IMG-LOGO


Početna strana Tranzitna Venera

Tranzitna Venera u znaku Jarca
od 05. novembra 2021. do 06.marta 2022.godine


Astrološki posmatrano Venera simbolizuje ljubav – sposobnost da volimo i pokazujemo ljubav.
Simbolizuje i sestre, devojke, ćerke, lepotu, potrebe, uživanje, gracioznost, senzualnost, sklad, mir, harmoniju, komfor, umetnost, muziku, nakit, socijalne odnose, smisao za estetiku, boje, kulturu i vaspitanje, saradnju, dogovor, poklone, grlo pa i hranu, slatkiše, šećer, začine i sl.
Venera vlada i hormonima - štitnom žlezdom (Vaga)i hipofizom (Lav).
Venera vlada i diplomatijom, politikom i izbornim procesima.
Venera je materijalna I koristoljubljiva. Vlada i materijalnim obiljem i hranom kao i začinima , vlada i umetnošću i talentima. Jer ona hoće sve SAD I OVDE i ODMAH.

Venera je posredno u sprezi sa komunikacijom sa spoljnim svetom i vladar je ujedinjenja i sklada. Shodno tome, u odnosu na položaj i aspekt koji Venera gradi manifestovaće se potreba za skladom, mirom i naravno oslikaće se način na koji volimo, koga volimo i šta tražimo od emocija i emotivnih odnosa. Venera će kod oba pola, simbolizovati sposobnost da se stvori i održi harmonija u bilo kom vidu odnosa, a ponajviše ljubav.

A Venera vlada i brakom I samim ulaskom u brak.

Venera u znaku Jarca traga za sigurnošću u bilo kom vidu odnosa. Naizgled, ljudi okamenjene (savršene) i klasične lepote (Rock Hudson, Richard Burton, Elvis Presley, James Dean, Julianne Moore…) ili srca, su daleko postojaniji i posvećeniji nego što se to čini na prvi pogled.
Venera u znaku Jarca se u privatnom životu koncentriše samo na ono šta je realno, sigurno i moguće. Voli tradiciju, običaje, voli da čeka, da planira.

Venera u Jarcu ne razume prenemaganje, suviše “slatkih priča” i sl.
Venera u Jarcu traži konkretno delo od strane voljene osobe, ali i bliskih ljudi.

Venera u Jarcu se retko zaljubljuje na prvi pogled, i treba mnogo toga da se usaglasi pre nego što se odluči, da svoje srce pokloni nekom.Odličan je strateg i moze vas držati na distanci godinama, dok se ne uveri u vašu naklonost i poverenje ili dok se ne stvore svi materijalni uslovi da veza zaživi bez prepreka.

Snažno proživljava sukob emocija i ljubavi sa jedne strani, i ambicije i dužnosti, odgovornosti prema drugima i sebi sa druge strane.

Venera u Jarcu je konzervativna i najčešće se “pravda” poslom i obavezama.
Na prvom susretu sa Venerom u Jarcu, najčešće ćete pričati o karijeri, poslu i dugoročnim planovima za iste aktivnosti.
Venera u Jarcu voli vredne i ambiciozne osobe, pa se lako zainteresuje i za šefove, nadredjene ili jednostavno uspešne ljude.Ova strpljiva, Venera u Jarcu, će vas možda dovesti u situaciju da razmislite šta uopšte očekuje od vašeg odnosa, ili jednostavnim rečnikom, šta uopšte hoće od vas.

Kadkad će se činiti da bi samo da bude tu, u vašoj blizini, da želi da vas sputa, organizuje, zauzda; dok će se sa druge strane pokazati kao vrlo strasna i vrlo strpljiva ljubavnica/ljubavnik.
Venera u Jarcu se “zagreva” kao stena, pa kada se zagreje, trebaju godine da se “ohladi”.

Pa je i vraćanje na staro, čest slučaj, ali i duge i postojane veze, koje odolevaju svakom iskušenju.Venera u Jarcu obično traži partnere sa razlikom u godinama ili drugim rečima zrele partnere.
Žene sa ovom pozicijom u mladosti privlače stariji partneri, u zrelijim godinama mladji.

Muškarac sa Venerom u Jarcu će tragati za starijom partnerkom, rado će je zaposliti ili joj jednostavno ponuditi “zaštitu”, odnosno ponudiće joj materijalnu sigurnost kao znak naklonosti.Venera u Jarcu teško napušta veze u kojima se nalazi, što ne znači da nikada neće. Ali, pre izlaska iz bilo koje vrste odnosa, Venera u Jarcu je istrpela sve prepreke u odnosu i sačekala pravi trenutak, čak i za napustanje.

Svaka Venera voli nekog ili nešto, svaka Venera je talentovana za neku umetnost. Venera u Jarcu je idealna za sve vidove “starih” umetnosti, vajanje, glumu, gradjevinu, klasičnu ili pop muziku.

A šta će se događati u periodu retrogradne Venere?

19.decembra 2021.godine oko 11.35 tranzitna Venera će promeniti pravac kretanja sa 26°29' Jarca sa fiksne zvezde Terebellum (skoro na istom mestu gde je bila retrogradna od 21.decembra 2013.godine) zvezde skandala, sramote i lukavosti.

"Retrogradna Venera znači da će vrednosti i prosudbeni osećaji biti drugačiji od onoga što društvo smatra “normalnim”. Ta različitost može osobu učiniti više-manje objektivnom prema vrednostima i sudovima sredine u kojoj živi. U svom emocionalnom životu ona može reagovati suprotno prihvaćenim etičkim načinima reagiranja. Retrogradna Venera zahteva od osobe da se oslobodi prirodnih impulsa koje kao većina poseduje, kao i da se oslobodi uobičajenih pritisaka koje društvo nameće glede izražavanja istih putem kulturološko-religijskih i etičkih standarda. Na taj način osoba može postati introvert ili čak mistik; takodje može imati seksualnih problema. Astrolog ovakvoj osobi mora pomoći da shvati kako kako njena emotivna i seksualna frustracija može imati pozitivnu duhovnu vrednost s obzirom na osnovni cilj njenog života. Retrogradna Venera je simbol razvoja koji ide suprotno od tzv. prirodnog; pravo Ja takvog pojedinca oslobodjeno je uobičajenih kompulzivnih zahteva (preživljavanje vrste) stoga on ima više šansi od onih “normalnih” da živi u skladu sa svojom vlastitom istinom.” Alexandar Ruperti, “Ciklusi postajanja”

Setite se šta se dogodilo od kraja 2013. do kraja januara 2014.godine.

Tranzitna Venera je tada retrogradno kroz znak Jarca, pridruživši se tada tranzitnom Plutonu i praveći sekstil sa Saturnu iz znaka Škorpije.
Ovaj period su zapamtili svi koji su rodjeni sa Suncem, Venerom ili Ascendentom u znaku Jarca ili Vage (kao oni sa navedenim pozicijama u Raka ili Biku).

Koga god da ste upoznali iste godine, ma koliko god da je zanos bio veliki, na kraju se sve završilo razočarenjem ili jednostavno izostanka konkretne veze ili zajednice. Koliko god dugo zanos trajao, na kraju odnos nije bio finiširan ili se finiširao sa naglim i teškim posledicama po oba partnera. Naravno, osoba koja se tada pojavila u vašem životu, udahnula vam je osećaj novih vrednosti, otvorila nove prozore u emotivnim odnosima i napravila odličnu startnu poziciju za dalje. Kad god bilo to dalje.

Neki su u ovom period konačno raskrstili sa prošlošću i krenuli dalje. Neki su i ušli u vezu/brak i ubrzo zažalili zbog istog. Ne samo zbog izbora partnera, već i zbog serije neprijatnosti koje su zajedno preživljavali, boreći se sa životom.

Nečiji odnos je okončan, bar na emotivnom planu, bez obzira da li je veza nastavljena u fizičkom smislu. Neki su se razvodili, pa mirili, pa zakomplikovali život.Šta će se ove godine dogoditi?
Ništa novo i ništa što već na svakih godinu i po dana nemamo.


Naravno, nemaju svi Veneru u znaku Jarca, nemaju svi Sunce ili Ascendent u ovom znaku.

Neretko će ova retrogradna Venera, doneti susret “ljubavnika” iz prošlosti, osoba koje već odavno poznajete, nekog ko vam se dopadao, ali u jednom od ciklusa retrogradne Venere, kada dodje “red” na vas, možete sresti i vašu karmičku ljubav.

Veze koje donese tranzit retrogradne Venere, najčešće se “osudjene” na propadanje, razilaženje i gubitke (osim ako i sami u natalnoj karti nemate retrogradnu poziciju Venere).

Ako pitate zašto se pod oviim tranzitom uopšte onda i sreću ljudi, možda bi pravi odgovor bio, da se završe “nedovršene” ljubavi, one koje su počele sa pravom osobom u pogrešno vreme, ili da se sretnu srodne duše u “pogrešnim” okolnostima. Da se razjasni zašto je neko otišao, zašto je neko odustao i slično.U retrogradnom hodu Venere tokom ove zime, obratite pažnju na emocije i doživljaj partnerstva, kao i na finansije i varedne troškove.

Sada sve postaje promenjivo, uključujući želje,potrebe I sl.
Ovo je introspektivni period, praćen nestabilnošću kako emocija, tako i finansija. Biće prisutno jačanje unutrašnje potrebe za preživljavanje emocija od koje će biti malo koristi u stvarnom životu.
Eto prilike, da se vratimo na stare odnose i razrešimo ih, da ne kažem okončamo.

U ovom periodu su mogući nesporazumi, previše priče nedovoljno ozbiljnosti, prekidi komunikacije sa ženama, devojkama...
Ukoliko su postojali bilo kakvi problemi sa voljenom osobom (partnerom, bračnim drugom) ili drugaricama, sada se vratite na njih i rešite ih.
Sada je važno da napravite razliku izmedju bitnog i ne bitnog i ne ulazite u bespotrebne rasprave.

Ne zamerajte svima na svakoj reči i sl.

Neretko se pod ovakvim uticajima, u vaš život vraća i stari prijatelj, stara ljubav ili dolazi neko ko nudi put, šetnju, razgovor - izbegnite ga.

 

Jovana LG Bogoslovov 

 • Jovana je rodjena u Beogradu 1974.godine. Živi i radi u istom.
  Od 1993. do 1997. je uredjivala emisiju "Noć sa astrologom" na beogradskim radio stanicama. 
  Od 1998. do 2008. je predavala astrologiju na beogradskom univerzitetu "Djuro Salaj". 
  Od 2008. godine do danas predaje u svojoj školi "JovanaL27". 
  Autor je pet zbornika radova, piše i objavljuje tekstove za časopise i ima redovne astrološke emisije na Televizijama u regionu. 
  Sa klijentima uživo ili skypeom radi utorkom i četvrtkom.

  e-mail: jovanalg@yahoo.com
  mob/viber: +381 69 444 3 220