Tranzitna Venera u znaku Škorpije od 21.novembra 2020.

piše: Jovana Bogoslovov, tekst objavljen novembra 2020. ; e-mail: jovanalg@yahoo.com, mob/viber: +381 69 444 3 220

Astrološki posmatrano Venera simbolizuje ljubav – sposobnost da volimo i pokazujemo ljubav. Simbolizuje i sestre, devojke, ćerke, lepotu, potrebe, uživanje, gracioznost, senzualnost, sklad, mir, harmoniju, komfor, umetnost, muziku, nakit, socijalne odnose, smisao za estetiku, boje, kulturu i vaspitanje, saradnju, dogovor, poklone, grlo pa i hranu, slatkiše, šećer, začine i sl. Venera je materijalna I koristoljubljiva. Vlada i materijalnim obiljem i hranom kao i začinima , vlada i umetnošću i talentima. Jer ona hoće sve "sad, ovde i odmah".

Venera je posredno u sprezi sa komunikacijom sa spoljnim svetom i vladar je ujedinjenja i sklada. Shodno tome, u odnosu na položaj i aspekt koji Venera gradi manifestovaće se potreba za skladom, mirom i naravno oslikaće se način na koji volimo, koga volimo i šta tražimo od emocija i emotivnih odnosa. Venera će kod oba pola, simbolizovati sposobnost da se stvori i održi harmonija u bilo kom vidu odnosa, a ponajviše ljubav. A Venera vlada i brakom I samim ulaskom u brak.

Venera u znaku Škorpije simbolizuje duboko doživljavanje ljubavi i odnosa kroz apsolut i seksualnost. Traga za intenzivnim i potpunim odnosima, u kojima će partnera lako kontrolisati ili izmanipulisati, kako sama ne bi bila izmanipulisana i ostavljena. Jer i sama ova Venera je bar jednom, u mladosti, doživela snažnu traumu i izdaju od nekog koga je svim srcem i bez ikakvih interesa volela.


A Venera u znaku Škorpije oslikava i osobe koje prijateljstvo ili ljubavni odnos doživljavaju kao smrtno ozbiljan čin, u kome se preživljava termalna metamorfoza a fleksibilnost prema voljenoj osobi ili onom što vole ili vrednuju - nema granicu - dok se ne dogodi greška.

Venera u Škorpiji će izdržavti svaku bol i tugu kao i razočarenje u partnera sa kojim i nakon preživljene drame može čak i ostati do kraja života i smatrati ga kao partnera “mrtvim”, jer ova vam Venera ne dozvoljava ni jednu jedinu grešku. Ili će se jednostavno okrenuti i "precrtati vas zauvek". A "umiraće iznutra" na svaku pomisao o toj osobi.

Dalje, ova Venera će (u zavisnosti od kuće u kojoj se nalazi ili aspekata koje gradi) biti ili potpuno otvorena i seksualno aktivna, ili se nakon “emotivne tragedije” povući i odlučiti za usamljenički život, često podredjen nekom višem idealu (deci, poslu i sl.). Zato je ova Venera često i usamljena i zato ne pristaje na kompromise. Sve ili ništa, potpuno ili nikako. Pa ko živ, ko mrtav.

Ako želimo da približimo sliku ove, tranzitne Venere u znaku Škorpije, setite se knjige “Ljubavnik Lady Chatterley” i spontane rehabilitacije ženstvenosti, dame koja je na trenutak pomislila da se njen ljubavni život zauvek ugasio.
Ili, setite se priče o Madame Bovary, koja luta pokušavajući da nadje više i veće i dalje i asolutno i savršeno po cenu smrti.
Setite se i filma “Engleski pacijent” radnjom smeštenim za vreme Drugog svetskog rata i povređenog čoveka, koji u početku ne želi da otkrije svoj identitet, ali i ženi i dubokoj romansi koju preživljava.
Setite se i filma “Noćni portir” i morbidne ljubavne priče izmedju bivšeg SS-oficira u koncentracionom logoru, i bivše zatvorenice koja sa njim obnavlja bizarnu sadomazohističku vezu, nekoliko godina po završetku rata.Šta se sada dešava?

Tranzitna Venera kroz znak Škorpije, od 21.novembra do 15. decembra 2020.godine, će doneti izraženu čulnost і duboku potrebu za intenzivnim kontaktima. Pritajene strasti, seriju dramatičnih situacija kao i epizode ljubomore і posesivnosti. Jaka potreba za uspostavljanjem kontrole nad osećanjima partnera, doći će na red. U partnerskim odnosima preovladavaće fanatizam і spremnosti na velike žrtve. Sada se sve doživljava lično і smrtno ozbiljno, a sama osećanja lako će prelaziti u ekstreme, pa kod nekih i iz ljubavi u mržnju, dok se kod drugih odnos razvija iz potpune nezainteresovanosti ka potpunoj posvećenosti.Pročitaj naredni tekst - Saturn u znaku Vodolije