Tranzitni Mars u konjunkciji ili aflikovan od Neptuna

Mars predstavlja naš motiv za delovanjem, udove i namere koje hoćemo da sprovedemo u spoljnom svetu. Predstavlja akciju, agresiju, osvajanje, borbu, rad i napor. Mars simbolizuje moć inicijative, želju i sposobnost spontanog izražavanja.Oslikava i pravac, osnovni princip energije, mlade I jake muskarce, volju za životom na instiktivnom nivou, bes, ljutnju, svadje, energiju i prenos energije. Njegova priroda je zlonamerna, vrela i iritirajuća.

"Duhovi Marsa se nastanjuju u visokom telu, kolerični su, nečistog izgleda, braon, crnomanjaste ili crvene boje, imaju rogove poput jelenskih i kandže poput Grifina, koji riču poput divljih bikova. Oni se kreću poput goruće vatre, a njihov znak su grom i munja oko kruga." Hajnrih Kornelije Agripa

Neptun Neptun je onaj/ona koji je tu, čije se prisustvo oseća, onaj/ona koga rečima ne možete da opišete, onaj/ona kojim se zavaravate, nadate; onaj zbog koga više niste ni sigurni da li ste nešto videli, rekli ili ne.
Neptun je i onaj čudni, iracionalni, zanos i ona slepa vera u "nešto ili nekog".

"Neptun predstavlja operu, balet, slikarstvo, umetnost, ali čovek - Homo sapiens, često nije na Neptunovoj talasnoj dužini, pa ako živi prizemno, kao većina ljudi, njegov upliv će doživeti na potpuno nov način: veru će zameniti beznađem, uzvišenu lepotu porokom, operu alkoholizmom, a ponekad i drogom. Neptun predstavlja naše astralno telo, paralelni univerzum, Božansko i demonsko, a šta će nas stići - naš je lični, najčešće nesvesni izbor.
On vlada morima i okeanima, jer Neptun je Posejdon, antički grčki Bog sa trozupcem u rukama, pa koliko predstavlja našeg anđela čuvara, isto tako može predstavljati i zle duhove.
Neptun predstavlja i lopove, od onih najobičnijih pa do trgovaca ljudskim dušama. Položaj ove planete u ličnom horoskopu nam govori gde će se lopov pojaviti.
Neptun upravlja i naftom, otrovima, insektima, bakterijama i virusima, kao i maglom, bez obzira da li se ona nalazi na autoputu ili u - našoj duši "
 Peđa Radović


Sam tranzit Marsa ukazuje na svojevrsnu aktivnost ili usmerenost snage i energije u jednom trenutku. Na nekom opštem planu, tranzitni Mars u znaku Blizanaca, simbolizuje kretanje, komunikaciju ili stavove koji će se narednih dana odvijati agresivnije, promenljivo i netaktično. Ukoliko se osetimo ugroženo, svoje stavove ćemo žestoko braniti snagom argumenata, a kada oni nestanu, onda možda i galamom ili pesnicama.
Užurbanost i neopreznost mogu sada da prouzrokuju neprilike, ne samo u međuljudskim odnosima, već i u drumskom saobraćaju - vratolomna vožnja automobila i drugih prevoznih sredstava što ukazuje i na saobraćajne nesreće, naročito na raskrsnicama ili u blizini škola.
U kvadratu prema Neptunu, sada i usmerenost ka cilju koja se lagano gubi ili nestaje.
Planirati - pa ostati bez plana; postaviti cilj - pa odustati od cilja jer je pažnju i dan "odvukla nema misao".
Gubitak fokusa u odnosu na materijalne rezultate i gubitak svake snage i moć́i za praktične stvari, divljanje mašte, uranjanje u pasivnost, san i lenjost, sada su mogući.
Takodje, mogući su i spoljni napad na našu senzualnost, povređivanje onih najtananijih osećaja koje imamo, impulsivni ili neprijatan poriv da se najdublja intima čoveka iznese u javnost pa i grubo insistiranje drugih na stvarima koje želimo da sačuvamo za sebe.


Mars ukvadratu sa Neptunom ukazuju i na isprovociranost da se učestvuje u verskim ili duhovnim raspravama, ali i pojačanu konzumacija lekova, otrova, kafe ili nikotina.
Sada može biti prisutan i manjak samopouzdanja, "padanje u vatru" zbog uverenja, reči, stavova, vere ili političkih ubedjenja.
Pad u fantaziju, pasivnu agresivnost, nepoverenje i razočarenje. Pripazite na poveravanje.
Na neki drugi način, ova pozicija Marsa oslikava i osnaženje vere i nove ideale koji nam daju elan za dalje, ulaganje enormne energije u pravcu ostvarenja snova, koji sada drugima mogu delovati bezumno.
Moguć́e je i da na trenutak pronadjemo uzvišeniju svrhu u životu ili novi duhovni plan.

autor teksta: Jovana Bogoslovov

Jovana Bogoslovov

Jovana Bogoslovov je rođena u Beogradu. Živi i radi u istom.
Od 1993. do 1997. je uređivala emisiju "Noć sa astrologom" na beogradskim radio stanicama. Od 1998. do 2008. je predavala astrologiju na beogradskom univerzitetu "DJuro Salaj". Od 2008. godine do danas predaje u svojoj školi. Autor je pet zbornika radova, piše i objavljuje tekstove za časopise i ima astrološke emisije na Televizijama u regionu.
Sa klijentima uživo, zoom-om ili viberom, radi ponedeljkom i petkom
zakažite razgovor slanjem poruke na viber:
+381 69 4443220

Južni Mesečev Čvor – Ketu i Venera u istom znaku do 16.novembra 2022.godine

Ketu suštinski sagledava stvari. ali je uvek nezadovoljan svim iz materijalnog sveta i neprestalno žudi za većim, višim, boljim.
Večno nezadovoljan, neprestalno primećuje samo ono što nedostaje.

autor teksta: Jovana Bogoslovov, tekst objavljen 2020.godine

Škola astrologije astrolabium

Jovana Bogoslovov

Svetog Save 25, Beograd, Srbija

+381 69 444 3 220

jovanalg@yahoo.com

Follow Us
Jovana Bogoslovov je rođena u Beogradu 1974.g. Živi i radi u istom.
Od 1993. do 1997. je uređivala emisiju "Noć sa astrologom" na beogradskim radio stanicama.
Od 1998. do 2008. je predavala astrologiju na beogradskom univerzitetu "DJuro Salaj".
Od 2008. godine do danas predaje u svojoj školi "JovanaL27".
Autor je pet zbornika radova, piše i objavljuje tekstove za časopise i ima astrološke emisije na Televizijama u regionu.
Sa klijentima uživo ili skypeom radi ponedeljkom i petkom.
Jovanin YouTube kanal

© Jovana Bogoslovov. All Rights Reserved. Design by HTML Codex