Retrogradni Saturn u znaku Vodolije od 4.juna do 23.oktobra 2022.godine IMG Naslovna Izrada horoskopa Škola astrologije English
IMG-LOGO
Home tranziti Retrogradni Saturn
tranziti

Retrogradni Saturn u znaku Vodolije
od 4.juna do 23.oktobra 2022.godine

Saturn je boravio u znaku Vodolije od 24.februara 1932. do 13.avgusta 1932.godine, od 20.novembra 1932.godine do 15.februara 1935.godine; od 3.januara 1962. godine do 23.marta 1964.godine, od 17.novembra 1964. do 16.decembra 1964.godine; od 6.februara 1991.godine do 20.maja 1993.godine; od 29.juna 1993. do 28.januara 1994.godine.

Marta 22. 2020.godine tranzitni Saturn je ušao u znak Vodolije i boravio u istom do 1.jula, kada se na kratko vratio u znak Jarca, da bi se od 17.decembra oko 6.04am, ponovo vratio u znak Vodolije u kome će boraviti do 7.marta 2023.godine.
Kao što se Jarac materijalno ustoličuje koristeći Saturnove zakone granica i struktura, tako tranzit Saturna kroz znak Vodolije definiše ideje i koncepte koji dugoročno nose stabilnost čovečanstvu.
Tranzit Saturna kroz znak Vodolije u ovim godinama doprineo je na opštem planu mnogo čvršću odlučnost pojedinaca, ali i grupa (naroda), kako bi se ostvarili kolektivni ciljevi.

Saturn je retrogradan 140 dana, pet dana je u “ukopan na jednom stepenu” pre nego što promeni pravac hoda iz direktnog u retrogradno; i isto toliko dana je “ukopan na jednom stepenu” pre nego što promeni pravac iz retrogradnog u direktni hod.

U subotu 4.juna 2022.godine tranzitni Saturn je krenuo retrogradnim hodom.

Simbolika Saturna se izmedju ostalog ogleda u stvaranju oblika ali i čvrstim strukturama koje zadržavaju svoj oblik, pa i građenju istih tih struktura; vremenu koje teče - kao i rasporedu dolaska i odlaska "nečeg"; ograničenjima i zakonima; svemu što je u „negaciji“ i svemu što se „mora“. Predstavlja i zakone, ultimatume, diktature, ucenjivanja i prisile, redukcije, kompresije i pravila.
Saturn ne uništava "nešto ili nekoga", on upotpunjuje jedan ciklus kako bi napravio mesta za novo.
Vodolija je simbolizovana elementom vazduha u fazi transformacije.
Predstavljena je čovekom koji u rukama drži "posudu", sa "živom i mrtvom vodom".
Sam znak izmedju ostalog oslikava i promenu koja je neizbežna, ponovno rođenje u novom, transformaciju ka humanijem, nepredvidivost, kao i razdvajanje dobra i zla koji su uvek povezani sa ovim znakom. Osnovni zadatak znaka Vodolije je da završi sa starim, stvori novo - originalno, da se pokrene promena i prenese drugima, da se ostvari sloboda, ali ne i anarhija.
Retrogradni Saturn pokreće nemire, destrukciju, blokade, nasilje, mržnju, povlačenja, ruši dosadaše sisteme, vraća vreme unazad, vraća zavist, ruši ambiciju i donosi ozbiljne gubitke na berzi.

Na ličnom planu retrogradni Saturn u vazdušnom i fiksnom znaku Vodolije, nanovo će dovesti život, slobodu, ljudska prava, grupe, zajednice, revoluciju, podršku, progres i humanost na “ispit” izdržljivosti.
Ovo je prvenstveno slika vraćanja na probleme koje smo zaboravili! Važno je preispitati limite (ograničenja) i odgovornosti! Šta je normalno, šta nije. Šta je humano, šta nije.
Sada, budite ekstremno disciplinovani i postavite sebi najteže zadatke.
Svedite svoje troskove na minimum, povucite kardinalne rezove na poslovnom planu i konačno “čistite đubre iz svog dvorišta” i rešavajte privatne dileme, jer ćete osetiti da se stvari dešavaju van bilo čije kontrole.
Dužnost, lojalnost, izdržljivost, strepnja, postavljanje ličnih granica i preuzimanje odgovornosti dolaze na red. Društveni inžinjering nastavlja po planu.
Ovaj retrogradni hod Saturna će pomoći da se finišira sve što je ostalo nedovršeno i daće nam dovoljno vremena da se oslobodimo svega što nije valjalo u svakodnevnom životu.
Ovaj hod Saturna će pomoći i da “poguramo” van svojih mogućnosti mnoge planove i ostvarimo iskustvo koje će značiti u vremenima koja dolaze.
Stagnacije po pitanju pozicije i finansija će sada doći na red. Kočenja i usporavanja po pitanju prodaja nekretnina kao i odnosa unutar grupa i porodice takodje, kao i otežanja u novim poduhvatima koji će se ticati rada i posla.
Spremite se da suzite "vidike", prilagodite promene novim uverenjima ali i planovima, napravite “novi krug” u obrazovanju, organizaciji u kojoj stvarate ali i rasčistite sa nepotrebnim ograničavanjima i zauvek promenite pogled na svet.


U narednim danima tranzitni Saturn će napredovati prvo do kvadrata, a na jesen i do trigona sa Marsom:


od 5.jula do 20.avgusta, tranzitni Saturn je u kvadratu sa Marsom iz znaka Bika koji je u isto vreme u konjunkciji sa Uranom - 07.avgusta, tranzitni Mars u konjunkciji sa Uranom je u kvadratu sa retrogradnim Saturnom.
Mars i Saturn u konjunkciji i lošem aspektu generišu mržnju, koju osoba oseća ili istrpi, pa se oko ovog bića bore strah ili bes.
Duboka agresivnost koja ovih dana tinja u nama, jačaće iz sata u sat. Ukoliko imate bilo koji cilj (za koji trenutno možda ima najmanje racionalne osnove za uspeh), ili nosite snažno uverenje da možda u tajnosti ostvarite neku zamisao (bilo da je u pitanju posao ili privatni život) ne odustajte sada kada ste na korak stigli do uspeha.
Strahovima і predrasudama blokirana energija, narednih dana, imaće za posledicu napuštanje započetih nastojanja, koja su čak і sasvim blizu ostvarenja.
Stanja velike ushićenosti, narednih dana će se smeniti sa apatijom (odnos vode i vatre). Kao da će se i entuzijazam sada gasiti za tren, prolaznom žestokom emocijom.
Ukoliko se sada dvoumite, odustanete, povučete se i pokleknete, ako se uplašite od neuspeha, odbijanja ili jednostavno sebi kažete da nemate šansu ili da niste dovoljno vredni, doživećete neuspeh i okončaćete možda čak i najvrednije planove. A iza neuspeha može slediti ogorčenje і razočarenje. Tada se možete osetiti oštećenim, uskraćenim і izdanim od strane drugih ljudi.
Upravo ova pozicija dva malefika ukazuje i na osećaj uskraćenosti i subjektivni doživljaj izdaje, koji se može odviti baš kroz one koje najviše volite ili ih jednostavno smatrate autoritetom.
Ako očekujete pomoć ili podršku, narednih dana, autoriteti ili vama drage osobe će se povući i ostaviti vas same na “cedilu”.
Ipak, ako sada povučete hrabri potez bez razmišljanja o dugoročnim posledicama onog što činite, polomićete stare okove, i napraviti korak dalje u svom životu.
Ne kolebajte se, ne kažite sada da je nešto nemoguće, ne dozvolite da vas ponese apatičnost.


od 20.avgusta do marta 2023. tranzitni Mars će biti u trigonu prema Saturnu:

Harmonični aspekti ove dve planete u natalnoj karti, doprinose dobrom snalaženju u sferi konkretnog i materijalnog, kao i spretnost i sistematičnost koje pojedinca uspešno vode ka cilju. Akcije ovih osoba su uglavnom dobro isplanirane i utemeljene na logičnim premisama ili proživljenom iskustvu.
Radna sposobnost je u odnosu na prosek,udvostručena. Praksa i iskustvo, uvek imaju prednost nad pukim teoretisanjem. Ovo su osobe koje se usmeravaju samo prema ostvarljivim ciljevima, disciplinovane su i ne troše uzalud energiju na projekte koje ocenjuju kao “teško ostvarljive”. U dobrom aspektu ukazuju na izdrljivost, tehnička sredstva, dinamiku, sve mašine, nauku I tehnologiju, ali simbolišu i tvrd karakter I tvrdoglave ljude. Snaga se sa ovim aspektom stiče kroz vreme.
Ovaj aspekt ukazuje na na svojevrsnu instikta za samoodržanjem, sreću u ratu kao i uspeh u revoluciji. Jednostavno uz harmoničan aspekt ova dva malefika, čovek se izvlači lako iz svega.

Jovana Богословов

 • Jovana Bogoslovov je rođena u Beogradu. Živi i radi u istom.
  Od 1993. do 1997. je uređivala emisiju "Noć sa astrologom" na beogradskim radio stanicama.
  Od 1998. do 2008. je predavala astrologiju na beogradskom univerzitetu "DJuro Salaj".
  Od 2008. godine do danas predaje u svojoj školi "JovanaL27".
  Autor je pet zbornika radova, piše i objavljuje tekstove za časopise i ima astrološke emisije na Televizijama u regionu.
  Sa klijentima uživo, zoom-om ili viberom, radi ponedeljkom i petkom

  zakažite razgovor slanjem poruke na viber: +381694443220

 Stay Connected

 • 18,566 people like - 18,865 people follow
 • 14.5K subscribers Subscribe