Tranzitna Venera u znaku Strelca od 16.novembra 2022.godine


  Astrološki posmatrano Venera simbolizuje ljubav – sposobnost da volimo i pokazujemo ljubav. Simbolizuje i sestre, devojke, ćerke, lepotu, potrebe, uživanje, gracioznost, senzualnost, sklad, mir, harmoniju, komfor, umetnost, muziku, nakit, socijalne odnose, smisao za estetiku, boje, kulturu i vaspitanje, saradnju, dogovor, poklone, grlo pa i hranu, slatkiše, šećer, začine i sl. Venera je materijalna I koristoljubljiva. Vlada i materijalnim obiljem i hranom kao i začinima , vlada i umetnošću i talentima. Jer ona hoće sve "sad, ovde i odmah".

  Danas, 16.novembra 2022.godine, tranzitna Venera napušta znak svog egzila (izgona) Škorpiju (Venera i Mars – vladar Škorpije su “neprijatelji”) i prelazi u znak Strelca (Mesec i Jupiter su neutralni u odnosu na Veneru).

  Optimizam i širenje će se vratiti u medjuljudske odnose. Šanse za kontaktima (ljubavnim i poslovnim) će rasti ali i potreba za troškom i slobodom. Motivacija za flertom, avanturom, pokretom, osvajanjem i koketiranjem biće izražena.

  Tokom boravka u znaku Strelca, tranzitna Venera će još jednom biti aflikovana od Marsa (opozicija - 1.decembra 2022.godine), koji se sada kreće retrogradnim hodom kroz opozicioni znak Blizanaca.
  Opozicija tranzitne Venere prema Marsu, ukazuje na seriju sukoba prvenstveno na ljubavnom i partnerskom planu. Sada su upravo strasti usmerene protiv svake vrste harmonije i partnerstva.
  Ljubomora, ali i svaka vrsta starih, privremeno okončanih, sumnji u partnera ili konflikta koji su "ostali negde u vazduhu", sada se mogu podgrejati.
  Prevara, bilo fizička, finansijska i sl. narednih dana može postati i ključni pokretač neprijateljstva ili prekida u odnosima.

  “Kada Venera odluči da neko ili nešto može biti vredno, Mars kreće u osvajanje toga; takodje ako Venera nešto ili nekoga nalazi opasnim ili mrskim, Mars će na to nasrnuti ili od toga pobeći.
  Mars i Venera se dakle odnose na sve što navodi pojedinca da reaguje spontano i priodno, a što nema veze sa spoljnim društvenim uslovima (koji ulaze u simboliku Jupitera i Saturna, društvenih planeta). Oni odgovaraju ličnim zahtevima: Venera odredjujući posebne potrebe i karakter, Mars upravljajući impulsom za delovanje prema njegovom posebnom karakteru i zahtevima. Kako rezultati tog marsovskog izrazavanja donose pojedincu iskustvo užitka ili boli, zadovoljstva ili razočaranja, nade i ohrabrenja ili očaja i straha, Venera će zahvaljujući tim iskustvima izraditi lestvicu ličnih vrednost…”Alexandar Ruperti, “Ciklusi postajanja”.


  Dan iza, 2.decembra, ista ta Venera će doći do sekstila prema Saturnu. Skladan aspekt predstavlja i neku vrstu smirivanja kriza u partnerstvu. Ova pozicija Venere donosi umirenju stasti iz prethodnih dana i vraćanje na osobe iz prošlosti, osobe sa starosnom razlikom i osobe koje su u daljini (za slobodne osobe) koje se sada mogu pojaviti niotkuda sa konkretnim planom. Ako bar na tren ne osetite poverenje ili pouzdanost u onome što priča druga strana, zaista se ovih dana možete i potpuno povući.
  Dalje, ovaj aspekt generalno pokazuju i izvesnu vrstu samostalnosti i požrtvovanosti u prijateljskim ili ljubavnim odnosima i svemu što je stabilno i čvrsto, kao i distanciranje od nesigurnih situacija i gubitak bliskosti sa ljudima sa kojima smo u prošlosti imali negativno iskustvo.
  Ovo je aspekt i preuzimanja odgovornosti. Upravo onaj osećaj kad na tren, bez većeg povoda “spustite loptu” i pokušate da se potrudite, umirite i u osobi koja vas zanima ili sa kojom ste u nekoj vrsti odnosa pronadjete mirnu luku.

  Četvrtog decembra 2022. tranzitna Venera dolazi do kvadrata prema Neptunu, koji se istog dana ispravlja i kreće u direktan hod.
  Odnos Venere i Neptuna uzrokuje osetljivost, zbog koje se ne možemo odupreti velikom broju spoljašnjih izazova i unutrašnjih impulsa. Nesvesni i nekontrolisani uticaji unose opštu pometnju u čulnu sferu i ljubavni život, a potraga za idealom traje dok smo živi. U ljubavnim odnosima slika stvarnosti postaje iskrivljena i idealizovana do kraja, pa se bezuspešno istrajava na onome što realno ne postoji. Nesumnjivo je da najveći umetnici, imaju izmedju ostalog i aspekt Venere i Neptuna, kakav god bio. Sam aspekt izmedju ove dve planete, ipak mora biti podržan i drugom “čvršćom” planetom da bi se ispoljio i materijalizovao do kraja. Sam po sebi, ne znači ništa važno.

 

autor teksta: Jovana Bogoslovov

Jovana Bogoslovov

Jovana Bogoslovov je rođena u Beogradu. Živi i radi u istom.
Od 1993. do 1997. je uređivala emisiju "Noć sa astrologom" na beogradskim radio stanicama. Od 1998. do 2008. je predavala astrologiju na beogradskom univerzitetu "DJuro Salaj". Od 2008. godine do danas predaje u svojoj školi. Autor je pet zbornika radova, piše i objavljuje tekstove za časopise i ima astrološke emisije na Televizijama u regionu.
Sa klijentima uživo, zoom-om ili viberom, radi ponedeljkom i petkom
zakažite razgovor slanjem poruke na viber:
+381 69 4443220

Jovanin YouTube kanal

Pars Fortuna predstavlja tačku sudbine i sreće - doslovce - sreće u životu (ili sreću života). Opisuje sam pogled na život, kvalitet i snagu života, sreću kroz partnerstvo, decu ili sl. Ali opisuje i sudbinu kojoj ne možemo „izmaći“.

tekst objavljen decembra 2017.godine

Ketu suštinski sagledava stvari. ali je uvek nezadovoljan svim iz materijalnog sveta i neprestalno žudi za većim, višim, boljim.
Večno nezadovoljan, neprestalno primećuje samo ono što nedostaje.

autor teksta: Jovana Bogoslovov, tekst objavljen 2020.godine

Škola astrologije astrolabium

Jovana Bogoslovov

Svetog Save 25, Beograd, Srbija

+381 69 444 3 220

jovanalg@yahoo.com

Follow Us
Jovana Bogoslovov je rođena u Beogradu 1974.g. Živi i radi u istom.
Od 1993. do 1997. je uređivala emisiju "Noć sa astrologom" na beogradskim radio stanicama.
Od 1998. do 2008. je predavala astrologiju na beogradskom univerzitetu "DJuro Salaj".
Od 2008. godine do danas predaje u svojoj školi "JovanaL27".
Autor je pet zbornika radova, piše i objavljuje tekstove za časopise i ima astrološke emisije na Televizijama u regionu.
Sa klijentima uživo ili skypeom radi ponedeljkom i petkom.
Jovanin YouTube kanal

© Jovana Bogoslovov. All Rights Reserved. Design by HTML Codex