih znakova – Blizanci, Device, Strelac i Ribe.
Merkur vlada medijima i komunikacijom, novinarima, prevodiocima, piscima, trgovcima, kretanjem, aerodromima, transportom (ljudi ili roba).
Merkur voli sve da zapise, da bude informisan, da čita, da šeta, traži nesto da uči, da muva, da prodaje, da povezuje.

“Kada je dobro postavljen: Merkur predstavlja suptilnu, finu osobu, ali izuzetno jakog intelekta, logičnu, sklonu dugim percepcijama i razmišljanju. Sjajnog disputanta i logičara koji voli da uči, elokventnog u govoru, u stalnoj potrazi za sviim mogućim misterijama i saznanjima, oštroumnog i duhovitog u isto vreme. Samoukog – do svih znanja dolazi sam, bez učitelja, nadahnut ambicijom da u svakom znanju bude izvrstan. Sa prirodnom željom da stalno putuje i istražuje nove prostore. Privlače ga stare, tajne, okultne nauke, sposoban je da predvidi i daje prognoze. Ako se okrene trgovini, niko ga ne može prevazići. Kada je loše postavljen: probija se prepredeno kroz život jer ima snalažljiv um, ali više frenetičan, lud, spreman da napadne baš svakoga, razmažen i sklon da protraći svoje vreme na ogovaranja, torokanja. Veliki lažov, hvalisavac, brbljivac, zabada svoj nos svuda, ne čuva tajne, poročan i bezbožan. Lakoveran, nema svoje mišljenje, vara i krade, neozbiljan. Lako se raspline u raspravi, izopačen je i razvratnih misli. Priča prazne priče…” William Lilly

24.novembra, tranzitni Merkur ulazi u znak Strelca u kome ostaje do 13.decembra 2021.godine.
Do 24.novembra, tranzitni Merkur boravi u znaku Škorpije i nosi krize u platnom prometu, mislima i komunikaciji.
Od 24.novembra, Merkur će vratiti optimizam i pojačaće potrebu za razumevanjem situacije u kojoj se nalazimo, ali i za širenje ideja o poslu i pravljenje alternativa.
U ovom ciklusu tranzita, Merkur će ispoljiti “snagu” za sprovodjenje ideja koje su, možda osmišljene, u prethodnim godinama. Samo, budite oprezni.
Hrabrost, odlučnost i istrajnost u nameri da se uspemo, može biti razlog više, da “jurnemo” sada u razmišljanje o tome kako da unapredimo usluge koje nudimo i bez potrebe uložimo i više od mogućeg, potrošimo i ono što nemamo. Naravno suvišni optimizam i trošak se odnosi i na private stvari.
Prioritet u ovom ciklusu Merkura, postaće komunikacija na širem nivou, mnogo priče i vraćanje na stare ideje (Merkur će tokom decembra još jednom napraviti sekstil sa Saturnom , i 11.12. sekstil sa Jupiterom dok je još uvek u znaku Vodolije ).
Interes za sve što je daleko i široko, kreće. Širenje filozofske misli, poboljšanje opšte informisanosti kao i filozofske, verske ili nacionalno obojene misli, obeležiće naredne dane. Komunikacija “van dvorišta poznatog” i razmena ideja i stavova sa strancima ili ljudima iz drugačijeg kulturološkog miljea, takodje. Misli o moralu, religiji, filozofiji ili putovanjima dolaze na red.

Donirajte

Podržite naš rad donacijom

o Jovani

  • Jovana Bogoslovov je rodjena u Beogradu 1974.godine. Živi i radi u istom.
    Od 1993. do 1997. je uredjivala emisiju "Noć sa astrologom" na beogradskim radio stanicama. Od 1998. do 2008. je predavala astrologiju na beogradskom univerzitetu "Djuro Salaj". Od 2008. godine do danas predaje u svojoj školi "JovanaL27".
    Autor je pet zbornika radova, piše i objavljuje tekstove za časopise i ima redovne astrološke emisije na Televizijama u regionu.
    Sa klijentima uživo ili zoom-om radi ponedeljkom i utorkom .

Izdvojeni tekstovi