Tranzitni mars u znaku škorpije 2015/2016.

(od 03.januara 2016. do 06.marta kao i od 27.maja do 02.avgusta 2016.godine)

piše. Jovana Lučić - Gajić
text objavljen u BG Online magazinu, decembar 2015. 

Da li je stvarnost ista za sve ljude koji su se zatekli na istom mestu, u isto vreme u istoj situaciji?  Stvarnost i realnost se formiraju iz emocionalnog doživljaja bilo koje osobe.
Dakle pored ostalih pozicija planeta, vaš doživljaj i reakciju na stvarnost ili realne dogadjaje, najviše će opisati natalna pozicija Meseca (u znaku, u polju, kroz aspekte sa drugim planetama). Ako na primer, imate Mesec u Ovnu, vi svakako brzo i iskreno emocionalno reagujete i pokazujete nestrpljivost u bilo kojoj situaciji čekanja ili neizvesnosti. Za razliku od njega, Mesec u Raku će pokazati previše emocionalne kolebljivosti, previše brige i potrebu za sigurnošću, Mesec u Vagi potrebu za balansom i skladom, u Strelcu preterivanje, filozofiranje i optimizam, u Ribama hroničnu zabrinutost i osetljivost, u Jarcu ozbiljnost i odgovornost. I tako redom.
Natalna pozicija Marsa će dalje samo opisati našu “akciju” i reakciju na dogadjaje. Dakle, Mesecom osećamo, doživljavamo, Merkurom mislimo, zaključujemo i govorimo, a Marsom se pokrećemo, osvajamo, napadamo, borimo se i sl. 
Mesec uvek predstavlja pasivan princip, dok je Mars pokazatelj aktivnih načela.
Mars je najaktivnija planeta u Zodijaku i njegova priroda je isključivo da napada, nosi pozare, ratuje i sl.
Prelazak Marsa iz znaka Vage u znak Škorpije ukazuje na spremnost da se diplomatija ostavi po strani i rešenost za napad, kontranapad i odbranu. Efekat napetosti ili oslobadjanje gneva rašće u narednim danima. Na ivici diplomatičnosti i kontrole afektivnosti i primene sile, ovih dana ćemo, lagano popustiti i konačno pustiti agresiju ili energiju da ide u željenom pravcu. Bez ijednog koraka unazad.
Mars ulazi u znak Škorpije. Budite u pripravnosti.

 

 
Sećate li se šta se dogodilo decembra 1940?


Recimo, 16.decembra 1940. dogodila se “Operation Abigail Rachel” ili bombardovanje Mannheima, prvo britansko bombardovanje Nemačke.


Par dana kasnije, u noći izmedju 29. i 30. decembra 1940. Nemačke vazduhoplovne snage izvele su najteže bombardovanje Londona u Drugom svetskom ratu, koje je britanskoj prestonici nanelo najveća razaranja od "velikog požara" 1666, kada su uništene četiri petine grada.
U to vreme, je tranzitni Mars boravio u znaku Škorpije, gradeći opoziciju sa tranzitnim Saturnom I Uranom iz znaka Bika, napuštajući kvadrat sa tranzitnim Plutonom u znaku Lava.
Na dan napada na London, dogodio se Mlad mesec u znaku Jarca koji je aktivirao ovu opoziciju gradeći trigon (lako izvršenje) ka Saturnu I inkonjunkciju (destrukciju sa masovnim žrtvama) sa Plutonom.

 

Na kolektivnom planu tranzit Marsa koji ima jedini cilj da napadne, povredi, osvoji.

 

Da, bilo je to davno. Teško da ćemo se sećati ranijih godina, ali septembra 2012.hoćemo sigurno. Setite se šta se vama dogodilo u septembru 2012.godine.


Recimo, 1.septembra 2012. je poginulo dvanaest Avganistanaca u dvostrukom samoubilačkom napadu na američku vojnu bazu u centralnom delu Avganistana.

U napadu u okrugu Sajedebad, u provinciji Vardak, ubijeno je najmanje deset avganistanskih civila i dvojica policajaca. "Broj povređenih je toliki da ne uspevamo da ih prebrojimo. Pijaca u Sajedebadu je velikim delom uništena", rekao je predstavnik lokalne policije.

Tranzitni Mars se odvajao od Saturna iz znaka Vage I gradio inkonjunkciju (vatra) sa Uranom I sekstil sa Plutonom (rešenost da se istera do kraja). Pogledajte kartu Avganistana za taj dan.

 

Krajem meseca, 26.septembra 2012. godine, pilot Tehničkog opitnog centra Vojske Srbije major Goran Savić podlegao je povredama zadobijenim prilikom pada aviona lasta u Novoj Pazovi na Vojnomedicinskoj akademiji, dok je drugi pilot potpukovnik Tomislav Bećagović lakše povređen, orijentisan i svestan, bez znakova unutrašnjeg krvarenja i preloma i nije životno ugrožen.

Školski avion lasta V-54 Vazduhoplovstva vojske Srbije srušio se u 10.15 u naseljenom delu Nove Pazove u dvorište jedne kuće.
Tranzitni Mars je tog dana bio u kvadratu sa Mesecom iz znaka Vodolije I Venerom iz znaka Lava, kao I 135* sa tranzitnim Uranom. Kao što možete da vidite za svaku nesreću sa avionima, uvek su zaduženi tranziti Marsa I Urana.

 

 

Trećeg januara 2016, Mars ulazi u znak Škorpije i tu će se zadržati do 06.marta, da bi se vratio u retrogradnom hodu ponovo u znak Škorpije od 27.maja i u njemu bio do 02.avgusta 2016.godine.

Napuštajući dugomesečni boravak u diplomatskom znaku Vage, tranzitni Mars će u narednim danima doneti povratak volje za borbom, dizanje iz mrtvih, odbranu po cenu svega, te inat, osvetu, pojačanu volju, ljubomoru I mržnja.
Nasilna kontrola, odlučnost I volja da se istraje po cenu svega, sada dolazi na red. Intervencija policije I poreznika će biti naglašena.

Beskompromisnost i snažno usmerenje svakog pojedinca. 


Tranzit Marsa u Škorpiji, u kome je Mars „svoj na svome“, predstavlja daleko superiorniju snagu, kontrolisanu silu i akciju sa daleko destruktivnijim dejstvom.


Naredni dani će doneti ekstremnost i direktno usmerenje snage u bilo kom željenom pravcu I trenutnom fokusu i konačno razrešenje mnogih sukoba koji su tinjali u prethodnom periodu. Malo ko od nas će primetiti kako se sve ubrzava, pa i mi postajemo promišljeni, afektivniji i energičniji. Impulsivnost i netaktičnost je nemoguće izbeći, ali i direktnost i iskrenost, kakogod da se tumači ista (bahatost, sirovost, snaga). Šta smo taktizirali, taktizirali smo.
Nemojte se iznenaditi, ukoliko skočite u "svoju odbranu" i donesete hrabru odluku koja vam od jeseni prošle godine ne bi pala na pamet.

 

Od 17, 18. I 19.aprila 2016, tranzitni Mars će iz stacionarno retrogradnog hoda, sa 8*54’ Strelca zauzeti kvadrat prema Jupiteru iz znaka Device (ovaj aspekt će se ponoviti i od 05. do 07.oktobra 2016.godine samo što će tada Jupiter biti u ynaku Vage a Mars boraviti u znaku Jarca).
Ovo može predstavljati nepovoljni period za sve koji su već pritisnuti lošim poslovnim ili bračnim ugovorima, za advokate, sudije ili ljude koji se bave nekretninama, politikom ili pravom. Pad entuzijazma, optimizma i srdačnosti u gotovo svakom nastojanju da se realizuju pravne stvari. Veliki planovi sada nemaju šansu da se ostvare. Povećavaju se finansijski gubici. Mnoge ne baš srećne pravne okolnosti koje se tiču nepokretnosti i porodice dolaze u prvi plan, a podrška društva i zakona nedostaje.

Od trećeg do šestog februara 2016.godine, za tren će biti iskontrolisan - izbegnut sukob širih razmera. Mars dolazi do sekstila sa tranzitnim Plutonom. Pluton je daleko inteligentnija i savršenija struktura čiste energije, pa će pomoći sirovom Marsu, i često zaustaviti na trenutak “ubilački” nagon, koja god da je tema u životu u pitanju.

06. i 07. februara 2016.godine, tranzitni Mars će napraviti inkonjunkciju sa Uranom koji se nalazi na zvezdi Al Tais. I sama fixna zvezda Al Tais ima prirodu Marsa I Saturna. Ovaj aspekt može uzrokovati nagle eksplozije, neplanirani pucanj, pad u Vatru i nemire na Istoku! Prema Robsonu, ova pozicija Marsa donosi gubitak časti, trovanje, opasnost od pljački, nasilje i pad na profesionalnom nivou. Evo i vodje koji brani svoju teritoriju, koji će da ruši staro i donese novo. Nepromišljenost i neočekivana promena smera, sada se očekuje na svakom koraku.
Na ličnom planu ovaj aspekt će dati naprasno, samovoljno i nepromišljeno reagovanje. Naglost, usiljenost i nestrpljivost. Opiranje spoljašnjim pritiscima i ograničenjima. Nervni sistem je pod konstantnim opterećenjem, pa treba, ovih dana, napraviti pauzu i odmoriti se. Nepredvidjeni dogadjaji sigurno će uticati na gotovo sve dalje planove. Srljanje, brzopletost, ishitrenost, I rušenje postojećih dostignuća. Burni sukobi I napad na šefove, vodje, momke. Eksplozije. Ne ulazite u rizik, budite mirni.

17. i 18.aprila 2016.godine, tranzitni Mars će na trenutak doći do konjunkcije sa Saturnom ulazeći na kratko u znak Strelca. Kočnica! Ovaj aspekt će se ponoviti i 23. I 24.avgusta 2016.godine.
Ovo je veoma važno vreme za sve. Ukoliko se niste pozabavili svojim dugovima, pravnim ili legalnim problemima, sada ćete to uraditi na silu. Tranzitni Mars u fazi promene pravca kretanja (stacionarno retrogradnog hoda) na Saturnu doneće sukob, rat, svadju, rušenje i nasilje.
Na ličnom planu, većini rodjenih u promenljivim znakovima (Blizanci, Devica, Strelac i Ribe), doneće osećaj apatije і potrebu za povlačenjem. Ogorčenje і razočarenje u trenucima donošenja odluka. Osećaj  oštećenosti, uskraćenosti і izdaje od strane drugih ljudi. Napuštanje započetih nastojanja, koja su sada і sasvim blizu ostvarenja. Takođe, moguća su і nekontrolisana pražnjenja nagomilane energije u vidu srdžbe ili besa.

Pa, povucite ručnu! I dobro promislite pre nego što krenete u akciju. Razvijajte strpljenje, kontrolišite agresiju i okrenite novi list.

 

 


Jovana Lučić Gajić


Jovana Lučić Gajić, Beograd, Serbia

Phone/viber: +381 61 195-0953

Email: jovanalg@yahoo.com
Skype: joanna.lucic.gajic