Tranzitna Venera u znaku Ovna od 2. do 28.maja 2022.godine IMG Naslovna Izrada horoskopa Škola astrologije English
IMG-LOGO
Home Tranziti planeta Tranzitna Venera
Tranziti planeta

Tranzitna Venera u znaku Ovna
od 2. do 28.maja 2022.godine

piše: Jovana Bogoslovov - tekst objavljen: 27.aprila 2022.godine e-mail: jovanalg@yahoo.com viber: +381694443220
IMG

Astrološki posmatrano, Venera simbolizuje ljubav – sposobnost da volimo i pokazujemo ljubav.
Simbolizuje i sestre, devojke, ćerke, lepotu, potrebe, uživanje, gracioznost, senzualnost, sklad, mir, harmoniju, komfor, umetnost, muziku, nakit, socijalne odnose, smisao za estetiku, boje, kulturu i vaspitanje, saradnju, dogovor, poklone, grlo pa i hranu, slatkiše, šećer, začine i sl.
Venera vlada i hormonima. Venera vlada i diplomatijom, politikom i izbornim procesima.
Venera je materijalna i koristoljubljiva. Vlada i materijalnim obiljem i hranom kao i začinima, vlada i umetnošću i talentima. Jer ona hoće sve "sad i ovde i odmah".
Venera je posredno u sprezi sa komunikacijom sa spoljnim svetom i vladar je ujedinjenja i sklada. Shodno tome, u odnosu na položaj i aspekt koji Venera formira potrebu za skladom, mirom. Oslikava se način na koji volimo, koga volimo i šta tražimo od emocija i emotivnih odnosa.
Venera će kod oba pola, simbolizovati sposobnost da se stvori i održi harmonija u bilo kom vidu odnosa, a ponajviše ljubav. A Venera vlada i brakom I samim ulaskom u brak.

Venera u znaku Ovna uvek opisuje početak ljubavne veze, dok Venera u znaku Škorpije njen kraj ili preobražaj.
Ovan predstavlja individualca i entuzijastu, lov, rat, želju, ambiciju. Venera predstavlja balans, harmoniju, sklad i kompromis, novac i ljubav. Pa tako u znaku evog ezgila (izgona), u znaku Ovna, Venera dobija mušku energiju i postaje aktivnija i otvorenija na ljubavnom planu.
Venera u Ovnu je direktna (nekada i previše), nestrpljiva. Netaktična, glasna i puna emocionalne samoinicijative. Ali ovo je prijatelj koji je direktan i koji neće dozvoliti da budete pasivni, nego će vas stalno hrabriti i “gurati” da idete dalje. Ako joj se nešto ili neko ne sviđa, reći će na glas.
I ako joj se sviđate, biće jako direktna. Gledaće vas u lice, crveneće, doći će na vaše radno mesto, upoznaće vas, smejaće se na glas …
Često ćete je videti na štiklama u kraćoj suknji kako prilazi i sama muškarcu koji joj se dopada, ili će (u zavisnosti od ostatka horoskopa) sačekati da on napravi prvi korak, i onda preuzeti inicijativu (ako na primer imate Mars u znaku Raka, Vage ili Riba to će svakako biti daleko manje “nasilno”).
Muškarac sa ovom pozicijom Venere, će naravno drugačije izgledati, ali slično reagovati. Ako mu se dopadate a vidi vas prvi put, biće on vrlo ”iskren”, direktan. Nema gubljenja vremena, ni u jednom slučaju. Nema tu mnogo strpljenja ni vremena za foliranja, laži, bežanje, skrivanje i sl.

Ako se u nekog ova Venera ne zaljubi na prvi pogled, nikad neće. I tako se brzo i udje u odnos koji zahteva daleko više angažovanja nego što je mogla da zamisli, pa su tenzije, sukobi i nesuglasice gotovo neminovne. Ako joj se ne svidjate, opet će biti onako “sirovo” iskrena i jasna.
Pozicija Venere u znaku domicila Marsa i egzaltacije Sunca je najčešće u pogrešno vreme na pogrešnom mestu, pa u zavisnosti od polja u kome se nalazi, aspekata koje Venera dalje gradi sa ostalim planetama i sl. najčešće se nailazi na “mali rat” na ljubavnom planu i neusaglaševanje želja i potreba sa postojećim partnerima.
“Brzanje” u emotivnim odlukama bi bila jedna od ključnih reči u narednim danima, ali i afektivnost i pomalo detinjasto ponašanje u istima.

 • Jovana Bogoslovov je rođena u Beogradu. Živi i radi u istom.
  Od 1993. do 1997. je uređivala emisiju "Noć sa astrologom" na beogradskim radio stanicama.
  Od 1998. do 2008. je predavala astrologiju na beogradskom univerzitetu "DJuro Salaj".
  Od 2008. godine do danas predaje u svojoj školi "JovanaL27".
  Autor je pet zbornika radova, piše i objavljuje tekstove za časopise i ima astrološke emisije na Televizijama u regionu.
  Sa klijentima uživo, zoom-om ili viberom, radi ponedeljkom i petkom

  zakažite razgovor slanjem poruke na viber: +38169444322

Stay Connected

 • 18,566 people like - 18,865 people follow
 • 17.7K subscribers Subscribe