piše: Jovana Bogoslovov, objavljeno: 29.oktobra 2020.godine
e-mail: jovanalg@yahoo.com, mob/viber: +381 69 444 3 220
Ovan (21.03. - 20.04.)
Posao: Iako se lomite šta dalje oko postojećeg posla, ova nedelja će doneti seriju preokreta koji će možda pomoći da ostanete da dobrom putu - koji trenutno ne obećava ništa.
Mnogi Ovnovi koji očekuju potpisivanje ugovora ili realizaciju dogovorenih poslova, mogu nekon 03.novembra imati seriju razočarenja. Čak i da se samo potpisivanje ili realizacija realizuju do kraja nedelje, videćete da je suprotna strana "zaboravila" da vam kaže najvažniji detalj i da dogovor vezan za novac biti ili značajno umanjen ili izmenjen.
Opustite se, brojimo zadnje dane lošeg ciklusa. Zima će biti daleko bolja.
Ukoliko ste ne zaposleni, pomoć prijatelja ili bivših kolega će krajem nedelje značiti. Dobra preporuka je sada vama najvažnija pa se spremajte za novi razgovor.
Ljubav: ulazak Venere u vaše polje partnerstva će početkom nedelje doneti osećaj ispunjenosti i konačan sklad sa partnerom. Pored prolaznih izliva ljubomore postojećeg partnera, nedelja koja je pred vama uopšte nije loša.
Ukoliko ste usamljeni, pred početak vikenda, moguće je poznanstvo preko posla. Iskoristite ovu nedelju.
Zdravlje: pripazite na prolazne migrene i gornju vilicu.


Bik (21.04. - 21.05.)
Posao: već par nedelja unazad osećate značajan pad finansija ili vam se gomilaju dugovi i obaveze, koje sada u svakom smislu ruše planove. Taman je u jednom trenutku mnogo stvari delovalo lako ostvarljivim, prethodna nedelja je donela suočavanje sa ne baš tako lepom finsnsijskom stvarnošću.
Krajem ove nedelje imate šansu da naglo povratite dodatne izvore prihoda i nakon poplaćanih svih računa i vanrednih troškova početkom iste, odehnete bar od vikenda.
Ukoliko ste nezadovoljni poslom i rado bi ga menjali, prvenstveno zbog prihoda, budite strpljivi. Nije sad vreme.
Ljubav: Nedelja koja je pred nama unosi u vaš život seriju ljubavnih iznenadjenja. Zauzeti Bikovi, baš krajem ove nedelje mogu doživeti "mini obračun" sa partnerom i rešiti da u nekim narednim mesecima ipak krenu dalje - sami.
Slobodni Bikovi imaju šansu za pravo ljubavno osveženje sredinom nedelje sa novom, mladjom, osobom koju mogu upoznati preko prijatelja.
Zdravlje: pripazite na sinuse.


Blizanci (22.05. - 21.06.)
Posao: ove nedelje najmanje mislite na posao, a najviše na privatna zadovoljstva. Ukoliko očekujete neki novac o kome se već priča poslednjih desetak dana, od srede na računu imate manju sumu, koja će vam sad itekako značiti - bilo da je u pitanju povišica, bonus ili mini kredit.
Ukoliko ste nezaposleni, sredinom nedelje je moguć poziv za kratkoročni posao koji bi vam osvežio budzet. Ali kao što sam već rekla, to vama sada nije prioritet. .
Ljubav: Bili zauzeti ili slobodni, ove nedelje su planete na vašoj strani. Ukoliko ste zauzeti očekujte i novu mlađu osobu koja u vaš život dolazi preko nekog oblika komunikacije (društvene mreže ili sl.) ili na mestu zabave. S obzirom da ovih dana najmanje pažnje usmeravate na osobu sa kojom ste u vezi ili braku, pripazite da bezlazeni flert ne dobije krajem nedelje dramatične razmere. Za slobodne Blizance ili one koji tek ulaze u vezu, ova nedelja je pravo osveženje. Verovali ili ne, zbog nekog, do juče potpuno nevažnog, ćete od kraja ove nedelje planirati možda i velike životne promene. Pa nek je sa srećom.
Zdravlje: pripazite na kašalj.


Rak (22.06. - 22.07.)
Posao: ukoliko ste zaposleni, ove nedelje posebno obratite pažnju na komunikaciju sa saradnicima ili osobama koje srećete kroz posao. Nisu svi dobronamerni kako vi volite da vidite stvari, a da ne bi imali problem sa ostalima na poslu, budite suzdržani i "bez komentara". Neki nedovršeni planovi će vas mučiti kao i dodatni troškovi koje vam bliske osobe mogu nametnuti. Krajem nedelje stiže manji priliv novca koji će vam dobro doći.
Ukoliko niste zaposleni, a ne morate da razmišljate o egzistenciji, odmorite ove nedelje. Biće dana za posao.
Ljubav: Kakvi god tranziti na nebu bili, vama se zadnjih godina u život stalno vraćaju osobe iz prošlosti. Taman pomislite da ste upoznali novu osobu i počnete da pravite planove, neko iz prošlosti se vrati u vaš život, bar porukom ili glasom preko poznanika. I tako se vrtite do iznemoglosti u krug. Ukoliko ste usamljeni budite ove nedelje hrabri i krenite napred. U novo. Već na samom početku nedelje mladja osoba preko hobija ili sporta pokazuje interesovanje za vas.
Ukoliko ste zauzeti, neka vrsta daljine - objektivne ili subjektivne vas deli od voljene osobe. Predugi osećaj nerazumevanja od strane partnera vas tišti i remeti raspoloženje. Opustite se, proći će i ovaj loš period.
Zdravlje: pripazite na varenje.


Lav (23.07. - 22.08.)
Posao: Na sto sedamdeset i dva mesta plaćate račune i više ne znate gde ste platili i šta je još izletelo i treba da se plaća. Ukoliko ste aktivni učesnik u saobraćaju, pripazite da i na automobil nemate dodatno ulaganje. Radili ili ne, ova nedelja donosi konačni kraj vanrednih plaćanja i početak, bar od kraja nedelje novih poslovnih prilika sa konačnim plusom na bankovnom računu. Ukoliko ste nezaposleni, sačekajte kraj nedelje pa počnite da šaljete prijave za posao i naravno u onom delu o očekivanoj plati - malo preterajte .
Ljubav: Ove nedelje se konačno završavaju mnoge besciljne prepirke sa postojećim partnerom. Ukoliko ste prethodnih nedelja optuživali partnera za nedovoljno angažovanje u zajedništvu, od ove nedelje nećete imati povod.
Slobodnim Lavovima se smeška poziv koji možda već dugo vremena očekuju i ponuda koja zaista može promeniti vikend.
Zdravlje: bolovi u ledjima.


Devica (23.08. - 22.09.)
Posao: Ukoliko ste zaposleni, ove nedelje možete bukvalno na svakih dva sata imati nove informacije vezane za postojeći posao. On onih "propali smo", do onih "najbolji smo". Sada je najvažnije zadržati zdrav razum, izbegavati kolege i lagano izgurati nedelju. Neka primanja mogu kasniti, pa ako vam stignu stari računi za naplatu, pokušajte koliko možete da čistite dugove bez panike.
Nezaposlene Device (ako postoje uopšte) ove nedelje se mogu vraćati na stare poslovne ponude ili neka stara zanimanja.
Ljubav: nedelja veliiiiikih iznenadjenja je pred vama. Ukoliko ste zauzeti očekujte tokom vikenda ozbiljno iznenadjenje od strane voljene osobe. Koliko god bili puni "primedbe na istog" kraj nedelje će vam vratiti osmeh na lice.
Ukoliko ste usamljeni, malo pre starta same nedelje (vikend pre), možete ući u komunikaciju sa osobom koja će vas ozbiljno zainteresovati. Proverite da li je ista slobodna.
Zdravlje: prolazna nervoza.


Vaga (23.09. - 22.10.)
Posao: Zaposlene Vage se ove nedelje vraćaju da završe sve započete razgovore i kažu neizrečene primedbe saradnicima ili poslodavcima. Premor vas je stigao i ove nedelje osećate da zadnjim atomima snage idete na posao i obavljate teškom mukom sve ono što bi za vas ranije bilo čista rutina. Sva sreća pa ulazite u završnicu loših "vremena", pa kako prodje ova nedelja, računajte da ćete posle lakse disati.
Ukoliko ste nezaposleni, ove nedelje se budzet puni kroz partnera ili druge ljude, pa strpljivo sačekajte sledeću nedelju za potragu za novim poslom.
Ljubav: kad stane na poslu - krene u ljubavi. Ukoliko ste zauzeti ova nedelja je samo jedan fenomenalni uvod za sve lepo što vas čeka naredne godine. Iako su prethodni dani bili stresni u partnerstvu, od ove nedelje zauzimate dobar pravac i ako izuzmemo kraj nedelje i prolazne sukobe sa partnerom, računajte na izuzetnu nedelju.
Ukoliko ste slobodni, sredinom nedelje očekujte poznanstvo sa veoma interesantnom osobom. Ukoliko se prevazidju početne strasti i sitne razmirice, ovo bi mogao da bude čovek koji će vam promeniti život.
Zdravlje: prolazne alergije.


Škorpija (23.10. - 21.11.)
Posao: besni ste na poslodavca već neko vreme i ozbiljno razmišljate o promeni - ovog puta promeni iz korena. I posla i profesije. Ukoliko osećate zadnjih nedelja kako je došlo vreme da se "pozdravljate" sa nadredjenima, budite još koji dan strpljivi. Krajem nedelje se stvari mogu posložiti tako da samo vama idu u prilog. Čak i da dobijete preko prijatelja sjajnu ponudu za posao.
Ukoliko ste nezaposleni, od petka vas očekuju dobre promene vezane za posao. Čak i ponude osoba koje su na visokoj poziciji - jer ovog puta i hoće i mogu da pomognu.
Ljubav: Ukoliko ste usamljeni, neko vam je privukao pažnju i vaš sav fokus je ka toj osobi u ovom trenutku. To naravno ne menja stvar i vi uspešno prikrivate interesovanje. Šta više, druga strana misli da na nju ne obraćate pažnju. Ukoliko niste očistili repove iz prošlosti, moguće je da ćete od sredine nedelje imati malu igru živaca sa istom osobom, pa naglo izmeniti pravac i krenuti ka osobi koja je predmet vaše - za druge - "ne-fiksacije". Ukoliko ste zauzeti, partner mnogo vremena provodi na poslu i tokom nedelje jedva stižete da porazgovarate.
Zdravlje: stomačne tegobe.


Strelac (22.11. - 21.12.)
Posao: umorili ste se i od kredita i od plaćanja i od vanrednih troškova prethodne nedelje. Sad bi, ukoliko ste zaposleni, malo da odmoriti i iskoristite nagomilane slobodne dane ili odmor. Ova nedelja i jeste samo za to.
Ukoliko ste nezaposleni, pokušajte da sve planove vezane za novi posao pomerite za sledeću nedelju a do tada razmišljajte o stanim poslodavcima.
Ljubav: Prija vam prvenstveno ove nedelje ljubav koju primate od prijatelja, tako da najmanje razmišljate o partneru. Ukoliko ste zauzeti neko nov i dalek vam je odvukao pažnju. Pa prijatelji i baš taj imaginarni čovek vašu svakodnevnicu čine lepšom.
Ukoliko ste slobodni, povratak na staru komunikaciju, čak i sa osobom iz daleke prošlosti, može da otvori mnoga pitanja vezana za vaš emotivni život.
Zdravlje: prolazna upala zglobova ili kostobolja.


Jarac (22.12. - 20.01.)
Posao: trenutni nemir vezan za kuću, porodicu ili nekog člana domaćinstva, vas ometa i remeti da se koncentrišete na posao. Prihodi su odavno umanjeni i imate osećaj da se grčevito držite za ono malo prihoda koje imate. Neće još dugo biti tako, verujete mi na reč. Od početka zime mnoge stvari ćete menjati.
Ukoliko ste nezaposleni, ova nedelja donosi pokušaj da se bar na kratko uposlite i dodjete do primanja. Već duga zavisnost od partnera ili nekog člana porodice počinje da vas opterećuje.
Ljubav: Slobodni Jarčevi tokom ove nedelje imaju mogućnost da preko posla ostvare kontakt sa osobom koja nije iz njihovog mesta rodjenja. Za sada je ipak kontakt moguć samo posredstvom poruka ili kraćih razgovora. Za period od decembra ne garantujem - samoću :) Spremajte se za lepe promene.
Zauzeti Jarčevi ovu nedelju provode mirno uz partnera - svako na svom poslu.
Zdravlje: hronični problemi sa kičmom i nesanica.


Vodolija (21.01. - 19.02.)
Posao: Nerviraju vas dosadne i ograničene kolege koje "igrom slučaja" već duže vreme morate da slušate. Iritira vas i poslodavac, koji reaguje kao dete kada mu se da bilo koja sugestija o unapredjenju posla. Iritiraju vas i račini i ograničenje u osnovnim troškovima. Ustvari svi vas nerviraju. Ali..... upravo ova nedeljanosi sjajan preokret. Tačnije oslobodjenja. I konačno malo "hvala" od strane kolega i "pare na Sunce" od nadredjenih. Pa u zdravlju da ih potrošite.
Ukoliko ste ne zaposleni, čekamo 04.novembar i počinjemo da šaljemo email-ove.
Ljubav: nadali se - ne nadali se, stiže vam vest sa puta. Slobodne Vodolije ove nedelje imaju veliku ljubavnu promenu. Iako vam se čini da sada strpljenja nemate ni za sebe, u vaš život će se ušunjati toliko pitoma osoba, da nećete ni primetiti kako postaje savršeno društvo u "napornim vremenima".
Zauzete Vodolije ove nedelje mogu da očekuju sklad, mir i konačan dogovor sa partnerom - manje pritužbi na vaših "samo pet minuta za mir i samoću" i više razumevanja za to da i vi imate ponekad "težak dan".
Zdravlje: prolazna nervoza.


Ribe (20.02. - 20.03.)
Posao: Povukli ste se, uplašili i razočarali u mnoge saradnike. Ukoliko ste zaposleni imate osećaj da vam posao postaje sve nesigurniji, što zbog kolektivno loše situacije, što zbog zbrke koja se neprestalno dešava na poslu. Nagomilani dugovi koji se tiču porodice sada su prebačeni na vas, pa se ponekad pitate kako uopšte imate više snage da sve nosite na svojim ledjima.
Ukoliko ste nezaposleni, ova nedelja vam nosi ozbiljnu promenu i pomoć prijatelja na koje ste i zaboravili. Nakon 05.novembra stvari se okreću u vašu korist - pa ćutite i promuvajte se u srećnijim vodama.
Ljubav: Ukoliko ste zauzeti, ova nedelja vam unosi ozbiljan nemir u svakodnevnicu. Partner postaje sve zahtevniji i glasniji, a vi se sve više povlačite. Pripazite na nepotrebne sukobe od utorka do petka i ne ulazite u rasprave oko finansija.
Ukoliko ste slobodni, zauzeta osoba koja vam drži pažnju zadnjih meseci pokušaće sa vama da priča o "veoma važnim" promenama.
Izbegnite razgovor za vikend.
Zdravlje: bolovi u nogama i loša cirkulacija.


“Merkur vlada razmišljanjem, povezivanjem i odlukama. Još uvek je retrogradan i polako ali sigurno se vraća u znak Vage (28.10), da bi se ispravio, pa i vratio u direktan hod 3.11.2020.godine. Mars vlada ciljem, akcijom i radnjom. I on je retrogradan i (sve tamo negde do 14.11.). Ako pričamo o mislima, povezivanju činjenica i odluka koje danas donosimo, pa treba i da ih sprovedemo u delo... nemoj da se iznenadite ako na svaka 2.5 dana promenite smer i odustanete i pre nego što ste došli do bilo kakvog cilja (kvadrat Saturn, Jupitera i Plutona prema Marsu i Merkuru koji će se vratiti u znak Vage). Jer uvek "fali" jedan papir, jedan poziv, jedan šraf, jedan...
Šta to znači konkretno ? Sve što može da se komplikuje se komplikuje.... pa ako pitate šta raditi - a ne biti Hercule Poirot, i ne rovati po informacijama iz prošlosti, pokušavati da rešimo neki poslovni ili finansijski problem ili istraživati tajne koje nam sad nisu od koristi.... usporite se.
Pustite sada sve da stoji. Ostavite problemima mesto da odustanu od nas - rešićemo ih "sutra".
Nadjite knjigu koju ste nekada započeli i nastavite na stranici gde ste stali. Plaćajte račune (koji mogu biti stari i do 10 zadnjih godina), popravljajte pokvarenu tehniku po kući, pravite spisak gde ćete putovati sledećeg leta i sklonite se od destruktivnih i večno napetih ljudi” - Jovana Bogoslovov, 26.10.2020. 4.22pm FaceBook


Ovaj tekst je do sada pročitalo:
Web Hits