Pun Mesec u znaku Vodolije 24. jula 2021.godine

Pun Mesec u znaku Vodolije
24. jula 2021.godine

Krećući se po nebeskom svodu, Mesec zatvori pun krug za 27 dana i nekoliko sati. Obilazeći oko Zemlje i sa Zemljom oko Sunca, Mesec prema njima zauzima različite položaje. Mesec je zbog stalnog menjanja položaja prema Suncu i Zemlji različito osvetljen i sa Zemlje se vidi u različitim oblicima – fazama: kao mlad Mesec ili mladina (koji se najcesce ne vidi - osim u vreme pomračenja Sunca); Mesec u prvoj četvrti – vidi se uveče i zalazi u ponoć; pun Mesec ( izlazi kad zađe Sunce i može se videti celu noć) kao i poslednja četvrt kada Mesec izlazi u ponoć i vidi se do izlaska Sunca.
Astrološki posmatrano, Sunce simbolizuje svest i primarni je davalac života. Mesec podsvest. Sunce predstavlja izmedju ostalog i čistu želju za dokazivanjem, Mesec želju za sigurnošću i primanjem, razmenom emocija i prihvatanjem. Sunce simbolizuje dan i svetlost, toplotu i život. Mesec noć i senke, vlagu i plodnost.

Mesec u osnovi simbolizuje primarni ženski princip. Upravlja osećajima, izrazava potrebu za spontanošću i udobnošću jer se plaši. Svi su strahovi sazdani u Mesecu - druge planete modeliraju kako će se taj strah ispoljiti. Svaka trauma je sadržana takodje u Mesecu. Mesec voli noć, intimu i kuću, pa najčešće tu traži tačku smirenja. Pretstavlja majku i ženu, kao i ćerku kad se uda i postane majka. Upravlja i rodjenjem. početkom života i kao i dešavanjima do pete godine, ali i osećajima iz prenatalnog perioda. Podsvest i snovi su pod uplivom Meseca, kao i sam mozak i levo oko.
Na naše telo najdirektnije utiče Mesec - za naš fizikus i naš oblik je zadužen Mesec.

Početak neke faze dogadjaja, oslikava Mlad Mesec, kulminaciju iste Pun Mesec.
Ovde dve faze Meseca su takodje poznate i kao kosmički udah i izdah. Prosečno na svakih trinaest i po dana iza Mladog Meseca dolazi Pun Mesec.
Znači, sada završavamo sve što je započeto pre dve nedelje.

“Sudeći po grčkoj Hemeri i irskoj Greini, nije samo Mesec već je i Sunce bilo boginjin nebeski simbol. U svakom slučaju, u ranijim grčkim mitovima Sunce ustupa prvo mesto po važnosti Mesecu, jer Mesec nadahnjuje većim sujevernim strahom, jer ne bledi u vreme kad godina jenjava, a pripisuje mu se i sila da polja lišava ili snabdeva vodom. Tri mesečeve mene — mlad Mesec, pun Mesec i zadnja četvrt — podsećaju na tri faze u razvoju žene — devojaštvo, zrelost i starost. Međutim, kako je sunčani godišnji tok svojim promenama podsećao na uzdizanje i pad prirodnih moći — proleće na devojku, leto na nimfu i zima na staricu — boginju su počeli da poistovećuju sa sezonskim promenama u životu biljaka i životinja, a takođe i sa Majkom-Zemljom, koja, u početku vegetativne godine, proizvodi samo lišće i pupoljke, zatim cveće i plodove i, najzad, prestaje da rađa. Ona je, osim toga, mogla predstavljati još jedno trojstvo: devojka — vazduh, nimfa — zemlju ili more, starica — podzemni svet; tipični predstavnici su Selena, Afrodita i Hekata. Ove mistične analogije očuvale su sveto značenje broja tri, a boginja-Mesec proširila se na broj devet, da bi se svaka od njene tri ličnosti, devica, nimfa i starica, pojavila u trijadi, potvrđujući svoje božanstvo…”

U subotu, 24.jula 2021.godine imaćemo Pun Mesec na 01° Vodolije 26′, na fiksnoj zvezdi AlTair - Al Nasr al Tair.

Zvezda Altair ima prirodu Marsa i Jupitera. Kaže se da daje snažnu maštu i naglašene strasti, nesalomljivu volju, dominantan karakter, uticaj na važne ljude, vidovitost, oštrouman um i sposobnost za hemijska istraživanja.

Pun Mesec će ovog puta biti u konjunkciji sa retrogradnim Saturnom, ali i aplikacionoj opoziciji prema Marsu i kvadratu prema Uranu.

Na ličnom planu,
konjunkcija Meseca prema Saturnu, ukazuje na sukob između nesvesnih težnji i najdubljih želja, sa jedne strane i životnog iskustva і obaveza sa druge, koji će sad biti izraženiji nego ikada. Nekom će teret svakodnevnice pritisnuti dušu i doneti osećaj po ko zna koji put da ste baksuz koji trpi i da nam sudbina nije ni bila naklonjena.
Neispunjene nade mogu uneti veći nemir nego inače. Verovatno ste i sada usamljeniji nego ikada, neshvaćeni i da ste u zajednici ili vezi. Verovatno ovih zadnjih dana razmišljate o greškama iz prošlosti, propuštenom vremenu, prilikama i ne prilikama.
Ova konjunkcija, uz ulazeći kvadrat prema Uranu otežava i međuljudske odnose, zbog burnih i naglih (gotovo nepredviđenih) emocionalnih reakcija.
Sada su najnaglašeniji osećaj restrikcije, potreba za slobodom, anksioznost, razdražljivost і nervoza. Kontakti ne nedostaju, samo što se brzo smenjuju, jedni odlaze, drugi dolaze. Finansije su podložne velikim kolebanjima, a ideje o promenama doma (ili investicijama u dom) ili finansijskim egzibicijama su aktivne.

Tokom ove faze meseca, narednih dve nedelje, mogući su nagli prekidi parterstava, osećaj emocionalne nesigurnosti i finansijski preokreti.
Ova faza Meseca može doneti mnoge dinamike ali i problema u sektorima pregovora, medjuljudskih odnosa, balansiranja, spoljne politike - na opštem planu, ali i partnerstva na individualnom planu. Narušen sklad i balans, izazov i rušenje odnosa, jednostavno rečeno.
Nesanica, poremećaj sna, pojačano unošenje tečnosti u organizam, povećana atmosferska vlažnost su kao i uvek mogući.

Na širem planu, sve ukazuje na seriju nezadovoljstva, revoluciju, pobunu, podizanje naroda i mržnju u odnosu na šefove ili vlast. Ukazuje i na finansijske turbulencije, kako na berz,i tako i sa valutama. Afere sa bankama, inflaciju i serijske gubitke posla.

Author
astrolog

Jovana Bogoslovov

ovana Bogoslovov je rođena u Beogradu 1974.g. Živi i radi u istom.
Od 1993. do 1997. je uređivala emisiju "Noć sa astrologom" na beogradskim radio stanicama.
Od 1998. do 2008. je predavala astrologiju na beogradskom univerzitetu "DJuro Salaj".
Od 2008. godine do danas predaje u svojoj školi "JovanaL27".
Autor je pet zbornika radova, piše i objavljuje tekstove za časopise i ima astrološke emisije na Televizijama u regionu.
Sa klijentima uživo ili skypeom radi ponedeljkom i petkom.