Tranzitni Merkur u znaku Riba u konjunkciji sa Neptunom do 04.aprila 2021.godine - Dobrodošli na zvaničnu stranicu astrologa Jovane LG Bogoslovov

Tranzitni Merkur u znaku Riba u konjunkciji sa Neptunom 30.marta 2021.godine

Merkur simbolizuje razum, intelekt, moć rasudjivanja, veštinu govora, pokreta pisanja, izražavanje, trgovinu, puteve, rodjake, decu, komšije, banke, škole, učenje, saobraćaj i posredovanje. Primarna funkcija Merkura je razmišljanje i koordinacija.
Merkur je zaslužan za brzu percepciju, mentalnu fleksibilnost i uopšteno moć prilagođavanja. On ukazuje na intelektualni i mentalani razvoj.
Merkur vlada analitičkom inteligencijom (za razliku od Jupitera koji simbolizuje kreativnu inteligenciju). Sam termin Inteligencija predstavlja mentalnu karakteristiku koja se sastoji od sposobnosti za učenje iz iskustva, prilagodljivost na nove situacije, razumevanja i korištenja apstraktnih pojmova, i korišćenja znanja za snalaženje u novoj okolini u kojima ne pomaže stereotipnonagonsko ponašanje, niti učenjem stečene navike, veštine i znanja.
Čovek, student, dete, misao, ideja, razum, dete, škola, automobil, platni promet, i deca do početka puberteta su opisani Merkurom. Misaoni proces, govor, dogovor i sposobnost izražavanja misli, takodje. Merkur simbolizuje dalje i čulo mirisa. On predstavlja i novac i trgovinu (platni promet), Potpomaže i razmeni ideja i slobodi u komunikaciji.

“Kada je dobro postavljen: Merkur predstavlja suptilnu, finu osobu, ali izuzetno jakog intelekta, logičnu, sklonu dugim percepcijama i razmišljanju. Sjajnog disputanta i logičara koji voli da uči, elokventnog u govoru, u stalnoj potrazi za sviim mogućim misterijama i saznanjima, oštroumnog i duhovitog u isto vreme. Samoukog – do svih znanja dolazi sam, bez učitelja, nadahnut ambicijom da u svakom znanju bude izvrstan. Sa prirodnom željom da stalno putuje i istražuje nove prostore. Privlače ga stare, tajne, okultne nauke, sposoban je da predvidi i daje prognoze. Ako se okrene trgovini, niko ga ne može prevazići. Kada je loše postavljen: probija se prepredeno kroz život jer ima snalažljiv um, ali više frenetičan, lud, spreman da napadne baš svakoga, razmažen i sklon da protraći svoje vreme na ogovaranja, torokanja. Veliki lažov, hvalisavac, brbljivac, zabada svoj nos svuda, ne čuva tajne, poročan i bezbožan. Lakoveran, nema svoje mišljenje, vara i krade, neozbiljan. Lako se raspline u raspravi, izopačen je i razvratnih misli. Priča prazne priče…” William Lilly

“I on signifikuje divinaciju i proročanstva proroka, razum, govor i sporazumevanje i priče i njihovo pamćenje. Takođe, mudrošću, verom i lepotom učenja, otrinom karaktera. I intelektom i literaturom i filozofijom i darom znanja; takođe i aritmetikom i geometrijom i merenjima visokih i nebeskih stvari. Čak i mudrošću zvezda.” Abū Ma'shar

Merkur u znaku Riba oslikava maštu, misaonu kreativnost i zavaravanja, dezinformacije i greške.
Konjunkcija sa Neptunom simbolizuje šansu i da se napravit greška u proceni koliko god razmišljali, zanos zbog “neproverene” informacije, broja… uporno ignorisanje činjenica, pa na posletku razočarenje. Ali ovog puta u sebe, jer je istina bila tako očigledana i jasna, a vi ste zamajani nebitnim stvarima, izgubili iz vida realnost.

Više o ovom aspektu poslušajte na klipu:

Ovo je aspekt i tihe mentalne patnje i misli punih suza koje su ostale u nama.
Ovo je i laž, GREŠKA zbog rasejanosti, kakve god da su namere u pitanju (bilo da su krajnje namere dobre - kako bi nekog zaštitili ili da stvarno sakrijete ili modifikujete istinu). Manipulacija decom, saradnicima, kućnim ljubimcima ili rodjacima.
Ovo je aspekt i čoveka koji je zaspao za volanom ili zeva dok prelazi ulicu na pešačkom prelazu, pa tako u zanosu i ne čuje automobil koji dolazi.
Ovo je i pijanac na ulici. I lopov u marketu. Ovo je i kolega koji je ukrao informaciju ili je zaboravio da dodje na posao. Ovo je i greška u dijagnostici lekara. Pogrešan lek u apoteci i laž o bolesti kako bi izbegli obavezu.
Ovo je dete koje brat ili sestra u igri gurne pod vodu (bazen, more), pod auto, na kišu. Ovo je dete koje učestvuje u kradji (bar jedne jabuke) i brat ili rodjak “lopov”. Ovo je dete koje lažu ili obećavaju "šarenu lažu".
Ovo je i dete koje se gubi u tržnom centru ili na ulici.
Ovo je i bajka za laku noć u koju se veruje dok smo živi. Ovo je zaboravljena reč ili misao iz detinjstva.
Ovo je i mentalno trpljenje i briga tokom mladosti.
Ovo je i svesna kradja informacija, plasirana dezinformacija, ukraden telefon, automobil, izgubljen račun, zaboravljena šifra na kartici, skype i sl....
Ovo je i fascinacija mističnim, idealnim, tajanstvenim i sličnim fenomenima, ali i skoro uvek, naknadna razočarenja u tom pogledu.

Author
astrolog

Jovana Bogoslovov

ovana Bogoslovov je rođena u Beogradu 1974.g. Živi i radi u istom.
Od 1993. do 1997. je uređivala emisiju "Noć sa astrologom" na beogradskim radio stanicama.
Od 1998. do 2008. je predavala astrologiju na beogradskom univerzitetu "DJuro Salaj".
Od 2008. godine do danas predaje u svojoj školi "JovanaL27".
Autor je pet zbornika radova, piše i objavljuje tekstove za časopise i ima astrološke emisije na Televizijama u regionu.
Sa klijentima uživo ili skypeom radi ponedeljkom i petkom.