Venera u znaku Jarca u konjunkciji sa Plutonom 2021/2022.godine IMG Naslovna Izrada horoskopa Škola astrologije English
IMG-LOGO
Home Venera Venera u znaku Jarca u konjunkciji sa Plutonom 2021/2022.godine
tranziti planeta

Venera u znaku Jarca u konjunkciji sa Plutonom 2021/2022.godine


Pluton je rimski bog podzemlja, grčki bog Had. Samo ime Pluton znači “bogat”, a dolazi od grčke reči Πλοῦτος – “bogatstvo”.
Grci su Hada takođe zvali Pluton (druga Plutonova imena su i Pluto, Dis Pater i Ojbulej).
Pluton je sin Ops i Saturna, brat Veste, Junone, Cerere, Jupitera i Neptuna, unuk Cela I Terre.
On je stariji od svoje braće, i mlađi od sestara. Kad je Jupiter postao kralj, zavladao je nebom, svetom. Neptun je dobio more, a Pluton podzemlje. Braća su Cereri dali površinu Zemlje za vlast.
Pluton je vladar podzemlja, koje se zove Had, kao i u grčkoj mitologiji.
Njemu dolaze duše mrtvih. Prikazivan je uz psa Kerbera, sa štapom i sa kacigom koja ga čini nevidljivim.
Venera, boginja lepote i ljubavi, poželela je da pronadje ljubav za Plutona. Poslala je svog sina Amora da ispali čarobnu strelu ljubavi prema Plutonu. Pluton je bio pogođen i zaljubio se.
Perzefona je bila na Siciliji, na ostrvu koje je njena majka volela. Igrala se sa nimfama, brala cveće. Iz vulkana Etna došao je Pluton i odveo ju u podzemlje (Had). Pluton je Perzefoni bio stric, i ona se udala za njega i postala kraljica podzemlja. Cerera je prešla Zemlju uzduž I popreko tražeći svoju ćerku. Pluton je odbijao da pusti svoju ženu. Na kraju je napravljen dogovor – Perzefona će ostati šest meseci kod njega, a šest kod majke.

“Kad gledate snagu, kad gledate volju, kad gledate energiju u čoveku ona prinovna energija sa kojom se budimo, sa kojom razmišljamo, sa kojom krećemo možda u prvi okršaj- to je Mars. Kada se organizujemo, kada planiramo dan, energija koja upravlja našom svešću i organizacionim delom naše ličnosti je Sunce. Mada, naravno, ne smemo u svemu ovome zanemariti ni upliv Merkura, koji opet ima dve strane: jedna okrenuta ka svesti, druga ka podsvesti jer je Merkur i Hermes pa ima dvostruki simbol. A ako posmatramo istinsku volju koja je duboko u nama, videćemo da ta istinska volja koja traži preobražaj, promenu, nije Sunce, da je ta volja Uran i ako Uran predstavlja istinsku volju u čoveku pitaćemo se šta onda predstavlja Pluton? Pluton predstavlja bukvalno najjaču energiju koja se nalazi u nama, energiju koja je zarobljena u našem nesvesnom, energiju koja se fizički nalazi u donjem kičmenom pršljenu pa je zato i zovemo kundalini energijom, energija libida, ali ta energija je apsolutno pokretač za sve jer u trenutku kada se nađemo sa nekom velikom životnom opasnošću, u trenutku kada dobijemo snagu koju ne verujemo da posedujemo upravo tada zahvaljujemo Plutonu jer Pluton nam je iz podsvesti dao ono što smo rođenjem već dobili a što je negde u nama…” Peđa Radović

Od 10. do 30.decembra 2021.godine, tranzitna Venera dolazi do konjunkcije prema Plutonu na zvezdi Terebellum.
Astrološki posmatrano, ovaj tranzit ukazuje na fatalnost, “uletanje u zamku”, sudbonosno prepoznavanje trenutka i potrebu za izvršenjem i pokoravanjem svakog principa zarad apsolutne ljubavi koja je počela, možda, i daleko pre nego što možemo da je pamtimo.
Ovo su dani u kojima ni sebi nećete priznati zašto se toliko fizički menjate i privlačite pažnju druge strane. Označava i posesivnost ili opsednutost nekom osobom (bez obzira da li je druga strana i fizički prisutna). Označava i dvoje ljudi, koji su se ponovo rodili, ponovo sreli … kako bi po cenu smrti ostali zajedno do kraja.
Ovaj aspekt s obzirom da se odvija u znaku Jarca, koji označava i realnost, neosetljivost, sporost itd. može ukazati i na nasilje od strane nadredjenih ili prijatelja (suptilno ucenjivanje, podmetanje, pipkanje, zavodjenje, zlostavljanje …).

Kakogod, narednih dana, seksualnost je izražena, ali i suptilno odmeravanje moći, pozicije i snage izmedju partnera. Narednih dana neko, vama do sada nevažan, može toliko “odneti” vaše pažnje da zaboravite na stvarnost i povučete se u neki svoj duboki svet, skriven od svih ostalih. Jer niko ne bi razumeo ni zašto, ni koga ste birali.

19.decembra 2021.godine oko 11.35 tranzitna Venera će promeniti pravac kretanja sa 26°29' Jarca sa fiksne zvezde Terebellum (skoro na istom mestu gde je bila retrogradna od 21.decembra 2013.godine) zvezde skandala, sramote i lukavosti.

"Retrogradna Venera znači da će vrednosti i prosudbeni osećaji biti drugačiji od onoga što društvo smatra “normalnim”. Ta različitost može osobu učiniti više-manje objektivnom prema vrednostima i sudovima sredine u kojoj živi. U svom emocionalnom životu ona može reagovati suprotno prihvaćenim etičkim načinima reagiranja. Retrogradna Venera zahteva od osobe da se oslobodi prirodnih impulsa koje kao većina poseduje, kao i da se oslobodi uobičajenih pritisaka koje društvo nameće glede izražavanja istih putem kulturološko-religijskih i etičkih standarda. Na taj način osoba može postati introvert ili čak mistik; takodje može imati seksualnih problema. Astrolog ovakvoj osobi mora pomoći da shvati kako kako njena emotivna i seksualna frustracija može imati pozitivnu duhovnu vrednost s obzirom na osnovni cilj njenog života. Retrogradna Venera je simbol razvoja koji ide suprotno od tzv. prirodnog; pravo Ja takvog pojedinca oslobodjeno je uobičajenih kompulzivnih zahteva (preživljavanje vrste) stoga on ima više šansi od onih “normalnih” da živi u skladu sa svojom vlastitom istinom.” Alexandar Ruperti, “Ciklusi postajanja”

Setite se šta se dogodilo od kraja 2013. do kraja januara 2014.godine.

Tranzitna Venera je tada retrogradno kroz znak Jarca, pridruživši se tada tranzitnom Plutonu i praveći sekstil sa Saturnu iz znaka Škorpije.
Ovaj period su zapamtili svi koji su rodjeni sa Suncem, Venerom ili Ascendentom u znaku Jarca ili Vage (kao oni sa navedenim pozicijama u Raka ili Biku).
Koga god da ste upoznali iste godine, ma koliko god da je zanos bio veliki, na kraju se sve završilo razočarenjem ili jednostavno izostanka konkretne veze ili zajednice. Koliko god dugo zanos trajao, na kraju odnos nije bio finiširan ili se finiširao sa naglim i teškim posledicama po oba partnera. Naravno, osoba koja se tada pojavila u vašem životu, udahnula vam je osećaj novih vrednosti, otvorila nove prozore u emotivnim odnosima i napravila odličnu startnu poziciju za dalje. Kad god bilo to dalje.
Neki su u ovom period konačno raskrstili sa prošlošću i krenuli dalje. Neki su i ušli u vezu/brak i ubrzo zažalili zbog istog. Ne samo zbog izbora partnera, već i zbog serije neprijatnosti koje su zajedno preživljavali, boreći se sa životom.
Nečiji odnos je okončan, bar na emotivnom planu, bez obzira da li je veza nastavljena u fizičkom smislu. Neki su se razvodili, pa mirili, pa zakomplikovali život.Šta će se ove godine dogoditi?
Ništa novo i ništa što već na svakih godinu i po dana nemamo.
Naravno, nemaju svi Veneru u znaku Jarca, nemaju svi Sunce ili Ascendent u ovom znaku.

Neretko će ova retrogradna Venera, doneti susret “ljubavnika” iz prošlosti, osoba koje već odavno poznajete, nekog ko vam se dopadao, ali u jednom od ciklusa retrogradne Venere, kada dodje “red” na vas, možete sresti i vašu karmičku ljubav.
Veze koje donese tranzit retrogradne Venere, najčešće se “osudjene” na propadanje, razilaženje i gubitke (osim ako i sami u natalnoj karti nemate retrogradnu poziciju Venere).
Ako pitate zašto se pod oviim tranzitom uopšte onda i sreću ljudi, možda bi pravi odgovor bio, da se završe “nedovršene” ljubavi, one koje su počele sa pravom osobom u pogrešno vreme, ili da se sretnu srodne duše u “pogrešnim” okolnostima. Da se razjasni zašto je neko otišao, zašto je neko odustao i slično.U retrogradnom hodu Venere tokom ove zime, obratite pažnju na emocije i doživljaj partnerstva, kao i na finansije i varedne troškove.
Sada sve postaje promenjivo, uključujući želje,potrebe I sl.
Ovo je introspektivni period, praćen nestabilnošću kako emocija, tako i finansija.
Biće prisutno jačanje unutrašnje potrebe za preživljavanje emocija od koje će biti malo koristi u stvarnom životu.
Eto prilike, da se vratimo na stare odnose i razrešimo ih, da ne kažem okončamo.

Od 24.januara 2022.godine, tranzitnoj Veneri i Plutonu će se pridružiti i Mars u znaku Jarca.
Boravak Venere i Marsa u istom znaku ukazuju na odličan trenutak da se promene ili redefinišu kako lične tako i materijalne vrednosti, pokrene ili promeni odnos prema emocijama u celini, definišu novi pravci u ljubavnim ili prijateljskim odnosima.
Sada se zahteva buđenje čulnih potreba, pojačavaju zahtevi od partnera i unosi konfuzija u međuljudskim i ljubavnim odnosima.
Nejasni stavovi i težnje u postojećim partnerstvima kao i gubljenje kompasa u odredjivanju prioriteta oko odabira dva ili više “kandidata” obeležiće naredni period. Gubljenje u strastima i emocijama takodje. Vratimo se na osnovnu simboliku.
Potreba za unutrašnjim uzbudjenjem, strašću i avanturom sada će doći do izražaja.
Idealizacija je moguća samo kroz odnose (ljubavne) sa osobama koje će se samo nama samima predstaviti na „ pravi način“.
Konjunkcija Venere i Marsa sa tranzitnom Plutonu tokom ovog perioda će ukazati na spremnost na prilagodjavanja i strastvene “ispade”, kao i na dramatične preokrete u partnerstvu.
U emotivnim vezama i uopšteno u odnosima neće biti sredine, tolerancije ni kompromisa.
Jak erotski naboj i dramatične situacije medju ukućanima, partnerima I ljubavnicima mogu biti aktuelni.
Ukoliko ste u dužoj vezi ovo može biti trenutak u kome ćete se sukobiti oko očekivanja, želja ili emocija. I postaviće se ultimatum. Sve ili ništa.

Jovana Богословов

 • Jovana Bogoslovov je rođena u Beogradu. Živi i radi u istom.
  Od 1993. do 1997. je uređivala emisiju "Noć sa astrologom" na beogradskim radio stanicama.
  Od 1998. do 2008. je predavala astrologiju na beogradskom univerzitetu "DJuro Salaj".
  Od 2008. godine do danas predaje u svojoj školi "JovanaL27".
  Autor je pet zbornika radova, piše i objavljuje tekstove za časopise i ima astrološke emisije na Televizijama u regionu.
  Sa klijentima uživo, zoom-om ili viberom, radi ponedeljkom i petkom

  zakažite razgovor slanjem poruke na viber: +381694443220

Venera u znaku Jarca od 05. novembra 2021. do 06.marta 2022.

 • Venera je posredno u sprezi sa komunikacijom sa spoljnim svetom i vladar je ujedinjenja i sklada. Shodno tome, u odnosu na položaj i aspekt koji Venera gradi manifestovaće se potreba za skladom, mirom i naravno oslikaće se način na koji volimo, koga volimo i šta tražimo od emocija i emotivnih odnosa. Venera će kod oba pola, simbolizovati sposobnost da se stvori i održi harmonija u bilo kom vidu odnosa, a ponajviše ljubav.... Pročitaj tekst: OVDE


Stay Connected

 • 18,566 people like - 18,865 people follow
 • 14.5K subscribers Subscribe