Astrološki posmatrano Venera simbolizuje ljubav – sposobnost da volimo i pokazujemo ljubav. 
Simbolizuje i sestre, devojke, ćerke, lepotu, potrebe, uživanje, gracioznost, senzualnost, sklad, mir, harmoniju, komfor, umetnost, muziku, nakit, socijalne odnose, smisao za estetiku, boje, kulturu i vaspitanje, saradnju, dogovor, poklone, grlo pa i hranu, slatkiše, šećer, začine i sl. 
Venera vlada i hormonima - tiroidom (Bik), štitnom žlezdom (Vaga), hipofizom (Lav).
Venera vlada i diplomatijom, politikom i izbornim procesima. 
Venera je materijalna I koristoljubljiva. Vlada i materijalnim obiljem i hranom kao i začinima , vlada i umetnošću i talentima. Jer ona hoće sve sad i odmah. 

Venera je posredno u sprezi sa komunikacijom sa spoljnim svetom i vladar je ujedinjenja i sklada.  Shodno tome, u odnosu na položaj i aspekt koji Venera gradi manifestovaće se potreba za skladom, mirom i naravno oslikaće se način na koji volimo, koga volimo i šta tražimo od emocija i emotivnih odnosa. Venera će kod oba pola, simbolizovati sposobnost da se stvori i održi harmonija u bilo kom vidu odnosa, a ponajviše ljubav. A Venera vlada i brakom I samim ulaskom u brak.

Sam znak Lava simbolizuje kraljevstvo, vlast, otmenost, veličinu, paradu, luksuz i vredne (skupe) stvari. Znak Lava vlada i društvenim ugledom u osnovi pa i težnjom ka istom, vlada i prestižem i herojima, šampionima, velikim stvarima i glavnim ili najposećenijim turističkim gradovima. S glavnih gradova, znak Lava simbolizuje i centralene osvetljene ulice i trgove, pa i mesta na kojima se uživa, pa i pozorišta.

“Živeće u susedstvu hramova, škola, pozorišta ili javnih mesta. Osećaće se sposobnim da predvodi druge i da im diriguje”.

Venera u znaku Lava, simbolizuje i osobe koje privlači scena i javni nastup, pa ako ne učestvuju u istom onda su verujte najbolji zabavljači u privatnom životu. Jer Lav je glumac i na sceni i u privatnom životu. 
Venera u Lavu ne bira kad kupuje poklone, jer je velikodušna i prema sebi, ali i prema osobama koje voli. 

Ovaj znak generalno vlada muškim svetom. Ocem, mužem, šefon i muškom rodbinom. 
A kako Lav ima potrebu da predimenzionira sve, u slučaju Venere u znaku Lava jasna  je i slika ženske osobe kojoj je “uzdrman” muški princip, što ponekad daje i odsutnost ili pogrešnu sliku o ocu, momcima koje bira ili mužu. Nekada sama osoba previše idealizuje one koje voli, nekada previše zahteva od njih. 
U svakom slučaju, tragaće i dobiće “trofej” kojim može biti ponosna jer “se Venera u Lavu ženi i udaje popularnom i trendi osobom (ili lepim čovekom), na kojoj joj (mu) čitav svet zavidi”.

“O koliko gordosti, ponosa, taštine, snage, sjaja, otmenosti, dostojanstva, raskoši, ima ovde položena Venera, moćna i uobražena, poput kakve engleske princeze, svesne da mora postati kraljica, koja sa pravom očekuje kralja i presto. Raskošne i otmene lepote, svesna svoje snage i strasti, koji lepotu nadahnjuju, uvek traži srodnu snagu i moć, pljesak i divljenje i beskrajne hvale, spokojna, sigurna u svoju lepotu i moć…”Goran Milekić

Sam znak Lava simbolizuje i decu, pa će Venera u znaku Lava dati i veliku ljubav ka svom detetu. Najčešće ova pozicija ograničava broj dece, pa bilo ih jedno ili dvoje, ljubav ka istim neće biti umanjena.

Ulaskom Venere u znak Lava, krajem jula ove godine, vratiće se želja za životom, ljubavlju i ekspanzivni pogled na svet. Želećemo da budemo u centru pažnje, pa makar samo i putem spoljašnjeg izgleda ili odeće.  Boravkom u znaku Lava, podržana trigonom ka Jupiteru, emocije će se doživljavati i izražavati sa puno romantike, ekscesa i teatralnosti. Velikodušnost i vernost prema voljenoj osobi će biti izražena i transparentna, a ljubav prema deci I potreba za roditeljstvom aktivirana. Sklonost ljubavnim avanturama kreće, kao i potreba za vezama sa “važnim” osobama širokih pogleda na svet, intelektualcima ili uspešnim I visoko pozicioniranim ljudima. 

U najširem smislu tumačenja ove pozicije Venere, očekujte procvat na emocionalnom planu. Pravi ljubavni barok. Preterivanje, ushićenje, teatranost I pojavu osobe koja će vas predstavljati na najbolji mogući način, pojavu nekoga ko će opravdati sve vaše kriterijume, ali i pokrenuti razmišljanje o potomstvu (ako za to postoje uslovi). Očekujte i nekoga ko će vas iz korena promeniti (bez obzira na rezultat veze), ko će vam vratiti osećaj dostojanstva, ko će vam ponuditi “svet na dlanu” i “pozorište u ljubavnom dvorištu”
.

Najčitanije

O Jovani

  Jovana LG Bogoslovov  je rođena u Beogradu 1974.godine. Živi i radi u istom.
  Od 1993. do 1997. je uredjivala emisiju "Noć sa astrologom" na beogradskim radio stanicama.  
  Od 1998. do 2008. je predavala astrologiju na beogradskom univerzitetu "Đuro Salaj". 
  Od 2008. godine do danas predaje u svojoj školi "JovanaL27". 
  Autor je pet zbornika radova, piše i objavljuje tekstove za časopise i ima redovne astrološke emisije na Televizijama u regionu.  
  Sa klijentima uživo ili skypeom radi ponedeljkom i utorkom.


  e-mail: jovanalg@yahoo.com
  mob/viber: +381 69 444 3 220