• Tranzit planeta za 03.april 2018.godine

  piše: Jovana Lučić Gajić, tekst objavljen aprila 2018.godine
  e-mail: jovanalg@yahoo.com, skype: joanna.lucic.gajic; viber/mob: +381 61 195-0953  Tranzitni Merkur se danas iz znaka Ovna vraća u kvadrat prema Marsu i Saturnu iz znaka Jarca.
  Sam kvadrat 90* je nesaglasni aspekt i predstavlja produkt spajanja dva suprotna elementa (u ovom slučaju element Vatre I element Zemlje). Sve tri planete se nalaze u kardinalnim znacima, a kardinalni znakovi nose konstantne promene i dogadjaje.

  Konjunkcije najviše spajaju dve planete. U ovom slučaju Mars izlazi iz konjunkcije sa Saturnom. Saturn upravlja vremenom i prostorom. Mars je prioritetni instikt i od njegovog položaja se vidi izvesna mera snage, volja i hrabrost.
  Recimo, Saturn oslikava trenutak kada zaista ostanemo sami, postanemo samostalni, ili kad nas izdaju i prevare, kada se neprestalno nešto odlaže ili realizacija dogadjaja jednostavno kasni. Saturn su I blokade, frustracije, neprestalna kritika, “nabijanje” kompleksa, svaljivanje terete I krivice – bez da ste krivi. Saturn je i MONOTONIJA.
  O tome smo već pisali zar ne?

  Merkur vlada medijima i komunikacijom, novinarima, prevodiocima, pisacima, trgovicima, kretanjem, aerodromima, transportom I saobraćajem (kako drumskim tako I medjuljudskim).
  Dakle, danas retrogradni Merkur dolazi do ponovnog kvadrata prema Marsu I Saturnu.

  Šta to znači?
  Ovo je aspekt ponovnog mentalnog siledžistva, misaonog straha od realnosti i/ili redukcije ili nasilja u komunikaciji.
  Merkur u retrogradnom hodu u Marsovom znaku ukazuje na duboku okupiranost mislima i previše analiziranja razarajućih informacija (ili poluinformacija) koje dolaze do nas zadnjih dana. Naravno, retrogradni Merkur je u prethodnim danima davao i povećanu brigu za decu ili članove porodice kao i prolazni sukob ili nevolje sa istima.
  Kako Merkur generalno vlada promenljivim znacima, verovatno ste uočili i da je komunikacija iz sata u sat dobijala drugu formu (čas su tu da vas podrže razgovorom, čas da vas optuže, čas vas razdraže, čas se izgube – baš ti sagovornici).
  Vladar Merkura je tranzitni Mars, pa kako sam Mars vlada principima 10.polja (uspeha i pozicije) verovatno se učinilo da je i pozicija kako poslovna, tako i privatna uzdrmana i da nam nema druge nego da se prepustimo okolnostima. Ili ste možda odlučili, da na istom radnom mestu, u istom emotivnom ili porodičnom statusu ostanete još najviše mesec dva.

  Kvadrat Merkura prema Marsu I Saturnu prolazi i za tri dana scenario dogadjaja se prebacuje na Veneru.

  Ulazeći u trigon prema Saturnu, tranzitna Venera je omogućena da deluje u narednom periodu kada su svi emotivni ili socijalni odnosi u pitanju, a aplikacioni sekstil prema Marsu (10.aprila), donosi pozitivno razrešenje nekom bitnih, nekom nebitnih emotivnih veza.
  Jovana Lučić Gajić 
  je rođena u Beogradu 1974.godine. Živi i radi u istom.
  Od 1993. do 1997. je uredjivala emisiju "Noć sa astrologom" na beogradskim radio stanicama. 
  Od 1998. do 2008. je predavala astrologiju na beogradskom univerzitetu "Đuro Salaj".
  Od 2008. godine do danas predaje u svojoj školi "JovanaL27". 
  Autor je pet zbornika radova, piše i objavljuje tekstove za časopise i ima redovne astrološke emisije na Televizijama u regionu.  
  Sa klijentima uživo ili skypeom radi utorkom i četvrtkom.

  e-mail: jovanalg@yahoo.com
  mob/viber: +381 61 195 0953
   

  Sinastrija - uporedni horoskopi

  piše: Jovana Lučić Gajić, tekst objavljen u Astrologos časopisu, maj 2013.godine

  Jupiter partnera na vašoj Veneri nikada nećete zaboraviti. Taj neopisiv osećaj lakoće, euforije i širenja emocija i sreće čim se druga strana nadje u vašoj blizini.  Saturn je “stari lisac” koga se treba kloniti! Učitelj, svakako, al ii onaj koji će dati lekcije koje nam možda i nisu uvek potrebne. Ovo je bar lako. Pogledajte gde vam je Venera i izbegavajte generaciju koja ima Saturna u znaku u kome se nalazi vaša Venera.... pročitaj tekst