Mars u harmoničnom aspektu sa Uranom - Dobrodošli na zvaničnu stranicu astrologa Jovane LG Bogoslovov

Tranzitni Mars sekstilu prema Uranu 12. i 13.maja 2021.godine

Mars je prva superiorna planeta koja zalazi u red mundanih planeta, pored Jupitera i Saturna koji su hronokatori nekog dogadjaja. Mars predstavlja naš motiv za delovanjem, udove i namere koje hoćemo da sprovedemo u spoljnom svetu. Predstavlja akciju, agresiju, osvajanje, borbu, rad i napor.
Mars simbolizuje moć inicijative, želju i sposobnost spontanog izražavanja. Oslikava i pravac, osnovni princip energije, mlade I jake muskarce, volju za životom na instiktivnom nivou, bes, ljutnju, svadje, energiju i prenos energije. Mars predstavlja i impuls, strasti, želju, ambiciju i usmerenje, kao i sposobnost spontanog izražavanja istih. Njegova priroda je zlonamerna, vrela i iritirajuća.
Sam simbolički prikaz Marsa oslikava krst iznad kruga (ili krug iznad koga se nalazi strela koja je okrenuta u desno pod uglom od 45˚), dominantnu osobinu čoveka „koja se zagnjurila u materiju“.

Sekstil Marsa prema Uranu, ukazuje na razvijanje originalnosti, nezavisnosti i odstupanja od uobičajenog, te dalje daje afektivnost i adrenalinski naboj kao i preterivanje u demonstraciji “sopstvenih pravila ponašanja”.
Eksplozija i opiranje spoljašnjim pritiscima i ograničenjima sada će doći na red.
Nepredvidjeni dogadjaji sigurno će uticati na gotovo sve dalje segmente života koji su pod uplivom kardinalnih i fiksnih znakova (poput Ovna, Raka, Vage i Jarca, ali i Bika, Lava, Škorpije i Vodolije) u natalnoj karti.
Funkcija ovog aspekta je oslikavanje energije koja teži da poizvede dramatično, rušilačko i naglo ponašanje, kao i odluke koje idu u pravcu prekida bračnih, društvenih ili poslovnih dogovora ili veza, kao i neplanirane preokrete sa neizvesnim ishodom.

Šta sad sve ovo znači u tranzitu?
Narednih par dana, spremite se za neplanirane promene na porodičnom ili partnerskom planu. Dolazi vreme iznenadjenja i naglih preokreta.
Neplanirani “ispadi” i potreba da “stvari uradite na sopstveni način” sada čak mogu i dugoročno doneti pozitivne rezultate, kako god to delovalo u startu.
Kidanje poslovnih ugovora, promene u porodičnim odnosima ili u partnerstvu, koliko god delovali ludo i nepromišljeno okolini, već će se od jeseni pokazati kao odličan potez.

Author
astrolog

Jovana Bogoslovov

ovana Bogoslovov je rođena u Beogradu 1974.g. Živi i radi u istom.
Od 1993. do 1997. je uređivala emisiju "Noć sa astrologom" na beogradskim radio stanicama.
Od 1998. do 2008. je predavala astrologiju na beogradskom univerzitetu "DJuro Salaj".
Od 2008. godine do danas predaje u svojoj školi "JovanaL27".
Autor je pet zbornika radova, piše i objavljuje tekstove za časopise i ima astrološke emisije na Televizijama u regionu.
Sa klijentima uživo ili skypeom radi ponedeljkom i petkom.