Tranzitni Mars u znaku Jarca od 24.januara do 06.marta 2022.godine IMG Naslovna Izrada horoskopa Škola astrologije English
IMG-LOGO
Home Tranziti planeta Tranzitni Mars u znaku Jarca
tranziti planeta

Tranzitni Mars u znaku Jarca od 24.januara do 06.marta 2022.godine

Mars je četvrta planeta po udaljenosti od Sunca i druga najmanja u Sunčevom sistemu (iza Merkura). Dobila je ime po rimskom bogu rata Marsu.
Kod starih Latina pominje se Mavors, Grci ga nazivaju Ares (Bog rata), a nekad i Pyroeis ( ”onaj koji lako plane”).
Takođe se naziva i „Crvenom planetom”, jer na površini preovladava gvožđe oksid koji planeti daje crvenkastu boju.
Mars je terestrička planeta sa tankom atmosferom, i površinskim odlikama koje podsećaju na Mesec: udarni krateri, i na Zemlju: vulkanske kupe, doline, pustinje i polarne ledene kape. Period rotacije i godišnja doba na Marsu su takođe slična onima na Zemlji, a sličan je i nagib ose rotacije planete koji uslovljava godišnja doba.
Prosečna udaljenost Marsa od Sunca je približno 230 miliona kilometara, dok je period revolucije oko Sunca 687 zemaljskih dana. Godina na Marsu ekvivalentna je 1,8809 zemaljskih godina (tačnije 1 godina 320 dana i 18,2 sata).

Njegova dnevna dominantna pozicija je u Ovnu, a noćna u Škorpiji.
Egzaltiran je na 28˚ Jarca, u padu je na 28˚ Raka; u izgonu je u Vagi I Biku.
Prosečna dnevna brzina kretanja Marsa je 00˚ 31”.
Na svakih 26 meseci, tranzitni Mars menja pravac kretanja i zadržava se oko 80 dana u retrogradnom hodu.

Mars predstavlja naš motiv za delovanjem, udove i namere koje hoćemo da sprovedemo u spoljnom svetu. Predstavlja akciju, agresiju, osvajanje, borbu, rad i napor.
Mars simbolizuje moć inicijative, želju i sposobnost spontanog izražavanja. Oslikava i pravac, osnovni princip energije, mlade I jake muskarce, volju za životom na instiktivnom nivou, bes, ljutnju, svadje, energiju i prenos energije.
Njegova priroda je zlonamerna, vrela i iritirajuća.
Sam simbolički prikaz Marsa oslikava krst iznad kruga (ili krug iznad koga se nalazi strela koja je okrenuta u desno pod uglom od 45˚), dominantnu osobinu čoveka „koja se zagnjurila u materiju“. Mars predstavlja naš motiv za delovanjem, udove i namere koje hoćemo da sprovedemo u spoljnom svetu.
Predstavlja akciju, agresiju, osvajanje, borbu, rad i napor. Samopotvrdjivanje, samoispoljavanje i muškost, koje simbol Marsa podrazumeva, mogu da se potvde pod Marsovim tranzitom.

“Mars je muška, noćna planeta, po prirodi vrela I suva, kolerična I furiozna, ne baš srećna zbog svoje teške, svadljive prirode, donosi razdore i sukobe svih vrsta.
Kada je dobro postavljen ukazuje na ratne podvige, nepobedivost, hrabrost, subjektivnost, odvažnost, poverljivost, svadljivost. Traži izazov I čast, violentan je, zaljubljen u rat, rizikuje u opasnim situacijama, ne povinuje se I ne opravdava nikome. Zbog pobede spreman na sve, u ličnim stvarima – obazriv.
Kada je loše postavljen: precenjuje sebe, brbljivac koji ne zna za skromnost I iskrenost, ljubitelj svadja, ubistava, pokolja, lopovluka, podstiče druge na pobunu, javne nerede I skandale, drumski razbojnik, ”ide kako vetar duva”, izdajnik, lažno svedoči, nikad se iskreno ne kaje, opscesan, nagao I brzoplet, nehuman, nezahvalan, ugnjetava druge, prevarant…
” William Lilly


Kao što sam već mnogo puta naglasila, Mars simbolizuje moć inicijative, želju i sposobnost spontanog izražavanja, za razliku od Venere koja simbolizuje harmoniju, nežnost, moć primanja, odgovora, moć davanja ljubavi kao i sistem vrednovanja.

"U astrologiji važi, da malefičnost Saturna jedino Jupiter može adekvatno da ublaži. Na sličan način, malefičnost Marsa je jedino Venera u stanju da ublaži. U mitološkoj priči o Aresu, jedino je Afrodita tj. Venera, mogla da suzbije Aresove krvožedne porive te da ga zavede i da se jedno drugom podare u strasti."
Bojan Šojić

Mars označava mlađe ljude, obično one kasnim dvadesetim godinama ili ranim tridesetim godinama.

„Ako nauči tu da se pokreće i orjentiše, uprkos bolu koji telesno podnosi, izvućei će velike dobitke, i možda će se osamostaliti. Ali ako se tu oseti gospodarom, ona postaje igračka u rukama drugog čoveka. Simbol se stilizuje i u koplje i štit Hada, što opet odgovara bogu rata Marsu“. J.Dethier

24.januara 2022.godine tranzitni Mars ulazi u znak Jarca.


Planeta akcije, snage i energije ulazi u znak, svoje egzaltacije, svog ushićenja i preterivanja.
Da, ovaj Mars će postati nemilosrdan, lišen bilo kojih osećaja kada treba da sprovede svoje namere i želje u neposrednoj okolini. Postaće i egoističan i nemoguć da se zauza u trenucima kada se usresredi na materijalne ciljeve ili neku osobu. Postaće i okrutan i sebično ambiciozan.
Mars na ulasku u znak, doprineće snagom svog položaja, na individualnom planu, energiju da se pozabavimo ličnom pozicijom, uspeh i ambiciju u oblasti privrede і društva, te koncentrisanu energiju u cilju istrajnosti na profesionalnom ili ličnom planu.
S druge strane, otežaće komunikaciju sa nadredjenima, doneće probleme sa kostima, reumom i zubima.
Mars u Jarcu se ne bori “oružjem”, bori se golim rukama i čistom snagom. Pa je baš ovaj tranzit Marsa, stvarna prilika da se iskoristi svaki resurs, svako iskustvo, kako bi se došlo do cilja, ako treba i silom.Svest o odgovornosti і dužnosti kao і organizacija dugoročnih poduhvata, biće naglašeni.
Zahvaljujući metodičnosti, doslednosti, praktičnosti і samodisciplini, izgledi na uspeh su sada veoma dobri.
Ali, samo dobar strateg će sada dobiti bitku za bilo koji segment života za koji se borite. Dakle, razvijajte strategiju.
Sada je neophodno strpljenje, jer ćemo biti naterani da čekamo, kako bi realizovali bilo šta što smo započeli, ili na čemu radimo već duže vreme.
Nema sada, mesta neosnovanoj poletnosti, nema terena za spontanosti. Pa ako krenete ovakvim tempom, teško da vas neka nepredvidjena situacija može “isterati iz takta” i poremetiti krajnji rezultat “bitke koja se vodi”. Znači planirajte, taktizirajte, ne zatrčavajte se, čekajte i ne odustajte!

Ako želite da znate gde će u vašem slučaju sve realizovati, pogledajte koje polje aktivira Jarac u ličnom horoskopu, i kojim poljima vlada (gde su znak Ovan i Škorpija).

Sve do marta 2022.godine, tranzitni Mars će boraviti u znaku Jarca zajedno sa Plutonom. Prisilna potreba da se dominira u svakoj situaciji kreće. Suočavanje sa velikim pritiscima і ograničenjima, od strane dominantne osobe iz neposrednog poslovnog ili privatnog okruženja. Potreba da se stvari і situacije drže pod svojom kontrolom. Opsesivno, brutalno, tvrdoglavo і burno reagovanje u odnosu sa autoritarnim osobama. Neiscrpna snaga i energija. Rast libida i seksualna energija koja može biti kanalisana u daleko ekstremnijoj formi poput nasilja. Čvrsta rešenost da istraje u najrizičnijim i najopasnijim namerama. Bes, gnev, destrukcija, fizička ugroženost. Borba do smrti, borba za preživljavanje.

Jovana Богословов

 • Jovana Bogoslovov je rođena u Beogradu. Živi i radi u istom.
  Od 1993. do 1997. je uređivala emisiju "Noć sa astrologom" na beogradskim radio stanicama.
  Od 1998. do 2008. je predavala astrologiju na beogradskom univerzitetu "DJuro Salaj".
  Od 2008. godine do danas predaje u svojoj školi "JovanaL27".
  Autor je pet zbornika radova, piše i objavljuje tekstove za časopise i ima astrološke emisije na Televizijama u regionu.
  Sa klijentima uživo, zoom-om ili viberom, radi ponedeljkom i petkom

  zakažite razgovor slanjem poruke na viber: +381694443220

Venera u znaku Jarca od 05. novembra 2021. do 06.marta 2022.

 • Venera je posredno u sprezi sa komunikacijom sa spoljnim svetom i vladar je ujedinjenja i sklada. Shodno tome, u odnosu na položaj i aspekt koji Venera gradi manifestovaće se potreba za skladom, mirom i naravno oslikaće se način na koji volimo, koga volimo i šta tražimo od emocija i emotivnih odnosa. Venera će kod oba pola, simbolizovati sposobnost da se stvori i održi harmonija u bilo kom vidu odnosa, a ponajviše ljubav.... Pročitaj tekst: OVDE


 

 

 

Stay Connected

 • 18,566 people like - 18,865 people follow
 • 14.5K subscribers Subscribe