Dobrodošli na zvaničnu stranicu astrologa Jovane Lučić Gajić
e-mail: jovanalg@yahoo.com, skype: joanna.lucic.gajic


hvala što nas čitate
Click to see detail of visits and stats for this site


Jupiter je boravio u znaku Vage od septembra 1933. do oktobra 1934, od kraja avgusta 1945. do kraja septembra 1946, od avgusta 1957 do septembra 1958, od novembra 1968 do decembra 1969, od oktobra 1980 do novembra 1981, od oktobra 1992 do novembra 1993, od septembra 2004 do oktobra 2005.godine.
Ove godine, tranzitni Jupiter ulazi u znak Vage 09.septembra 2016. godine i ostaće u ovom znaku do 09.oktobra 2017.godine.


“Darovi i milost, koje primamo u životu, predstavljeni su Jupiterom koji je prisutan u svim područjima u kojima rastemo tokom života. On je sveštenik ili duhovni učitelj koji nas vodi našim putem prema Bogu; I takođe važi za materijalnu dobit i blagostanje. Učenje, podučavanje i naša inteligencija su pod uticajem Jupitera…”- Gadadara Das


Astrološki posmatrano Jupiter je planeta koja daruje, svakom od nas, sreću – takozvani veliki benefik (za razliku od Venere, malog benefika). Potrebno mu je 11.86 godina da se vrati na počnu poziciju i predje ceo Zodijački krug.
Zapadni astrolozi ga smatraju planetom sreće, blagostanja i napretka. Istočni, učiteljem koji će pomoći da se animalne potrebe i sklonost ka željama, preterivanjem i osećaj superiornosti, svedu na granicu i kontrolišu iz materijalne ravni. Jupiter se, šta više, u istočnoj tradiciji, smatra i malefikom. Simbolizuje moral, sveštenstvo, strance, funkcije, dobroćudnost, razumevanje, darežljivost, filozofiju, entuzijazam, optimizam, širenje, osećaj superiornosti. 
Vlada bogatstvom, slobodom, višim intelektom, velikim poslovima, rastom, prosperitetom, hedonizmom, visokim obrazovanjem, filozofskim razmišljanjem, sportom, dugim putevima, saobraćajnim kolapsima i sl.
Osnovna potreba Jupitera je da razume, shvati, nauči, putuje, spozna, doživi expanziju, bogatstvo, uspeh, da predje granice i integrira se u druge kulture. Da bi razumeli Jupitera, zamislite se u poseti skupom restoranu, sve je moguće i dostupno, ali na kraju će i stići račun.

“U tradicionalnoj astrologiji Jupiter se smatra za “velikog benefika”, planetom za svaku priliku: naročito bogatstvo, društvenu važnost, poslovni prestiž, visoku političku funkciju. Kada se astrološka simbolika dovede u vezu sa psihologijom, Jupiter poprima daleko šire značenje; svi oblici preteranog samoljublja, samodostatnosti i preterano samouverenih tvrdnji takodje dolaze od Jupitera. 

Jupiter je najveća vidljiva planeta na nebu; takodje je šireg obujma od svih ostalih planeta zajedno. Iz toga proizlazi da je “jupiterski impuls” kod pojedincu i u društvu izraz filozofije “što više, to bolje”. Kako bezgranično širenje nije uvek dobro, lekcija za Jupiter u svim domenima stvarnosti odnosi se na shvatanje važnosti ograničenja. U svakom području – fizičkom, psihološkom i društvenom – do jupiterskog širenja može doći samo unutar definisanih granica, simbolički odredjenih Saturnom; Jupiter i Saturn grade dakle komplementarni par. 
Ako Jupiter u nekom natalu dominira nad Saturnom, postoje velike šanse da takva osoba ima  “oči veće od želudca”. Apsorpcija je veća od mogućnosti asimilacije i na onom nivou na kojem se ona dešava, doći će do "probavnih" smetnji. Želi li Jupiter pridonijeti ostvarenju solarnog cilja osobe, njegova sklonost širenju mora biti usmerena…” Alexandar Ruperti

Znak Vage primarno predstavlja udruživanje, ujedinjenje, partnerstvo, pravdu, odmerenost, zavisnost od tudjeg mišljenja ili podrške, ljubaznost, izmirenje i sl. Znak Vage simbolizuje i umetnost i širenje u umetničkom nadahnuću. Vaga oslikava i  ravnotežu izmedju individualnog i kolektivnog, pa samim tim simbolizuje i individualni odnos čoveka sa spoljnim svetom. 

Prelazak Jupitera u kardinalni znak Vage i recepcija prema Saturnu doprineće širenje potrebe za pravdom i jednakošću.Boravak Jupitera u vazdušnom znaku Vage pokrenuće najviše pitanja relacija - odnosa u samoj suštini. Kao medjuprostorni element, vazduh će pomoći da se svakoj stvari ili problemu pronadje “identitet” ali i rešenje za problem. Kardinalnost Vage dodaće na aktivnosti, brzini, preduzimljivosti i reformi. 
Ukoliko ste u braku ili partnerstvu koje godinama ne donosi dobro nikome, sada je vreme za razvod. Ukoliko ste u ozbiljnijoj vezi, sada je vreme za brak.

Tranzitni Jupiter će tokom svog boravka u znaku Vage doći do sekstila prema Saturnu, kvadrata prema Plutonu i opoziciji prema Uranu.


U narednih godinu dana, velika većina vas će pronaći nekonvencionalni izlaz iz teže situacije u kojoj se godinama unazad nalazite. Oduševljenje novim smerovima kako na poslovnom tako i na privatnom planu, može vas povući da na prečac okončate situacije u kojima se nalazite odavno a u kojima vam je suštinski loše. 
Ovakva pozicija planeta najčešće ukazuje na nagle odluke i promene smerova, nagle promene poslodavaca, relokaciju i neki novi početak daleko od mesta na kome se sada nalazimo. 
Kakvu god odluku doneli, okolina će vas verovatno proglasiti ludim, u startu i neće sve ići kako treba, ali za godinu dve, videćete da uopšte niste prenaglili ili doneli “glupu” odluku. 
Šta god da odlučite, to će svakako odudarati od trenutnih tradicionalnih uverenja, verskih ili filozofskih shvatanja vaše okoline.
Na širem planu, medjunarodni sudovi će opet imati “pune ruke posla” a zakon, brak i bračni odnosi doći će u centar pažnje.  Očekujte seriju skandaloznih venčanja “javnih ličnosti”, hapšenja osoba iz oblasti politike i umetnosti i sl.


Jovana Lučić Gajić
 je rođena u Beogradu 1974.godine. Živi i radi u istom.
Od 1993. do 1997. je uredjivala emisiju "Noć sa astrologom" na beogradskim radio stanicama. 
Od 1998. do 2008. je predavala astrologiju na beogradskom univerzitetu "Đuro Salaj".
Od 2008. godine do danas predaje u svojoj školi "JovanaL27". 
Autor je pet zbornika radova, piše i objavljuje tekstove za časopise i ima redovne astrološke emisije na Televizijama u regionu.  
Sa klijentima uživo ili skypeom radi utorkom i četvrtkom.

e-mail: jovanalg@yahoo.com
mob/viber: +381 61 195 0953 

photo: Nenad Vujić