Dobrodošli na zvaničnu stranicu astrologa Jovane Lučić Gajić
e-mail: jovanalg@yahoo.com, skype: joanna.lucic.gajic
Mesečni horoskop za jun 2017.godine
piše: Jovana Lučić Gajić, tekst objavljen maja 2017.

Ovan:

Posao:  dolazi vreme velikih promena za vas. Ni malo lake, ali ćete konačno osetiti da ste se pomerili sa „mrtve tačke“. Napetost koju osećate danima unazad, može rezultirati i brzopletim potezima, i na prečas vas dovesti u situacije, u kojima možete odreagovati krajnje nepromišljeno sredinom juna. Ukoliko ste zaposleni, pripazite da upravo u ovom periodu, iziritirani nečijim postupcima, ne okrenete ledja i ne date otkaz! Ukoliko razmišljate o promeni posla ili čak delatnosti, nije još uvek vreme. Na finansijskom planu se stvari popravljaju posle 20.juna, ali kako će novac doći, tako će već unapred biti potrošen. No, važno je da polako stiže.
Ukoliko ste ne zaposleni, pomoć starih poznanika ili saradnika može biti važna, a izgledi za poslove, recimo upravljačke ili organizatorske prirode su veliki.
Ljubav: koliko god bila komplikovana situacija na ljubavnom planu trenutno, od druge nedelje juna stvari se menjaju. Ukoliko ste u dužoj vezi ili braku, nećete ni primetiti kako postajete agresivniji na provokacije od strane partnera. Ili možda aktivniji u pogledu zajedničkih ciljeva. Nervira vas što se partner usporio, i eto prilike da bar, do polovine juna, vi ubrzate tempo odnosa i rasčistite nejasne odnose ili situacije. Sada je vreme za budjenje ljubavi, pa uživajte.
Ukoliko ste usamljeni, gotovo je nemoguće da ne budete sada malo vi META drugoj strani od 20.juna. Koliko god se činilo nemogućim, koliko god poštojele razlike izmedju vas i nove osobe koja vam ulazi u život, ne propustite šansu.
Zdravlje: povremena glavobolja, vrtoglavica i respiratorne tegobe, sada su samo odraz nakupljenog stresa iz prethodnih perioda. Opustite se i budite aktivniji.

Bik:

Posao: do 06.juna završite sve poslove koje ste zapošeli ili su ostali nedovršeni iz proteklog perioda. Iako bi trenutno samo uživali, odmarali i pobegli od svega, iako priželjkujete laku zaradu, nemojte se zaletati i verovati svakome. Osećaćete konstantnu napetost tokom meseca, pa pazite da nervozu sa posla ne prenesete u porodicu. Čuvajte se intriga I porodičnih spletki posebno od 20.juna. Imaćete podrsku dva poslovna prijatelja u ovom periodu, medjutim ni oni sada nisu u sjajnom polozaju, tako da je najbolje da se uzdate u svoje snage. Od 13.juna kreće dobar period pa ako ste nezaposleni, možete očikivati novi posao ili novo zaduženje na postojećem poslu. Prijaće vam promena u poslu, a i okruženju. Finansijski dobici su pojačani iza 15.juna.
Ljubav:  Za one koji su u braku ili dugim vezama potrudite se da ne donosite posao kući. Probleme i tenziju koju osećate ostavite iza sebe kada ste sa partnerom. Prenosite nervozu na partnera što će vam uzdrmati već narušene odnose. Od 16.juna kreće dobar momenat za razgovor i pravljenje zajednickih planova, bar što se letovanja tiče. Znači druga polovina juna predstavlja period kada možete da uživate sa partnerom i kada ćete se vise posvetiti jedno drugom. Kraj maja I prva polovina juna vam već donosi nervozu i nestabilnost. Udvaranje osobe koju poznajete preko posla može da vam poljulja poštojaću vezu. Ako ste slobodni jun će doneti tajnu i strastvenu vezu, ali i dalje će vam emocije biti okupirane nekim iz proslosti, ko će vam se krajem juna ponovo pojaviti u zivotu.
Zdravlje: Nesaniće, glavobolje…Idite kod zubara na vreme, mogući su problemi sa donjom vilicom.

Blizanac:
Posao:
 od 06.juna, od kako tranzitni Merkur udje u znak Blizanaca I počne da pravi opoziciju sa Saturnom, a Mars polako predje u vaše drugo polje, malo šta će ići po planu kada je posao ili su finansije u pitanju, kašnjenje, čekanje, dva puta isti odradjeni posao ili dva puta plaćeni račun i potpuna zbrka u svakodnevnici. Nadam se da niste komercijalista, ili da na bilo koji način radite sa finansijama, jer onda znate o čemu pričam. Ukoliko se bavite uslužnim delatnostima, povedite računa na novac i administrativne stvari. Uopšteno loša komunikacija je aktivna i kao da ništa ne stižete koliko god dugo trajao dan. Od druge nedelje juna će se sve polako promeniti, kako Jupiter promeni pravac kretanja, pa bez obzira da li radite ili ste s druge strane nezaposleni, evo odlične prilike za nove, dobre preokrete. Prijatelji će sigurno biti od pomoći, ali i situacija će tada biti na vašoj strani. Od polovine juna očekujte i novac.
Ljubav: neko vam je nestao “iz života” ali vi i dalje mislite na istog. Možda ste, preterali samo u komunikaciji, previše se raspričali, ili previše otvorili, pa zbunili drugu stranu. Kako god, od 15.juna se stvari polako menjaju. Ukoliko ste usamljeni, neko novi će vam obrisati svaku misao na nekog iz prošlosti, ko vam već duže vreme ne izlazi iz glave. Mladja osoba dolazi u vaš zivot, i upravo slučajni susret krajem meseca (do polovine juna), može biti presudan i za leto, kada će vaš emotivni život zablistati.
Ukoliko ste u dužoj vezi ili braku, osećaj odbačenosti i neshvaćenosti, polako prolazi u zadnjim danima juna.
Zdravlje: pospanost i povremena oscilacija u krvnom pritisku će ubrzo proći i nisu baš ozbiljan razlog za brigu. Pripazite na grlo i disanje.

Rak:
Posao
: od 08. juna kreće period promena na poslovnom planu. Ako ne radite oćekujte zaposlenje od ovog perioda. Ovo će biti nešto sasvim novo i neoćekivano za vas. Sve to će pratiti vaše uzbudjenje i tremu, ali će pojačati i ambiciju I prikriveni takmičarski duh. Oni koji su već zaposleni očekuju velike I stresne transformacije u postojećem poslu. Polovinom juna možete imati i sukob sa nadredjenim, ili sa osobom koja za vas predstavlja autoritet. Vaše impulsivne reakcije mogu da budu sada problem, pa pokušajte da ne reagujete na prvu loptu. Postoji mogućnost gubitka i posla, zato buditi taktični. Jun vam donosi dosta rada i dokazivanja, ali to će vam se isplatiti, vaši saradnici vas vole i podržavaju što vam bar sada dosta pomaže. Počeće da isplivavaju stvari koje su zataškane iz prethodnog perioda, mogući su i papirološki problemi, potrudite se da sve na vreme proverite. Blago povećanje prihoda vam stiže u drugoj polovini juna. 23. juna možete da očekujete završetak bitne papirologije.
Ljubav: Čuvajte se tajnih veza ili koketiranja na poslu, mogući su skandali i afere krajem juna. Ako ste slobodni očekuje vas poznanstvo upravno na poslu, obratite pažnju na status te osobe, ne ulazite u tajnu vezu nikako. Prizeljkujete da vam se javi odredjena osoba , ali taj poziv je moguć tek posle 20. juna, kao i iznenadni susret. Emotivno žudite za stabilnošću i oni koji su već u postojećim vezama ili braku očekuju od partnera podršku. Do 19. juna vam je pozitivan period za stabilizaciju odnosa, kao i za proširenje porodice. Početkom meseca, partner će pokazivati iznenadnu ljubomoru i nepoverenje. Samo vaše strpljenje će vam održati vezu.
Zdravlje: Problemi sa hroničnim upalama respiratornog sistema.

Lav:
Posao: opterećeni ste finansijama i čini vam se da više ulažete nego što dobijate. Ukoliko se bavite privatnim poslom, muči vas neizvesnost i čak se dvoumite šta ćete dalje sa istim. Pokušavate da kombinujete, ili da se udružujete u partnerskim odnosima, ali to baš i ne bi bilo dobro. Dokle god ste vi gazda, koliko god prepreka poštojalo, biće dobro. Ukoliko pokušate da pomognete, ili da udjete u partnerstvo, osudićete sebe na nepotrebne komplikacije i velike finansijske gubitke. Znači, glavu gore i samo napred. Jun je vaš mesec, naročito druga polovina.
Ukoliko radite za nekog, upravo vam se čini da ste u mreži podmetanja ili da vam pozicija polako klizi i izmiče. Ne donosite nikakve važne odluke, sačekajte kraj juna.
Ako ste ne zaposleni, oko 17.juna eto šanse za posao.
Ljubav: ostali ste bez podrške partnera i čak I da ste u dugogodišnjoj stabilnoj vezi ili braku, osećate se usamljeno, napušteno i ostavljeno. Hroničan osećaj usamljenosti vlada, koliko god da se trudite da poboljšate situaciju. Vraćate se na staro iz dana u dan. Nepravedno i nezahvalno prepušteni ste sami sebi. Mnogi razvedeni Lavovi, ovih dana imaju problem sa bivšim partnerima ili ljubavima.
Ipak, situacija se polako menja u vašu korist. Iznenadilo vas je interesovanje nove osobe za vas. Čovek sa puta, stranac ili filozofski nastrojena duša vam baš okupira pažnju tokom juna. Na vama je šta ćete dalje. Zaljubite se, budite srećni, iznenadite se. Niste odavno!
Zdravlje: povremeni bolovi u kičmi i prolazna glavobolja.

Devica:

Posao: Vaš vladar Merkur početkom meseca ulazi u znak Blizanaca I biće lose aspektovan gotovo celog meseca. Sada vam ništa nije jasno, nemate cilj i imate gubitak energije. Skloni ste da napravite grešku, što nije svojstveno vama, ali I maj vas je mnogo iscrpeo i trenutno ne vidite stvari kako treba. Takodje, nemate oslonac, nemate trenutno kome da verujete, sem najblizim ukućanima, ali i tu vas očekuje par sukoba krajem meseca. Manji dobici stizu početkom juna, ali kako budu došli tako će i otići, novac vam se do 13.juna neće zadrzavati u novčaniku. Od 15. juna ćete ipak bar na kratko progledati, vraća vam se snaga, entuzijazam, kao i nove ideje. Pitaćete se sta vam je bilo u proteklom periodu. Kraj meseca dočekujete radno, čak i sa nekim novim ponudama. Ako niste zaposleni od ovog perioda vas očekuje zaposlenje.
Ljubav: Potpuno ste usmereni ka partneru. Jasno je da su emocije obostrane, ali trenutno kao da pričate različitim jezikom, tako će da bude do kraja juna. Za vas je trenutno vazi deviza “ćutanje je zlato”. Sve što više budete želeli nešto da objasnite ili raspravite ulazićete u jači sukob. Nemojte da dovodite u pitanje emocije, vernost partnera, sumnja vas izjeda bez razloga. Svima sem vama je jasno da vas obožava, ali je …. pa recimo KUKAVICA. Slobodne Device se dvoume izmedju par mogućnosti koje se pojavljuju posle osmog juna. Osoba koja je već neko vreme prisutna u vašim mislima, emocijama je ona prava, samo što će trebati još vremena da se potpuno otvorite jedno ka drugom.
Zdravlje: Anksioznost, nervoza, glavobolje je nešto što će obeleziti kraj meseca juna. Boravite vise u prirodi, to će vam dosta pomoci da razbristrite misli.

Vaga:

Posao: koliko god vi balansirali i taktizirali, osobe iz neposredne poslovne okoline vam ne daju mira. E sad, ko je kriv? Vi ili oni. Ne obraćajte pažnju i naučite da ne morate uvek da ispravljate “krive Drine” i da balansirate odnose, jer i za mir treba dve strane. Ignorišite tenziju i terajte dalje. Iovako ste previše brinuli od početka juna za posao, sada je red da odahnete, i smirićete se, kako god da se završi (neizvesnost) već u zadnjim nedeljama jula. Da! Jula. Do tada je tranzitni mars u znaku Raka.
Ukoliko ste u stalnom radnom odnosu, obratite pažnju na jun, koji može biti jako tenzičan, čak toliko da vi lično, prekinete neke dosadašnje ugovore. Ukoliko radite u medijima ili ste medijska ličnost, pripazite na ponašanje i izbegnite svaku situaciju koja se može tumačiti kao skandalozna ili konfliktna. Orjentacija na ugovore, partnerstvo ili sud će obeležiti mesec.
Novac zavisi od drugih, ili se troši na porodicu, kuću. Stisnite se koliko možete, pa od kraja jula eto oporavka! Ukoliko ste ne zaposleni, evo šanse da preko partnera ili bliske osobe napravite odličan dogovor sa strancima ili kroz strane firme i konačno krenete u pravcu željene karijere, polovinom meseca kada tranzitni Jupiter krene u direktni hod.
Ljubav: Ukoliko ste zauzeti, prethodni period je doneo mnogo tenzija i neophodnost prilagodjavanju svakoj situaciji, koja nije bila ni malo prijatna. Početkom juna, vaš emotivni život se budi i sav fokus u narednom periodu se okreće u pravcu partnerstva i ljubavi.
Ukoliko ste usamljeni, spremajte se za drugu polovinu juna i ne premišljajte se mnogo. Možda, upravo u ovom junu i pronadjete osobu kakvu odavno čekate. Zauzete Vage, zaboravile ste zašto ste izabrale baš vašeg partnera? Setićete se uskoro, samo izbegavajte sukobe oko sitnica koje zaista nisu sada važne.Uživajte u junu i neka vam svaki dan bude pun pozitivnih šokova.
Zdravlje: imunitet je oslabljen, san neuredan, nervoza izražena. Treba vam odmora i harmonija.

Škorpija:
Posao:
Vreme je da se prave promene i sami ste svesni toga. Ako ste privatnik ovo je period kada morate da napravite veliku transformaciju. Trenutno imate osećaj da vam veliki teret stoji na ledjima, ali morate da budete svesni da promene koje predstoje za vas biti dobre i povoljne. Morate da stavite tačku, ako to sad u junu ne budete uradili već krajem okotobra ćete biti prisiljeni. Novac koji očekujete dolazi oko 20.juna. Nemojte ulaziti sada u sumnjive poslove, slušajte svoju intuiciju. Imaćete osećaj da ste u rascepu izmedju želja i mogćcnosti. Od 12.juna vam se vraća snaga. Pojaviće  vam se ponuda za veću zaradu i dodatni posao, što ne bi bilo loše da prihvatite, ali sve dogovore ipak ostavite za kraj juna, kada ćete mnogo bolje raspolagati vremenom, a i bolje ćete rasudjivati. Krajem juna izbegavajte I bilo kakvo potpisivanje ugovora, kao i bitne dogovore, možete biti prevareni.
Ljubav: Do kraja juna uzivajte u poštojecim emocijama i vezi. Osećate se ušuškano, nemate potrebu za nekim bitnim promenama. Ako ste slobodni ovo je odličan period da uplovite u romantičnu vezu, kao i da obnovite stari emotivni odnos. Venera ulazi u vase polje odnosa. Hteli vi to ili ne svakako ćete imati kontakte sa prošlošću. Ako ste u ozbiljnoj vezi kraj maja I početak juna (do 10.juna) vam može doneti iznenadni prekid ili svadju koja će poljuljati poštojeći odnos, a vas gurnuti u pravcu novih tokova. Čuvajte se svoje tvrdoglavosti, definitivno vaše procene jesu ispravne, ali vas inat može da ugrozi nešto što ste gradili dugo vremena. Držite do sebe, ali saslušajte i drugu stranu. Samo tako ćete moći da sačuvate nečije interesovanje, koje je sada na velikom testu.
Zdravlje: Zdravstveni problemi su mogući krajem juna. Pazite na vratni deo kičme.

Strelac:
Posao:
 povukli ste se u svoj svet i samo previše brinuli. Evo ih prvi ozbiljni zraci sunca a sa njima i novi pokret i optimizam na vašem poslovnom planu. Tenzije i stresovi koji su vladali na radnom mestu, polako prolaze do 08.juna i vi zaista vraćate onaj vaš neponovljivi optimizam. Druga polovina juna je odlična za finansije, pa spremajte se da potrošite i ono što nemate, bar za putovanja. Ukoliko ste nezaposleni, evo šanse I da se zaradi. Poslovna prilika preko žena dolazi, ne razmišljajte sada mnogo, iskoristite šansu. Biće to odličan izbor, s obzirom na to da vas pritiska retrogradni Saturn I da polako žudite da se izolujete, povučete i distancirate. Što nije vaša stvarna priroda.
Ljubav: emocije ste za trenutak stavili u drugi plan, ali promenom kretanja Jupitera sredinom meseca će se izroniti i nova snaga i elan za svaki vid partnerskih odnosa. Spontan, optimističan i liberalan stav u ophodjenju sa suprotnim polom, doprineće tome da se vaše okruženje i partner više otvore prema vama. Ipak, svako interesovanje, posle kratkog vremena možete doživeti monotono і rutinski, pa tražiti i nove izvore uzbuđenja і zadovoljstva. Kako god, prilike se smenjuju, i bilo bi dobro da ih iskoristite. Zauzeti Strelčevi će osetiti punu podršku partnera od 13. juna, naklonost i pažnju. Puni ljubavi, zadovoljni emotivnih životom, možda ćete na kratko, poželeti da se odvojite od svakodnevniće i planirate zajednički put. Što da ne.
Zdravlje: neraspoloženje i razdražljivost polako prolaze. Obratite pažnju na ishranu i izbegavajte dijete (svojevoljno ili izbegavanje hrane zbog nedostatka vremena).

Jarac:

Posao: Vec duze vreme očekujete neko razrešenje i čekate da se zvanično reše stvari bar posredstvom porodice. Budie strpljivi, sve je na vašoj strani i vreme radi za vas. Kraj meseca vam donosi objašnjenja i moguće potpisivanje bitnih papira ukoliko ste nadredjeni. Ako rešavate pitanje nekretnina ili želite da prodate iste, sačekajte drugu polovinu juna, kada ćete mnogo lakse doći do dogovora. Na poslovnom planu opet ste sebe opteretili obavezama koje nisu vaše. Pokušajte da malo racionalnije raspolažete svojim vremenom i ne preuzimajte tudje obaveze na sebe. To vas iscrpljuje i psihički i fizički. Od juna imate dobru saradnju sa zaposlenima i to će vam posebno prijati. Moguć je priliv zaostalog novca ili povraćaj nekog duga.
Ljubav: Ako ste slobodni u junu ćete imati dosta kontakta, flerta i neobaveznih razgovora ukoliko se rešite da bar na sat promenite destinaciju na kojoj se nalazite. I ako ste tip osobe koja voli sigurnost i stabilnost, ovo vam trenutno prija I opušta vas. Slobodno se prepustite čarima nepoznatog u ovom periodu. Od druge polovine juna dolazi do stabilizacije u odnosima, kada ćete i znati za koga da se odlučite. Ako ste u vezi ili braku privlačiće vas avantura više nego inače.
Zdravlje: disajni problem postaju hroničan teret pored bolova u zglobovima.

Vodolija:
Posao:
čini se da ste se pokrenuli vi već odavno, ali… koliko god razmišljali u kom pravcu da krenete na poslovnom planu, koliko god prijatelji imali “dobre ideje”, koliko god vi pokušavali da napravite fokus i jurnete ka njemu, nešto u poslednjem trenutku iskrsne, polomi se struktura koju ste sastavili, i vi ste ponovo na početku. Problem je u okolnostima. Kao da okolnost sada ne podržava vašu kreativnost i različitost. Situacija sa finansijama se stabilizuje od 14.juna, pa se spremite I da uživate.
Ljubav: Vi ste definitivno majstor da zakomplikujete svoj život. Taman ste se primirili I već početkom juna vam đavo neda mira I spremate se da kontaktirate osobu iz prošlosti koja nip o kom osnovu ne ispunjava sociološki odobrive kriterijume. Neko vam neda mira, a vi ne možete da se odlučite sta vas muči…. Emocija ili strast. Uživajte.
Zdravlje: nesanica je vaša uobičajena boljka, ili bar jako malo spavate. Obratite pažnju na krvni pritisak i polako samo. Čim se stabilizuje vreme, osećaćete se vi daleko bolje – van zidina kuće.

Ribe:

Posao: Sjajan period za vašu karijeru kreće od 07. juna. Imaćete podrsku nadredjenih. Poštojeći posao prolazi kroz određene promene, ali vaš status neće biti ugrožen. Prva polovina juna je dobra da se obnove ugovori, dogovori. Novi kontakti doneće vam neke nove ideje. Ako ste imali osećaj da stagnirate u junu ćete sasvim sigurno osetiti napredak, čak imate i mogućnost porasta plate ili dodatnih prihoda. Ukoliko želite da podignete kredit ili da uzmete pozajmicu ostavite to za period iza 23.jun.
Ljubav: od 07.juna tranzitna Venera boravi u znaku Bika, I u vašem je trećem polju, što vam donosi otvaranje, šarm i neodoljivost za suprotan pol. Iskoristite taj period za kontakte, susrete, verujte u sebe i svoju energiju. Ako ste zauzeti imatećete osećaj da je partner pogubljen ili da ponovo previše očekuje od vas, što vam um može pomeriti samo u pravcu druge osobe. I ako će u potpunosti biti okrenut ka vama, vi ćete želeti nešto više, potpunije I veće. Trenutno partner u vama vidi sigurnost i kao da mu treba vaša snaga. A vama je um okupiran nekim iz prošlosti ili osobom koja nip o čemu ne bi smela da privlači vašu pažnju. Šta god bilo, koliko god da se opirali, očekujte poziv I susret posle dugo vremena.
Zdravlje: Osim nervoze i trenutne iscrpljenosti, zdravlje vam je dobro.

 


Jovana Lučić Gajić
 je rođena u Beogradu 1974.godine. Živi i radi u istom.
Od 1993. do 1997. je uredjivala emisiju "Noć sa astrologom" na beogradskim radio stanicama. 
Od 1998. do 2008. je predavala astrologiju na beogradskom univerzitetu "Đuro Salaj".
Od 2008. godine do danas predaje u svojoj školi "JovanaL27". 
Autor je pet zbornika radova, piše i objavljuje tekstove za časopise i ima redovne astrološke emisije na Televizijama u regionu.  
Sa klijentima uživo ili skypeom radi utorkom i četvrtkom.

e-mail: jovanalg@yahoo.com
mob/viber: +381 61 195 0953 

photo: Nenad Vujić


hvala što nas čitate
commercial cleaning broward