HORARNA ASTROLOGIJA
  piše. Jovana Lučić-Gajić
  text objavljen u CODE Magazinu, 2009.


 • Horarna astrologija je grana astrologije koja se bavi davanjem odgovora na konkretno postavljeno pitanje. Drugim rečima, horarna astrološka karta predstavlja "život" jednog Vašeg pitanja ili zamisli.
  Za izradu horarne karte se koristi se isključivo vreme (datum, vreme i lokacija astrologa) kada je pitanje doputovalo do astrologakada ga je astrolog počitao, razmeo, i postavio kartu.

  Tumači se samo onaj segment horarne karte koji se tiče pitanja i Pars Fortuna koja ukazuje na sudbinu samog pitanja.

  Najvažnije je raumeti kako se pitanje postavlja. Za početak, trebalo bi odstraniti sve misli iz uma i koncentrisati se na konkretno pitanje, koje se mora jasno definisati, i najbolje "zarobiti u vremensku formu".

  Jednom postavljeno pitanje, npr. Da li ću se udati?, ne treba ponavljati više, jer ćete dobiti odgovor permanentne prirode. Najčeće ćete u samom pitanju i dobiti vremensku odrednicu kada će pitanje biti ispunjeno, ako je odgovor pozitivan. Isto tako, ukoliko dobijete negativan odgovor, u prvom pitanju ćete imati odgovor koji će opisati zašto će se dogoditi odlaganja, smetnje ili zašto se pitanje neće ostvariti.

  Najbolje je pitanje ograničiti u odredjenoj vremenskoj jedinici, npr. Da li ću naći posao u narednih 3 godina?

   

   

  Primer tumačenja horarne karte

  pitanje: Ana S. "Imam 27 godina, u kratkoj sam vezi, kada ću se udati?"

  odgovor: iz priložene karte se vidi da je situacija u "prolazu" i da Anu čeka promena za oko dve vremenske jedinice.

  Glavni signifikatori pitanja Jupiter i Merkur ne grade ni jedan aspekt. Sporedni signifikator pitanja (Neptun) gradi separacioni kvadrat sa Merkurom. Separacioni aspekti se prevashodno odnose na prošlost, i ne pokazuju budući dogadjaj. Oni mogu da ukažu da je pitač bio spreman (ili u situaciji) da se uda, ali da do toga nije došlo, da je bio razočaran, patio i sl.

  Dispozitor Ane je Jupiter koji je retrogradan i peregriniran, sto ukazuje da ona u ovom trenutku ne može da pronadje nekoga ko odgovara njenim "standardima", ili da sadašnja veza ne ide ni malo dobro. Na opštu zbunjenost i "izgubljenost" u trenutnoj poziciji ukazuju i same Ribe na Ascendentu. Vladar 07.polja, i teme braka, Merkur je u Škorpiji, peregriniran, i ide ka Veneri.

  Mesec je u Jarcu u egzilu blizu stepena egzaltacije Marsa i u egzaktnoj inkonjunkciji sa Marsom i separacionom kvadratu sa Saturnom. Ovako postavljen Mesec je ozbiljno ugrožen i nema moć da deluje, jer mora da "poštuje" pravila koja su suprotna njenoj suštinskoj prirodi. Separacioni kvadrat sa Saturnom sa orbisom 03* i 02', ukazuje na emocionalno trpljenje, odlaganje i patnju koja se mogla desiti pre oko 3 godina. Mesec aplicira ka sekstilu prema Veneri sa 3* 32' orbisa i ukazuje na ispunjenje koje dolazi.

  Pars Fortuna je u blizancima u konjunkciji sa Ketuom, dispozitor ulazi u 08. polje i ide ka Veneri sa orbisom od 00*33' (dogadjaj koji ce doci za malo vise od pola godine).

   

  odgovor: veza u kojoj se nalazite ne vodi Vas u brak, i okončaće se za malo više od dva meseca. U brak ulazite za oko 3 godine i 6 meseci, sa osobom koju ćete upoznati za oko 6 meseci.

   

 •  

 

Jovana Lučić Gajić je rođena u Beogradu 1974.godine. Živi i radi u istom.
Od 1993. do 1997. uredjivala je astrološku emisiju "Noć sa astrologom" na beogradskim radio stanicama. Od 1998. do 2008. je predavala astrologiju na beogradskom univerzitetu "Đuro Salaj". Od 2008. godine do danas predaje u svojoj školi "JovanaL27". 
Autor je pet zbornika radova, piše i objavljuje tekstove za časopise i ima redovne astrološke emisije na Televizijama u regionu.  
Sa klijentima uživo ili skypeom radi utorkom i četvrtkom.

e-mail: jovanalg@yahoo.com
mob/viber: +381 61 195 0953 
skype: joanna.lucic.gajic

 

 

© Copyright Jovana Lučić Gajić .All rights reserved by the author. It is forbidden to photocopy, scan, print, publish articles in whole or in part, without prior written consent of the author. Copyright law firm representing Đorđe Ćirić. Photo: Sanya Krstevska