Tranziti planeta

Tranzitni Mars u znaku Raku
od 25.marta do 20.maja 2023.godine

Mars je prva superiorna planeta koja zalazi u red mundanih planeta, pored Jupitera i Saturna koji su hronokatori nekog dogadjaja. Mars predstavlja naš motiv za delovanjem, udove i namere koje hoćemo da sprovedemo u spoljnom svetu. Predstavlja akciju, agresiju, osvajanje, borbu, rad i napor.
Mars simbolizuje moć inicijative, želju i sposobnost spontanog izražavanja. Oslikava i pravac, osnovni princip energije, mlade I jake muskarce, volju za životom na instiktivnom nivou, bes, ljutnju, svadje, energiju i prenos energije. Mars predstavlja i impuls, strasti, želju, ambiciju i usmerenje, kao i sposobnost spontanog izražavanja istih. Njegova priroda je zlonamerna, vrela i iritirajuća.
Sam simbolički prikaz Marsa oslikava krst iznad kruga (ili krug iznad koga se nalazi strela koja je okrenuta u desno pod uglom od 45˚), dominantnu osobinu čoveka „koja se zagnjurila u materiju“.

Tranzitni Mars 25.marta ulazi u znak Raka i u istom će ostati do 20.maja 2023.godine. .

Mars u kardinalnom vodenom znaku Raka rezultiraće pritajenom ili potisnutom agresijom kod svakog pojedinca, koja će kad–tad, u narednom periodu, izbiti na površinu sa razornim dejstvom.
Ponašaćemo se kao “šerpa proključale vode”, pa osećanje ugroženosti može jačati, bez obzira da li za to postoji konkretan povod.
U narednim danima inicijativa će biti podstaknuta maštom, a emocije і trenutno raspoloženje presudno će uticati na svaku odluku i delovanje. Ako se osetimo ugroženo, na bilo koji način ili odbačeno, aktiviraće se preosetljivost і razdražljivost.
Na trenutak, poželećemo da napustimo svaki započeti plan zbog bure ljutnje i trenutnih emocija. Svi će nam biti krivi i sve će biti nepravedno.
Taman kad se mi smirimo, majka, supružnik ili neko blizak kući će nam dići pritisak do maksimuma, pa se “vatra” rasplamsava dalje.
Sukob sa tradicijom, familijom ili komšijama može se izbeći, samo ako se na trenutak zastane i dobro razmisli, pre nego što udjete u konkretnu “situaciju”.
Kuća i porodica sada postaju jedino mesto gde možemo da se “ispraznimo”, a članovi porodice “slučajne žrtve”.
Kažnjavanje okoline ćutanjem, ili emocionalno praskanje i napad na sve i svakoga ko nam se nadje na putu, sada će doći na red. Moguće je pojačano reagovanje na “prepoznat odavno” osećaj nerazumevanja, kritike і ignorisanje od strane drugih ljudi uopšte.
Silna energija se mora obuzdati i kanalisati u pravcu konstruktivnih poslova oko kuće i u njoj, kao i za obezbeđivanje sredstava za porodičnu egzistenciju. Dakle, lupajmo zidove, menjajmo vodovodne cevi, generalno čistimo kuću i brojimo do 100 pa nazad.
Možete se bez posebnog razloga suočiti i sa navalom ljutnje koja će iz minuta u minut sve više rasti. Verovatno nećete moći da umanjite jačinu svojih emocija, ali pokušajte da ovo stanje “odložite”, pronadjete drugi fokus (sređivanje i bacanje nepotrebnih stvari iz kuće) i sve će za par minuta biti uredu.
Kao da će se sve nagomilati u jednoj sekundi i da će kap preliti čašu, pa ako uzlupa srce, skoči pritisak ili se uznemiri želudac, znajte da ste progutali veliku vatrenu loptu emocija koje niste ispoljili zadnjih dana.

Šta će se još dogoditi?

Na širem planu, u narednim danima je moguć porast nasilja na zapadu Evrope kao i na severu Kosova i delu Turske; zemljotres ili nepogode na Zapadnoj obali SADa; eksplozije na Bliskom istoku ili ozbiljnije vojne pretnje u oblasti severne Azije; kao i porast vodostaja na našim prostorima i opasnost od grada u središnjem delu centralne Srbije.
Kolektivna događanja vezana za naciju, domovinu ili familiju, narednih dana se mogu preživljavati više nego “lično”, pa ako nemate pametnija posla, na to gubite živce na trivijalne stvari.
Na žalost, sada su u najvećoj opasnosti deca, naročito u grupi, ili više dece na jednom mestu u saobraćaju, moguće je nasilje, vatra ili pucanj i pored vode (splavovi, obale i sl.) kao i porodično nasilje.


O Jovani

Jovana Bogoslovov je rođena u Beogradu. Živi i radi u istom.
Od 1993. do 1997. je uređivala emisiju "Noć sa astrologom" na beogradskim radio stanicama.
Od 1998. do 2008. je predavala astrologiju na beogradskom univerzitetu "DJuro Salaj".
Od 2008. godine do danas predaje u svojoj školi "JovanaL27".
Autor je pet zbornika radova, piše i objavljuje tekstove za časopise i ima astrološke emisije na Televizijama u regionu.
Sa klijentima uživo, zoom-om ili viberom, radi ponedeljkom i petkom
Zakažite razgovor slanjem poruke na viber: +381694443220


Scroll to Top