Tranzitni Uran menja pravac kretanja iz retrogradnog u direktni hod - 18.januara 2022.godine IMG Naslovna Izrada horoskopa Škola astrologije English
IMG-LOGO
Home tranziti Tranzitni Uran menja pravac kretanja iz retrogradnog u direktni hod - 18.januara 2022.godine
tranziti planeta

Tranzitni Uran menja pravac kretanja iz retrogradnog u direktni hod - 18.januara 2022.godine

autor: Jovana Bogoslovov - tekst objavljen: januara 2022.godine email: jovanalg@yahoo.com viber: 069 444 3 220

 

Uran je sedma planeta od Sunca i pripada grupi gasovitih planeta. Otkriven je 13. marta 1781. godine kada je astronom amater Vilijem Heršel, naišao na planetu Uran za koju je mislio da je maglina ili kometa. Uran je prva otkrivena planeta pomoću teleskopa. Sve ostale planete, bez Neptuna, su već mnogo vekova ranije bile poznate starim narodima koji su živeli na Zemlji. Udaljenost Urana od Sunca iznosi nešto malo više od 19 astronomskih jedinica.
Oko Sunca obiđe za 84 zemaljskih godina, a obrtanje oko svoje ose završi za 17 h i 14 min. Prečnik mu je 51118 km što ga čini trećom planetom po veličini u Sunčevom sistemu.
Uran poseduje tanke prstenove od prašine i kamenja veličine oko 2 m. Prstenovi se prostiru na udaljenosti od 100 km od površine planete.
Do sada je poznato da oko Urana kruži 27 prirodnih satelita od kojih je najveći Titanija sa prečnikom od 1577 km i kruži na udaljenosti od 436 270 km.


Kao prva od tri transpersonalne planete kaja je otkivena (Uran, Neptun i Pluton), Uran prvenstveno simbolizuje civilizacijski i kulturološki razvoj. Najčešće se dovodi u vezu i sa pojmom slobode, jednakosti i ravnopravnosti.

S druge strane predstavlja struje, munje, uragane, individualnost i ekscentričnost (“crna ovca”), inovacije, finansijske akrobacije, tehnološke promene ili uopštene nagle (gotovo trenutne) promene smerova i dogadjaja koje ne možemo da predvidimo kao i istraživanja i netrpeljivost prema svemu što je staro ili kontinuirano.


“Uranska energija može biti doživljena u svojoj pozitivnoj i u svojoj negativnoj formi, često istovremeno. Zbog toga za individuu predstavlja problem da apsorbuje ovu energiju što je često izbacuje iz ravnoteže. Osoba može postati temperamentna, jako napeta i nervozna, sklona ekstremnim oscilacijama u stavovima i ponašanju. Može biti prisutna nesmirujuću vibracija u umno-telesnoj auri koja može biti uznemirujuća i neprijatna za druge i u krajnjoj liniji, voditi društvenoj izolaciji.” P.Hajdn

 

Uran je istina, pa i tek upaljena baklja koja će promeniti život čovečanstvu, prasak na milijardu komadića tek upaljene sijalice, pucanj groma u sred mirnog letnjeg dana, pa i hrabra promena koja koliko god delovala stresno na kraju bude dobra promena. Uran simbolički predstavlja i čudo i zemljotres i neočekivani obrt, čak i u nemogućim uslovima.
Uran je i uzbudjenje do predinfarktnog stanja i deset puta za redom uzvik “ne mogu da verujem, ne mogu da verujem…"

 

18.januara tranzitni Uran krece direktno sa 10°49 znaka Bika.
Zamislite da ste ušli u lift i spuštate se zadnjih meseci sa petog sprata i sve vreme gledate u taster i još uvek ste negde izmedju petog i četvrtog sprata, a baš baš žurite.
I nikako da se spustite više u prizemlje, ili da se otvore bilo gde vrata i da izletite napolje, pa ako treba jurnete niz stepenice.
Zamislite da ste krajem novembra novembra upalili fitilj na petardi i on još uvek tinja i nikako da – pukne ili se ugasi.
Zamistite da je neko zategao praćku i čeka danima, a vi već sad izbezumljeni stojite i čekate epilog – opali ili odustani.

I osećamo se kako? Kao da smo u svojevrsnoj zamci, jel da? Ni napred ni nazad?


"Ako postoji neko, ko je spreman i odlučan, da svakog časa stupi u direktnu akciju, u novo i neizvesno, rizik ili avanturu, bez obzira o čemu se radi, onda je to on, koji beskrajno veruje u sebe, sasvim fanatičan i neumoljiv u svojim odlukama. On ne očekuje da budućnost odredi njega, već on nju, kako to misli ovaj osvajač vremena.” G. Milekić


Tranzitni Uran 18.januara 2022.godine, menja pravac kretanja iz retrogradnog u direktan hod.

Nekoliko puta sam rekla da retrogradno kretanje Urana se u mnogim situacijama može pokazati kao efikasnije i moćnije od direktnog kretanja ove planete, bar kad su tranziti u pitanju.

U direktnom hodu Urana, u narednim danima, možete očekivati nagle promene okolnosti u sferama života kojim vlada Uran u vašoj karti (gde se nalazi Vodolija) kao i u segment života koji simbolizuje vaš natalni Uran (astrološka kuća u kojoj se fizički nalazi Uran).

Kao da će se tu prvo pokrenuti stvari unapred – kao katapultirane. Ili kao vetar, košava, uragan, koji će najednom promeniti smer i promena koja se već nakupila u vama izleteti i oduvati vas u nekom potpuno novom pravcu.
Na žalost, ova promena pravca se može osetiti i bukvalno, u političkom i klimatskom smislu (kroz uragane ili zemljotrese) - naročito od 18. do 24.marta 2022.godine, kada će tranzitni Mars doći do kvadrata prema Uranu i u periodu od 31.jula do 03.avgusta 2022.godine kada će Mars doći do konjunkcije sa Uranom.


Od 13. do 23.februara 2022.godine tranzitni Jupiter će biti u sekstilu prema Uranu.
I baš kada ste odustali od većine vaših planova, ovaj aspekt naglašava doslovce progresivnu ekspanziju na svakoj ravni koja se tiče segmenata života koji su oslikani znakom Strelca ili Riba u vašoj natalnoj karti ili kućom u kojoj se fizički nalazi tranzitni Jupiter.
Sekstil ove dve planete će ukazati na šanse da se promene stari modeli traženja rešenja za problem bilo kakve vrste i naglo otvaranje "srećnih okolnosti". Na primer, ukoliko planirate da kupite stan, sve će se "namestiti" da odjednom rešite pitanje prostora koje vas odavno muči.

 

 

Uran će još jednom biti u kvadratu sa Saturnom na jesen 2022.godine.

Četri egzaktna kvadrata Saturna prema Uranu u ovom ciklusu tranzita će biti aktivna od 15.do 25.februara 2021.godine, od 12. do 19.juna 2021.godine, od 23. do 30.decembra 2021.godine, kao i od 1. do 13.oktobra 2022.godine.

Na ličnom planu kvadrat Saturna prema Uranu ukazuje na svojevrsnu privatnu, finansijsku ili porodičnu katastrofu. Naprasno ropstvo, trpljenje nepravde ili emotivni i finansijski udar sada mogu poremetiti osećaj sigurnosti. Sukob izmedju potrebe da se život iz korena menja i potrebe da se zadrži sigurna pozicija obeležiće ove dane.
Upravo pod ovim aspektom, Uran će pomoći da srušite stare i “naučene modele” i krenete u proces individuacije.
Naravno, najvažnije je pogledati kojom planetom, kojim poljem Saturn vlada, i u kom se polju nalazi, kako bi razumeli koja oblast vašeg života će na neki način biti duboko “prodrmana” i oživljena (probuđena) iz korena.
Pod ovim aspektom imate šansu i da ovo neprijatno previranje iskoristite kao izraz u unutrašnjoj potrebi da se prekine sa dosadašnjim tokom života, nagomilanim neizvesnostima iz prethodnog perioda i krene ispočetka.
Šta to još sve znači pročitajte na ovom linku


o Jovani

 • Jovana Bogoslovov je rodjena u Beogradu 1974.godine. Živi i radi u istom.
  Od 1993. do 1997. je uredjivala emisiju "Noć sa astrologom" na beogradskim radio stanicama. Od 1998. do 2008. je predavala astrologiju na beogradskom univerzitetu "Djuro Salaj". Od 2008. godine do danas predaje u svojoj školi "JovanaL27".
  Autor je pet zbornika radova, piše i objavljuje tekstove za časopise i ima redovne astrološke emisije na Televizijama u regionu.
  Sa klijentima uživo ili zoom-om radi ponedeljkom i utorkom .
 • viber: +381 69 444 3 220
 • e-mail: jovanalg@yahoo.com

OnLine Škola astrologije • Dobrodošli u OnLine školu astrologije "JovanaL".
  U sredu, 26.januara 2022.godine u 17.45h održaće se prvo predavanje za nove polaznike škole.
  Ukoliko ste zainteresovani za nastavu molim vas da se javite porukom .
  Više o redovnoj nastavi na: LINKU

 • prijave poslati na viber: +381 69 444 3 220
 • e-mail: jovanalg@yahoo.com

Izdvojeni tekstovi