Totalna solarna eklipsa 4.decembra 2021.godine IMG Naslovna Izrada horoskopa Škola astrologije English
IMG-LOGO
Home Pomračenja Totalna solarna eklipsa 4.decembra 2021.godine
pomračenja

Totalna solarna eklipsa 4.decembra 2021.godine

Pomračenje Sunca nastaje kada se Mesec postavi između Sunca i Zemlje pa nam sa Zemlje zakloni Sunce.
Prstenasto pomračenje nastaje kada je prividni prečnik Meseca manji od Suncevog tako da se oko Mesečevog diska vidi svetli prsten Sunca.
Tokom jedne godine može biti najviše sedam pomračenja, tri Mesečeva i četiri Sunčeva ili dva Mesečeva i pet Sunčevih.

4. decembra 2021.godine oko 8:44 računajući po lokalnom vremenu za Beograd imaćemo Totalnu Solarnu Eklipsu na 12° Strelca 22′ na zvezdi Rastaban, u dekanatu Meseca i terminu Venere.

Fiksna zvezda Al Ras al Thu’ban (malefična zvezda sa Zmajeve glave) ima prirodu Saturna i Marsa i simbolizuje rast nasilja, opasnost od pljačke, kriminala i trovanja.

Konjunkcija sa Merkurom ukazuje na svaku vrstu problema u međunarodnoj komunikaciji i saobraćaju; ukazuje i na propast banaka, limitiranje razmene energenata kod ugovorenih trgovina sa dalekim ljudima ili državama.
Konjunkcija sa Merkurom u malefičnom dvanaestom polju donosi i probleme i preduzećima koja se bave izvozom ili uvozom, stranim predstavništvima, obrazovnim institucijama, ambasadama, zdravstvu i ženama uopšte.
Ova pozicija Merkura ukazuje i na sukobe unutar vera i nacija, ali i na afere vezane za ministre.

Vladar eklipse, Jupiter je u istom znaku sa Saturnom do kraja godine i kvadratu prema Marsu.
Ovaj Mars, na žalost, može biti biti spreman da uzme stvari "u svoje ruke" i pronađe rešenje, ali kroz sukob "oružje ili vatru". Ljudi na vlasti ili sami predstavnici vlasti (kraljevi, predsednici, poslanici, senatori i sl) mogu biti izazvani i ponašati se agresivno i manipulativno. Ali i biti životno ugroženi.

"Ako je znak u koji pada pomračenje bliži Ascendentu, onda će dešavanja početi u okviru prvih 4 meseca. Ako je bliže MC-u, u narednih 4 meseca. Ako prema sedmoj kući, onda odlaže dešavanja do poslednja 4 meseca..." Sahl ibn Bishr al-Israili

Primera radi,
4.decembra 2002.godine oko 8.34.22 imali smo totalno pomračenje Sunca skoro na istom stepenu - 11°56’, u 12.kući; sa Jupiterom u znaku Lava u 8.kući i Marsom takodje u znaku Škorpije ali u 10.kući.
Znači, važni dogadjaji će se odvijati u narednih četri meseca.
20. januara 2003.godine bivši predsednik Srbije, Milan Milutinović, dobrovoljno se predao Haškom tribunalu gde je optužen za ratne zločine na Kosovu i Metohiji tokom 1999. godine. 26. februara 2009. oslobođen je i proglašen nevinim po svim tačkama optužbe.
21. februra 2003.godine na auto-putu Beograd — Zagreb, kod hale „Limes“, pokušan je atentat na premijera Srbije Zorana Đinđića. Kamion, kojim je upravljao Dejan Milenković-Bagzi, pokušao da preseče kolonu vozila premijera.
24. februara 2003.Vojislav Šešelj se predao Haškom tribunalu.
12. marta 2003. oko 12:45, ubijen je premijer Srbije Zoran Đinđić u atentatu ispred zgrade Vlade Republike Srbije.


Na ličnom planu ova Solarna Eklisa:
"Solarna eklipsa na Južnom čvoru doneće i dominaciju lunarnih elemenata, pojačane potrebe ega, traženje ličnog interesa, oportunizam, egoizam, naglašenost emotivnih potreba nastalih u prošlosti"
. Alexander Ruperti

Na privatnom planu, ovo nije loše vreme da postavite nove ciljeve i narednih par meseci radite na planovima prevashodno vezanim za onaj segment vaše karte (kuću) koji se aktivira znakom Strelca. Da postavite ciljeve - ne da radite na njima!
Niti je sada vreme da radite na nečem novom, jer će postojati serija problema koje nećete videti na pravi način; ili možete zažaliti što ste okončali nešto staro što nije bilo toliko loše koliko se činilo u prvi mah.
Mnogi stari profili pristupa poslu će se sada zaista činiti kao nepovoljni, ili će se otvoriti i šanse u kojima se savetuje da pomoć moćnih (ili prijatelja) prihvatite i zadržite u nekoj vrsti tajnosti za blisko okruženje.
Recimo, u narednih nekoliko nedelja, možete uvideti grešku ili biti jako zabrinuti zbog situacije u kojoj ste se našli.
Ukoliko upoznate novu osobu tokom decembra sa kojom želite da započnete odnos, veza se može iskomplikovati ili osoba jednostavno nestati.
Ukoliko planirate da započnete novi posao, dogodiće se serija komplikacija koja će onemogućiti realizaciju.
Aktivira se polje koje je označeno znakom Strelca i planete u istom znaku.
Ovo je svakako veoma značajan period za vas ukoliko imate Ascendent (podznak) u znaku Strelca, Sunce ili Mesec u ovom znaku.
Potrebno je pogledati da li eklipsa pravi neki aspekt sa vašim natalnim planetama, da li na bilo koji način „angažuje“ svetla tela ili dispozitora istih.
Kako god, gde vam pada Solarna Eklipsa (u kom polju vam je označen znak Strelca ), ali i druga dekada znaka Riba, Blizanaca i Device, očekujte „okretanje lista“ u životnom smislu. Kraj starog i početak novog.

Na opštem planu, u narednom periodu je moguć ozbiljniji poremećaj klime, zemljotresi, poplave, požari, teroristički napadi, problemi na putevima koji mogu biti blokirani, otežanja u avio-komunikaciji kao i serija trovanja hranom.
Potpuno pomračenje Sunca je sada vidljivo u delu Australije, Južnoj Africi i Južnoj Americi.
Iran i Venecuela su sada u kritičnoj poziciji.
Ova Solarna eklipsa doneće i pojačane potrebe ega aktuelnih vladara, traženje ličnog interesa i egoizam, kao i po ko zna koji put odmeravanje principa i snaga kod aktuelnih svetskih moćnika.
Na mundanom planu, karta ove Solarne eklipse se ne tumači bez ostalih mundanih karti, o čemu sam već pisala.

Ako želimo da vidimo šta će se dešavati na mundanom planu u Evropi u narednom periodu, obratićemo prvo pažnju na države i gradove vezane za znak Strelca.
Severozapadnoj Evropi pripada vatrena trijada, kojom vladaju Jupiter i Mars.
Znaku Strelca pripada Španija, Mađarska, donja Italija, Dalmacija i Slavonija.
Znaku Lava Francuska, Italija, Sicilija, Crna Gora, severni deo Rumunije, dok znaku Ovna pripada Britanija, Nemačka, Danska i Poljska.

Najstariji zapis u kome se pominje neko pomracenje Sunca potice iz Kine.
Sacinjen je 2136. (po nekim autorima 2159.). pre nove ere, a u njemu se navodi da dvorski astronomi Sji i He nisu predvideli pomracenje Sunca (22. oktobra te godine) i da su zbog toga osudjeni na smrt i pogubljeni.

Jovana Богословов

 • Jovana Bogoslovov je rođena u Beogradu. Živi i radi u istom.
  Od 1993. do 1997. je uređivala emisiju "Noć sa astrologom" na beogradskim radio stanicama.
  Od 1998. do 2008. je predavala astrologiju na beogradskom univerzitetu "DJuro Salaj".
  Od 2008. godine do danas predaje u svojoj školi "JovanaL27".
  Autor je pet zbornika radova, piše i objavljuje tekstove za časopise i ima astrološke emisije na Televizijama u regionu.
  Sa klijentima uživo, zoom-om ili viberom, radi ponedeljkom i petkom

  zakažite razgovor slanjem poruke na viber: +381694443220

Venera u znaku Jarca od 05. novembra 2021. do 06.marta 2022.

 • Venera je posredno u sprezi sa komunikacijom sa spoljnim svetom i vladar je ujedinjenja i sklada. Shodno tome, u odnosu na položaj i aspekt koji Venera gradi manifestovaće se potreba za skladom, mirom i naravno oslikaće se način na koji volimo, koga volimo i šta tražimo od emocija i emotivnih odnosa. Venera će kod oba pola, simbolizovati sposobnost da se stvori i održi harmonija u bilo kom vidu odnosa, a ponajviše ljubav.... Pročitaj tekst: OVDE


Stay Connected

 • 18,566 people like - 18,865 people follow
 • 14.5K subscribers Subscribe