• Tranzit planeta za 26.februar 2018.godine


    e-mail: jovanalg@yahoo.com, skype: joanna.lucic.gajic; viber/mob: +381 61 195-0953
    tekst objavljen 25.februara 2018.godine

    Tranzitni Mesec će se danas kretati sa 11* do 26* znaka Raka.

    Principom brzine odvijanja bilo kog dogadjaja vlada Mesec. Današnje dnevno kretanje Meseca je 14*30’, dok je prosečno kretanje oko 13*11”. Znači danas je Mesec brz, a od brzine kretanja planete zavisi da li će se neke stvari dogoditi ranije ili kasnije. Znači danas ćemo imati brzu smenu dogadjaja, pa šta god da se čekalo, danas će doći; šta god da se protezalo danima – danas će ubrzati.

    Mesec simbolizuje na ličnom planu žensku prirodu i princip. Mesec upravlja osećajima, spontanošću i udobnošću jer je plašljiv. Aspeki prema planetama će dalje modelirati kako će se ispoljiti. Svaka trauma, osmeh ili sećanje je sadržano u Mesecu. Mesec gospodari noćima i intimom, kućom, porodicom i privatnim smirenjem. Predstavlja majku i ženu, kao i ćerku kad se uda i postane majka.


    Danas je drugi dan tranzitnog Meseca u znaku Raka pa i priče o porodičnim odnosima i obavezama, našim emocijama i našim subjektivnim doživljajem svakodnevnice. Pored ekstremne emocionalne osetljivosti, ovo može biti odlično vreme da se potraži emocionalna ili utvrdi finansijska sigurnost, da čujete vest o nekom rodjaku, povučete se u svoj svet, sanjarite ili potražite utočište u onima koje volite. Pa, ako možete, provedite dan u kuhinji ili svom domu.


    Tranzitni Mesec sa danas kreće sa zvezde Al Zirr -a ka Adh-Dhi'banu, do Siriusa, ka Canopusu, Castoru. Tranzit Meseca u drugom i trećem dekanatu znaka Raka, potencira gordost, liderstvo, bogatstvo; nosi nagle opasnosti u kući, inicira požare i poplave. Donosi pomoć moćnih ljudi, dogadjanja u crkvi, opasnosti u saobraćaju, greške lekara. Snažan predosećaj nevolje koja dolazi, osećaj stida, opasnost kroz bliske ljude i ogovaranje od bliskih.

    Tokom noći, ovaj će Mesec, buditi umetnike, emotivce, danju će nositi opasnost od pljačke i slučajnih trovanja hranom ili vodom. U podnevnim satima, bojažljivost, osetljivost, nedostatak samopouzdanja, povrede, zatvaranje.

    S druge strane, tranzitna Venera iz znaka Riba izlazi iz kvadrata prema  Marsu te polako prestaji i nemir u partnerskim odnosima, suvišan trošak i sukobi medju zaljubljenima. Sam znak Riba predstavlja i udaljavanja, osamljivanja kao i tamnovanja. Kao promenljiv znak, oslikava talas koji neprestalno udara u greben, obalu, razbija i nestaje u daljini nevidljivoj ljudskom oku. Ovaj aspekt ukazuje i na odličan trenutak da se promene ili redefinišu kako lične tako i materijalne vrednosti, pokrene ili promeni odnos prema emocijama u celini, definišu novi pravci u ljubavnim ili prijateljskim odnosima.

    Bude se čulne potrebe, pojačavaju zahtevi od partnera i unosi konfuzija u međuljudskim i ljubavnim odnosima. Nejasni stavovi i težnje u postojećim partnerstvima kao i gubljenje kompasa u odredjivanju prioriteta oko odabira dva ili više “kandidata” obeležiće naredni period.
    Ovo je aspekt neprihvatanja situacije i nervoze oko situacije na koju ne može da se utiče. Sam Mars zahteva i malo više rafiniranosti i odredjivanje jasnijeg fokusa na cilj, bez obzira ko su akteri u samom činu. Ovo je aspekt i naglog finansijskog troška na kuću ili nekog od ukućana zbog čega ćete “pokidati živce” i reći to nam sad baš i nije trebalo.

    Srećno,
    Jovana Lučić Gajić

     







    Jovana Lučić Gajić 
    je rođena u Beogradu 1974.godine. Živi i radi u istom.
    Od 1993. do 1997. je uredjivala emisiju "Noć sa astrologom" na beogradskim radio stanicama. 
    Od 1998. do 2008. je predavala astrologiju na beogradskom univerzitetu "Đuro Salaj".
    Od 2008. godine do danas predaje u svojoj školi "JovanaL27". 
    Autor je pet zbornika radova, piše i objavljuje tekstove za časopise i ima redovne astrološke emisije na Televizijama u regionu.  
    Sa klijentima uživo ili skypeom radi utorkom i četvrtkom.

    e-mail: jovanalg@yahoo.com
    mob/viber: +381 61 195 0953
     




    Sinastrija - uporedni horoskopi

    piše: Jovana Lučić Gajić, tekst objavljen u Astrologos časopisu, maj 2013.godine

    Jupiter partnera na vašoj Veneri nikada nećete zaboraviti. Taj neopisiv osećaj lakoće, euforije i širenja emocija i sreće čim se druga strana nadje u vašoj blizini.  Saturn je “stari lisac” koga se treba kloniti! Učitelj, svakako, al ii onaj koji će dati lekcije koje nam možda i nisu uvek potrebne. Ovo je bar lako. Pogledajte gde vam je Venera i izbegavajte generaciju koja ima Saturna u znaku u kome se nalazi vaša Venera.... pročitaj tekst