Retrogradni Saturn u znaku Vodolije do 11.oktobra 2021.godine


Dana 22.marta 2020.godine tranzitni Saturn je ušao u znak Vodolije i boravio u istom do 1.jula, kada se na kratko vratio u znak Jarca, da bi se od 17.decembra 2020.godine oko 6.04am, ponovo vratio u znak Vodolije u kome će boraviti do 7.marta 2023.godine.
Kao što se Jarac materijalno ustoličuje koristeći Saturnove zakone granica i struktura, tako tranzit Saturna kroz znak Vodolije definiše ideje i koncepte koji dugoročno nose stabilnost čovečanstvu.
Vše o tome na #Linku #

Saturn je retrogradan 140 dana, pet dana je u “ukopan na jednom stepenu” pre nego što promeni pravac hoda iz direktnog u retrogradno, i isto toliko dana je “ukopan na jednom stepenu” pre nego što promeni pravac iz retrogradnog u direktni hod. .

U nedelju 23.maja 2021.godine tranzitni Saturn je krenuo retrogradnim hodom.
Na linku iznad imate detaljnije opisano šta se sve dešavalo tokom retrogradnog hoda Saturna.

Ali šta se sada dešava, par dana pre promenu smera kretanja Saturna?

Simbolika Saturna se izmedju ostalog ogleda u stvaranju oblika ali i čvrstim strukturama koje zadržavaju svoj oblik, pa i građenju istih tih struktura; vremenu koje teče - kao i rasporedu dolaska i odlaska "nečeg"; ograničenjima i zakonima; svemu što je u „negaciji“ i svemu što se „mora“. Predstavlja i zakone, ultimatume, diktature, ucenjivanja i prisile, redukcije, kompresije i pravila.
Saturn ne uništava "nešto ili nekoga", on upotpunjuje jedan ciklus kako bi napravio mesta za novo.

Vodolija je simbolizovana elementom vazduha u fazi transformacije.
Predstavljena je čovekom koji u rukama drži "posudu", sa "živom i mrtvom vodom".
Sam znak izmedju ostalog oslikava i promenu koja je neizbežna, ponovno rođenje u novom, transformaciju ka humanijem, nepredvidivost, kao i razdvajanje dobra i zla koji su uvek povezani sa ovim znakom.
Osnovni zadatak znaka Vodolije je da završi sa starim, stvori novo - originalno, da se pokrene promena i prenese drugima, da se ostvari sloboda, ali ne i anarhija.

Autor:
astrolog

Jovana Bogoslovov

Jovana Bogoslovov je rođena u Beogradu 1974.g. Živi i radi u istom.
Od 1993. do 1997. je uređivala emisiju "Noć sa astrologom" na beogradskim radio stanicama.
Od 1998. do 2008. je predavala astrologiju na beogradskom univerzitetu "DJuro Salaj".
Od 2008. godine do danas predaje u svojoj školi "JovanaL27".
Autor je pet zbornika radova, piše i objavljuje tekstove za časopise i ima astrološke emisije na Televizijama u regionu.
Sa klijentima uživo ili skypeom radi ponedeljkom i petkom.