Dobrodošli na zvaničnu stranicu astrologa Jovane Lučić Gajić
e-mail: jovanalg@yahoo.com, skype: joanna.lucic.gajic

Tranzitni Mars u znaku Vage  
piše: Jovana Lučić Gajić, tekst objavljen: oktobra 2017.godine,
e-mail: jovanalg@yahoo.com, skype: joanna.lucic.gajic, viber/mob: +381 61 1950953


Dvadeset drugog oktobra 2017.godine, tranzitni Mars ulazi u znak Vage u kom će ostati do 09.decembra ove godine.

Da se potsetimo šta Mars simbolizuje?
Mars je sin Jupitera, vrhovnog boga, i njegove žene Junone. Po drugom mitu, sin je Junone i cveta koga je nosila Flora. Rimljani su kasnije  poistovetili ovoga boga sa grčkim bogom Aresom, pa se tako bog ratara, koji su često bili prisiljeni ratovati, pretvorio u boga rata. Mars je u rimskoj mitologiji bio i bog proleća, pa je slavljen u martu. Zaštitnik je zeljoradnika, daruje plodnost, štiti borce, vojnike i jača im ratnički duh. Mars je otac Romula i Rema koji su osnovali Rim, pa tako i praotac Rimljana.
Astrološki posmatrano, Mars je prva superiorna planeta koja zalazi u red mundanih planeta, pored Jupitera i Saturna koji su hronokatori nekog dogadjaja. Mars predstavlja naš motiv za delovanjem, udove i namere koje hoćemo da sprovedemo u spoljnom svetu.  Predstavlja akciju, agresiju, osvajanje, borbu, rad i napor. Mars simbolizuje moć inicijative, želju i sposobnost spontanog izražavanja. Oslikava i pravac, osnovni princip energije, mlade I jake muskarce, volju za životom na instiktivnom nivou, bes, ljutnju, svadje, energiju  i prenos energije. Njegova priroda je zlonamerna, vrela i iritirajuća. 

 

Šta inače simbolizuje Mars u znaku Vage?
Mars u znaku Vage, dnevnom, kardinalnom, vazdušnom znaku, oslikava motive za delovanjem u pravcu ostvarenja pravde і njenog zadovoljenja. Sav napor Marsa je u ovom znaku usmeren je na povezivanje različitih stanovišta, čime sebi osoba obezbeđuje uspeh na svakom planu.
Znak Vage primarno predstavlja udruživanje, ujedinjenje, partnerstvo, pravdu, odmerenost, zavisnost od tudjeg mišljenja ili podrške, ljubaznost, izmirenje i sl. Vaga oslikava i  ravnotežu izmedju individualnog i kolektivnog, pa samim tim simbolizuje i individualni odnos čoveka sa spoljnim svetom. Vaga dalje vlada i politikom i političkim krugovima, brakom I ulaskom u savez, ali i materijalnim obiljem - korišćenjem drugih ljudi ili partnerstva (poput onog “na obostranu korist”).
Mars u Vagi ukazuje na neku vrstu suptilnosti same sirove volje, maestralnu moć prkrivanja prave namere kao i taktičnu motivaciju usmerenu ka konkretnom cilju.

Kod oba pola, Mars u znaku Vage unosi nesklad u partnerskim odnosima, pa iza početne strasti, nakon osvojenog cilja, se odnosi od strane natusa sa Marsom u Vagi pretvaraju u mini rat ili neku drugu vrstu afektivne povezanosti. Na neki način, partneri pokazuju suprostavljene oblike ponašanja, naročito u sitauacijama razrešavanja konkretnih životnih problema, pa se nadalje partner “kažnjava ili nagradjuje” za učinjene ili ne učinjene ustupke i kompromise.
Iako bi sam znak Vage i trebao da ukaže na neki vid “dvosmernog odnosa” u partnerstvu, Mars će u ovom znaku na trenutak obuzdati impulsivnst, ali kada se impuls ponovi više puta, naglo zaokrenuti smer i bukvalno partnerstvo uvesti u rat. I ovde se uvek radi o jednosmernom modelu ponašanja u odnosima.
Kod oba pola, će ova pozicija Marsa ukazati i na dva braka.

Mars u znaku Vage ukazuje na veoma afektivnu osobu, koja ne dopušta afektu da prevlada, pa i iza sporadičnih konflikta, sama ličnost će pokušati da “pegla odnose” i zadrži "pristojnu" harmoniju, čisto da utisak ne ostane loš. Ključna reč za Mars u Vagi bi bila beg iz situacije koja unosi napetost. Već prema aspektu Meseca i Marsa u natalnoj karti možete dalje suditi o dužini i intezitetu odnosa i interesovanja pojedinca za bilo koga ko “prolazi kroz život”.

Žene, neretko sa ovim položajem Marsa preživljavaju autoritarno – restriktivan stil partnerstva povezan sa odbačenošću od strane željenog partnera, bilo na način da se partner “gubi” zbog neke treće strane ili da se partner gubi spletom nekih drugih okolnosti (otsutnost muškarca kroz posao, put, smrt ili sl). Mars u Vagi je odličan taktičar i spreman je da se udvara svakom i u svakoj prilici (iako će ona često reći da je samo ljubazna). Potreba za potvrdjivanjem kroz suprotan pol će ostati dominantna.
Setite se Emmanuelle Béart, Pamele Anderson, Jelene Karleuša, Marie Callas, Margaret Thatcher ili Kim Basinger.

Muškarci sa ovom pozicijom Marsa, osećaju neprestalno nezadovoljstvo i potrebu za novim nadražajima, kao što često izazivaju revolt i rivalstvo kod odabrane partnerke (već prema daljoj poziciji vladara znaka Venere).
Ovaj muškarac reaguje isključivo kada proceni da mu odgovara „prepuštanje afektu“. Konstantno teži za osećanjem afekta, osećajem uzbuđenja i “ludila”, koji nakon što dobije, bude motivisan za dalje aktivnosti. Kada konačno odabere partnerku, budite sigurni da će se truditi, na štetu svega ostalog, da joj se posveti punim intenzitetom. Jer muškarac sa Marsom u znaku Vage, kakav god da je, je baš onaj za kojim lude žene.
Ovo su muškarci koji su takodje i veoma zainteresovani za javne delatnosti, politiku i pravne poslove. Pravdu i pravo.
Setite se Elvis Presleya za kojim su ludele žene, pa i Michael Douglasa, pa i Roman Polanskog, pa Richard Burtona, pa i Bill Clintona koji je sa baš ovim Marsom napravio seriju privatnih skandala ne znajući da kaže ne; pa i Nelson Mandele borca za pravdu i pravo, pa i Winston Churchilla, pa i Sigmund Freuda, pa i Dalai Lame.

 

Vratimo se na početak.
Dvadeset drugog oktobra 2017.godine, tranzitni Mars ulazi u znak Vage u kom će ostati do 09.decembra ove godine.
Pravda і njeno zadovoljenje, postaće prioritet. Veliki napor biće usmeren na povezivanje različitih stanovišta, balansiranje i ostvarenje harmonije, ako treba i na silu. Nepostojanost і manja istrajnost u kao i realizovanju zamisli i priklanjanje željama і zahtevima okoline.
Sada je značajna timska borba. U centar pažnje će doći međuljudski i partnerski odnosi, koji sada najviše “gore”, kao i ulazak u odnos zbog obostrane koristi. Društvena pozicija postaće prioritet, a diplomatija će biti nužna.  Pravnici i advokati, sudije i umetnici sada dolaze na red.

Tranzitni Mars će i u ovom ciklusu kroz znak Vage formirati kvadrat prema Plutonu. Prisilna potreba da se dominira u svakoj situaciji biće izražena. Veliki pritisci і ograničenja, od strane dominantnih figura ili osoba iz neposredne okoline kao i osećaj izmanipulisanosti. U ovom periodu ćemo veoma tvrdoglavo і burno reagovati u odnosima sa autoritetima i partnerima. Demonstracija sile, opasnost od fizićkog povredjivanja i napada su mogući.

Tranzitni Mars će formirati i opoziciju sa Uranom. Kako je opozicija "stari rušilac odnosa", pazite da ne preterate u demonstraciji “sopstvenih pravila ponašanja”. Eksplozija I opiranje spoljašnjim pritiscima i ograničenjima. Nervni sistem je pod konstantnim opterećenjem, pa treba, tog dana, napraviti pauzu i odmoriti se. nepredvidjeni dogadjaji sigurno će uticati na gotovo sve dalje planove. Burni sukobi I napad na šefove, vodje ili momke. Eksplozije takodje Ne ulazite u rizik, budite mirni. 


Jovana Lučić Gajić
 je rođena u Beogradu 1974.godine. Živi i radi u istom.
Od 1993. do 1997. je uredjivala emisiju "Noć sa astrologom" na beogradskim radio stanicama. 
Od 1998. do 2008. je predavala astrologiju na beogradskom univerzitetu "Đuro Salaj".
Od 2008. godine do danas predaje u svojoj školi "JovanaL27". 
Autor je pet zbornika radova, piše i objavljuje tekstove za časopise i ima redovne astrološke emisije na Televizijama u regionu.  
Sa klijentima uživo ili skypeom radi utorkom i četvrtkom.

e-mail: jovanalg@yahoo.com
mob/viber: +381 61 195 0953