• Tranzit planeta za 23.februar 2018.godine
  e-mail: jovanalg@yahoo.com, skype: joanna.lucic.gajic; viber/mob: +381 61 195-0953
  tekst objavljen februara 2018.godine


  Tranzitni Mesec je u znaku Blizanaca.
  Narednih dana (danas i sutra) aplicira ka kvadratu sa Suncem, Merkurom, Neptunom i Venerom u znaku Riba i ulazi u opoziciju sa Marsom u iz znaka Strelca.


  Sunce i Mesec su začetnici života i nadredjene su planete. Sunce simbolizuje svu svest i sve što je vidljivo, Mesec svu podsvest ili sve nevidljivo. Shodno tome da imamo dva svetla (Sunce i Mesec), logično je i da imamo dva pola: muški i ženski (Sunce i Mesec); kao i dva oka: desno - Sunce, levo Mesec (u muškoj karti, u ženskoj karti je obrnut redosled) kao i dva doba dana: dan - Sunce, noć Mesec.Princip života, prioriteta i svesti je oslikan Suncem, koje je osnovni i primarni davalac života.

  Šta to znači danas?

  Tranzitno Sunce je trenutno u znaku Riba. Sam znak Riba simbolizuje sve skrivene stvari, tajne, trpljenje, stanja „na čekanju“ (bez akcije), izolovanost, zatvore, anksioznost i neretku samo destruktivnost. Ribe oslikavaju i paranoju ali i varalice. Skandali i sve stvari koje mogu da se otkriju simbolizovane su ovim znakom, kao i sve što dolazi na kraju ili je poslednje.
  Dakle, narednih dana nas čeka neka vrsta inhibiranosti i haotičnost svesti, što dalje može uzrokovati nesposobnost za realizaciju bilo kojih planova. Sklonost ka pothranjivanju strahova i nedostatak svesnog angažovanja u svakodnevnici, kao i sklonost povlačenju i osobenjaštvu sada je na redu.

  A Mesec?

  Tranzitni Mesec će do kraja današnjeg dana doći do 13* znaka Blizanaca.
  Sama pozicija Meseca u ovom znaku oslikava svaku vrstu raznovrsnosti, radoznalost i težnju ka novitetima. Kontakti su danas gotovo trenutni i veoma uzbudljivi, ali bez intenzivnije i ozbiljnije razmene osećanja ili misli. Danas ćemo baratati velikim brojem podataka, lako shvatati komplikovane veze i raspolagati pravim bogatstvom ideja. Čitavog dana kraj telefona, neprestalno pričajući, nećete ni primetite nepažnju slušaoca.

  A gde će biti usmerena pažnja?

  Potpuno iracionalnim odlukama u ljubavnim i medjuljudskim  odnosima doprineće nadolazeći kvadrat Meseca prema Veneri i Marsu.
  Ovaj Mesec dalje oslikava štetu i agresiju koja se istrpi kroz ondose sa ljudima (opozicija Mars) kroz temu ili misao koja “pukne na brzinu”.
  S druge strane Merkur koji aplicira kvadratu prema Marsu seče sećanja, duplira priču (promenljivi znakovi Ribe i Strelac), otkriva i nešto rečeno što je trebalo da se sakrije pa se svadjamo u krug i bez cilja, osim da se “rasčiste stvari”.
  Mesec u kvadratu prema Merkuru oslikava i osobu kojom rukovode pogrešni instikti ali i lopova koji krade šta stigne. Merkur vladar ovog Meseca je u konjunkciji sa Suncem, pa je izražena nemogućnost kvalitetnog razmišljanja ali i pronalaska lopova.
  Generalno, nestabilni odnosima i emotivnim strahovima i nesigurnošću doliće ulje na vatru baš opozicija Meseca prema Marsu.
  Mesec i Mars spajaju emocionalne i instiktivne reakcije. Emocije sigurno postaju ključna stvar u svakoj odluci (ono kada vam “nešto krene iz stomaka” i vi jednostavno nećete da ćutite). Intenzitet ovakvih emocija je najčešće za druge, u najmanju ruku, zastrašujuć. Ovakva emocionalna reakcija se najčešće tumači kao hirovitost ili napad “besnila”, dok je onaj koji oseća doživljava kao odbranu na napad, koji se možda i nije nikada dogodio.
  Vi bi jednostavno rekli, da je ta druga strana preterala, da se čaša prelila i da ste zato “pukli”, a oni drugi bi rekli da se ponašate kao dete.

  Primirite se i uživajte u nekom svom svetu. Raspravite ostavite za drugi dan.

  Srećno,
  Jovana Lučić Gajić  Jovana Lučić Gajić 
  je rođena u Beogradu 1974.godine. Živi i radi u istom.
  Od 1993. do 1997. je uredjivala emisiju "Noć sa astrologom" na beogradskim radio stanicama. 
  Od 1998. do 2008. je predavala astrologiju na beogradskom univerzitetu "Đuro Salaj".
  Od 2008. godine do danas predaje u svojoj školi "JovanaL27". 
  Autor je pet zbornika radova, piše i objavljuje tekstove za časopise i ima redovne astrološke emisije na Televizijama u regionu.  
  Sa klijentima uživo ili skypeom radi utorkom i četvrtkom.

  e-mail: jovanalg@yahoo.com
  mob/viber: +381 61 195 0953
   

  Sinastrija - uporedni horoskopi

  piše: Jovana Lučić Gajić, tekst objavljen u Astrologos časopisu, maj 2013.godine

  Jupiter partnera na vašoj Veneri nikada nećete zaboraviti. Taj neopisiv osećaj lakoće, euforije i širenja emocija i sreće čim se druga strana nadje u vašoj blizini.  Saturn je “stari lisac” koga se treba kloniti! Učitelj, svakako, al ii onaj koji će dati lekcije koje nam možda i nisu uvek potrebne. Ovo je bar lako. Pogledajte gde vam je Venera i izbegavajte generaciju koja ima Saturna u znaku u kome se nalazi vaša Venera.... pročitaj tekst