Izabrani radovi učenika škole AstroLabium


Pu Yi 溥仪 - poslednji kineski car

Pu Yi 溥仪 je bio poslednji vladar dinastije Qing i poslednji kineski car. Rođen je 7.februara 1906.godine, živeo je šezdeset i jednu godinu i preminuo u rodnom gradu Pekingu.
Imao je samo dve godine i deset meseci kada je na dan smrti svog predhodnika došao na presto. Kao još uvek maloletan, uz pomoć svog oca, vladao je od 02.12.1908. godine pa sve do kineske revolucije 1911.godine. Time se posle 267 godina okončava mandžurska vladavina Kinom a samim tim i carski sistem star 2 000 godina.

tekst objavljen: maj 2020.godine Snežana Krkelić - student druge godine škole astrologije

Prvo su došli po Asanža

19. juna 2016. godine imala sam tu čast da budem moderatorka globalnog dogadjaja “Prvo su došli po Asanža” na četvorogodišnjicu njegovog zatočeništva u ekvadorskoj ambasadi, koji se odvijao simultano u preko deset svetskih gradova.
Nije ni čudo da je nam se Asanž preko video linka obratio u trenutku kada je na nebu bio Strelac na Ascendentu, Mesec u 12. kući zajedno sa Saturnom (zatočenik u sade satima), a 1. i 12. kuća su bile u istom znaku – duša u izolaciji. Izgledao je stabilno i tužno.

tekst objavljen: jun 2021.godine UČENIK ŠKOLE MAJA PELEVIĆ

ŽIVOT U SENCI FIRERA

Celog života je vodila računa o sebi i svom izgledu, pa je za razliku od ostalih Nemica, ni ratno vreme je nije sprečilo da bude očešljana, opeglana, doterana i naparfemisana. Ipak, njen izgled nije bio savršen niti se uklapala u ideal nemačke žene iz časopisa. Imala je ofarbanu kosu, bila našminkana, nekad i previše, a njeno telo oblikovano u privlačnu figuru bilo je odeveno sa stilom koji joj najbolje stoji.

Marija Šuša, astrolog, učenik škole astrologije "JovanaL27" sa završenih pet nivoa škole

Edith Piaf - Neustrašivi vrapčić koji ne žali ni za čim

Ako ste u par navrata pomislili da je život prema vama nepravedan, više je nego dovoljno da pročitate ovu kratku životnu priču i shvatite da stvari uvek mogu ispasti i mnogo gore, a biti iznad takvih situacija oličenje je onih koji poput Edith iz dubine duše mogu da zapevaju ""Non je ne regrette rien" (Ne, ne žalim ni za čim).

tekst objavljen: jun 2021.godine UČENIK MAJA PELEVIĆ

Meksički kralj droge "El Čapo"

Svoju imperiju El Čapo je počeo da gradi prodajući pomorandže na mesnoj pijaci, a to mu se toliko osladilo da je odlučio da napusti školu i potpuno se posveti biznisu. Ali ne biznisu sa pomorandžama, već sa makom i marihuanom, ako je pretpostavka o toj aktivnosti njegovog oca tačna; navodno je otac sve pare tako zarađene trošio na alkohol i žene, zbog čega je mladi Hoakin odlučio da sam počne sa proizvodnjom kanabisa, u 15. godini, skupa sa svojim bratom Arturom i tri rođaka - Alfredom, Karlosom i Hektorom.

maj 2020. Zorica Milošević, učenik druge godine

Izmedju glamura i pakla

Čak i kada bismo imali kartu samo sa ove tri glavne astrološke pozicije, kao i njihove vladare, vezane za violentne fiksne zvezde, jasno vidimo njen hod izmedju slave i ponora, izmedju reflektora i naslovnih strana i privatnog pakla.
Vidimo i sliku ponižene, napuštene žene koja se blistavo smeje uz slavnog supruga, stojeći odano uz misiju koju je on započeo, ne dajući da gubitkom ženskog ponosa izgubi i ljudski!

Marija Šuša, astrolog, učenik škole astrologije "JovanaL27" sa završenih pet nivoa škole

Scroll to Top