• Tranzit planeta za 28.februar 2018.godine


    e-mail: jovanalg@yahoo.com, skype: joanna.lucic.gajic; viber/mob: +381 61 195-0953
    tekst objavljen 27.februara 2018.godine


    Tranzitni Merkur iz znaka Riba danas ulazi u kvadrat prema Marsu u znaku Strelca.
    Istovremeno, tranzitni Merkur ulazi u kvintil sa Saturnom.

    Šta to znači?
    Sam Merkur simbolizuje intelekt u celini, misao i komunikaciju. Kada je loše aspektovan i položen u znaku, kao štoo je danas slučaj, ukazuje na neprijatne misli i lošu komunikaciju, nervozu kao i stanja u kojima je "brži jezik od pameti".

    Kvintil prema Saturnu će sada na neki način suziti mogućnosti za delovanjem i doneti seriju misaonih prepreka i blokada, kako bi se bilo koja namera ili razgovor ispunio u celini. Sam Saturn je onaj koji nameće obavezu i čvrsto drži konce u svakoj vrsti stagnacije, restrikcije i sl. I Saturn voli da zloupotrebi i obaveže svakog, ali i da frustrira i prekine (blokira) misao, te priču vrati na “ono što je ko zna kad bilo”.

    Merkur opisuje i način na koji se informišemo, i povezujemo stvari, pa i kako se uključujemo u neku ulicu ili na neki put. Vlada i svim lančanim reakcijama, pa i lančanim sudarima (sa ovim aspektom prema Marsu).
    Sam aspekt Merkura iz Riba prema Marsu u znaku Strelca ukazuje da se danas ne može duže slušati і tolerisati ono sa čime se u principu ne slažemo a rečenica i nije završena do kraja ili nismo ni čuli deo rečenice, ali se bunimo.
    Zato se bezazlene rasprave brzo mogu pretvoriti u oštre polemike і u svađe. Sada se možemo upustiti u polemike o stvarima u koje nismo dovoljno upućeni. Jezik, ruka i noga su često brži od glave, što može doprineti problemima u drumskom ili medjuljudskom saobraćaju. Danas poradite na razvijanju strpljenja, tolerancije i samokontrole.

     

    Srećno,
    Jovana Lučić Gajić

     







    Jovana Lučić Gajić 
    je rođena u Beogradu 1974.godine. Živi i radi u istom.
    Od 1993. do 1997. je uredjivala emisiju "Noć sa astrologom" na beogradskim radio stanicama. 
    Od 1998. do 2008. je predavala astrologiju na beogradskom univerzitetu "Đuro Salaj".
    Od 2008. godine do danas predaje u svojoj školi "JovanaL27". 
    Autor je pet zbornika radova, piše i objavljuje tekstove za časopise i ima redovne astrološke emisije na Televizijama u regionu.  
    Sa klijentima uživo ili skypeom radi utorkom i četvrtkom.

    e-mail: jovanalg@yahoo.com
    mob/viber: +381 61 195 0953