Kiss and Tell - priča o Bryanu Ferry

autor: Jovana Bogoslovov
tekst objavljen u "Code" časopisu, 2009.god


Bryan je rodjen u gradu Washington, Tyne and Wear u Engleskoj, 26.septembra 1945. godine u 11.30am u radničkoj porodici. Nakon završetka srednje škole, studira umetnost na univerzitetu Newcastle.
Bryan je Vaga sa ascendentom u Škorpiji. Šarmantan, taktičan, odmeren i jako zaljubljiv. Prilagodljiv u kontaktima sa drugima, sa izraženim osećajem za sklad, ravnotežu i talenatom da smiri situaciju kada svi gube glavu.
“Nikada sebe ne bih nazvao sasvim uglađenim i ispravnim. Ja jednostavno volim da stvari oko mene izgledaju lepo, volim dizajn, a to je nešto što sam poneo iz srednje škole, koja je bila umetnička”.
Osa IV i X polja, Ribe/Devica opisuje poreklo. Devica na osi porekla, uz vladara Merkura u Devici na 28* jasno opisuje radničku porodicu i vredne ljude.Sa 25 godina, novembra 1970. formira rock grupu Roxy Music. Prvi hit ovog benda "Virginia Plain", se penje na UK listu Top 5 1972. godine. Paralelno sa radom u grupi Roxy Music, Bryan započinje i solo karijeru 1973. i objavljuje 5. oktobra 1973. album “These Foolish Things”. Dalje, se redjaju hitovi.
Slede albumi “Another Time, Another Place”(Jul 1974.), “Let's Stick Together” (septembar 1976.), “In Your Mind” (februar 1977.), “The Bride Stripped Bare” (april 1978.).
U 39.godini (3.juna 1985.), Ferry objavljuje album “Boys and Girls”, i album postaje, gotovo preko noći, najprodavaniji album u Engleskoj. Pesme "Slave to Love", "Don't Stop the Dance", "Stone Woman" ostaju i danas hitovi. Od 1985. nadalje se redja serija poslovnih uspeha.

U 47.godini, 13. aprila 1993.godine se vraća na velika vrata albumom “Taxi”. Najveći hitovi sa albuma "I Put a Spell on You", "Will You Love Me Tomorrow", "Girl of My Best Friend", opisuju biografske motive izvodjača.
Nakon toga, slede albumi: “Mamouna”(5. Septembra 1994.), “As Time Goes By” (15.oktobra 1999.), “Frantic” (18.maj 2002.), “Dylanesque” (5.marta 2007.) i “Olympia” (26. oktobra 2010.).

Delatnost i radno mesto opisuje Biku u vrhu VI polja. Dispozitor Venera u kulminaciji pokazuje umetnost.
Jupiter vladaja II poljem (zarada, novac) i nalaze se u X polju, u konjunkciji sa Neptunom i Suncem.
Sunce na zvezdi Al Zawiah, daruje mu sa vrha "južnog krila" popularnost, medije, zadovoljstva i srećna udruživanja na poslovnom planu. Opoziciono od Kerba i Difde, ukazuje na mogućnost napuštanja od strane voljenih osoba, pomalo lenjosti, preteranu samokritičnost, samodestrukciju, nervozu, prepreke i štete od žena.
Sunce u 10.polju pomaže karijeri i vodi ka dobroj poziciji tokom života. Konjunkcija sa Neptunom pojačava osetljivost i lakovernost, nosi umetničke presispozicije i remeti postojanost u namerama ili samoj prirodi osobe. Konjunkcija Sunca sa Jupiterom širi svet imaginacije ali dodaje i dozu arogancije, precenjivanje sopstvenih mogućnosti, ludi entuzijazam, samopouzdanje i prenaglašen ego. Jupiter, kao vladar drugog polja, zasigurno će omogućiti velike prihode ali i nepotrebne rashode i extravaganciju zbog kvadrata sa Marsom i konjunkcijom sa Neptunom.
Interesantan je aspekt septila Sunca prema vladaru Ascendenta Plutonu. Duboko poniranje u najdublje slojeve nesvesnog i težnja da se ovlada sobom, reakcijama. Osećaj da imamo misiju koju moramo da sledimo. Fanatično angažovanje oko trenutnog predmeta interesovanja, i extremno preživljavanje svakog gubitka iza koga će svakako izaći “kao preporodjen”. Specifičan talenat da se drži pažnja, harizmatičnost i doza diktatorskog duha spakovana u taktičnost i finoću Vage.

Jednu od svojih najvećih ljubavi, Jerry Hall, sreće na snimanju naslovne stranice albuma “Siren”, na leto 1975.godine. u 29.godini života (progresivni Mesec staje na natalnog Marsa (vladara 5.polja), progresivni Desc na natalni Mesec. Tranzitni Pluton 60 natalni Mesec, tranzitni Neptun 180 Mesec, tranzitni Jupiter 120 natalni Mars, tranzitni Jupiter 180 Venera). Jerry je pozirala u ulozi sirene, i nakon snimanja je imala problem da skine plavu boju sa kože. Bryan se ponudio da pripomogne i pozvao je kući. Krenula je fatalna ljubav, sa tada devetnaestogodišnjom manekenkom. Delili su “krov nad glavom” (Mars u Raku)u Londonu i Los Angelesu. Jerry je angažovana na snimanju spotova za nekoliko pesama sa albuma. Dve godine kasnije, krajem 1977.godine, Jerry je napustila Bryana i otišla sa Mick Jaggerom. Njena veza sa Jaggerom se završila brakom novembra 1990.godine koji je potrajao oko devet godina. Bryan o njihovom rastanku nije nikada ništa pričao.
Mars kao dispozitor petog polja – izmedju ostalog vladara emotivnih odnosa i veza pre braka. Mars se nalazi u Raku, na 10*, na zvezdi Al Zirr, u konjunkciji sa Rahuom u 8.polju. Osmo polje neizbežno nosi gubitke i voljena osoba (peto polje) ide ka nekom drugom, postaje tudje “vlasništvo”(8.polje). Al Zirr nosi probleme, tugu, sramotu, gubitak sreće. Rahu se izmedju ostalog i tiče odnosa i veza.
Konjunkcija Marsa i Rahua ukazuje na povredjivanje, strastveni odnos, konflikt i napuštanje. Mars je u separacionom aspektu sa Neptunom i Jupiterom. Obmana, zloupotreba, napuštanje i izneverene nade i očekivanja su neizbežna.
Interesantno je pogledati uporedni odnos Bryana i Jerry. Jerry je Rak (Sunce na Bryanovom Marsu i Rahuu) i samim Svetlom na Marsu aktivira navedene indicije. Naravno da nije samo to važno.
Dva Merkura u kvadratu ne obećavaju dobru komunikaciju. Jedan bi da analizira, usitnjava, drugi bi laganu, površnu komunikaciju. Jerryn Merkur u konjunkciji sa Bryanovim Uranom unosi “elektricitet u odnosu”, neplanirane verbalne sukobe, ishitrene odluke, reči i sl. Blizina Venere i Urana takodje ukazuje na nagla spajanja i nagla napuštanja.
Njen Mars iz Riba u kvadratu sa Bryanovim Uranom nosi takozvani “pucanj”, ishitrene odluke, emotivnu napetost i konačni beg.
Njen Saturn gradi kvadraturu sa njegovom Venerom. Trpi se, guta, ne podnosi trajanje, I vremenom se odnos hladi.
Najsnažniji odnos planeta gradi Jerryn Pluton i Jupiter prema Bryanovoj Veneri. Opsednutost, magnetičnost, fatalnost. Ona će sigurno biti sve to za njega. Magnet od koga nema bežanja – njemu. Femme fatale.

Tokom snimanja naslovne strane albuma “Avalon”, tokom leta 1981,godine, Bryan u 36.godini života, upoznaje 14 godina mladju Lucy Helmore. Trudna Lucy i Bryan se venčavaju 26. juna 1982.godine. Ferryevi su tokom 20 godina braka dobili četri sina Otisa, Ajzaka, Taru i Merlina. Posle 17,5 godina zajedničkog života, početkom 2000-te Bryan i Lucy su se odvojili, i razveli 31. marta 2003.godine.
Bik u sedmom polju i Venera u Devici koja ide u angularnu poziciju pričaju priču o braku.
Mesec u Blizancima opisujelake, gotovo “trenutne” kontakte o kojima se mnogo razmišljanja i razgovora, analizira, taktizira i isčekuje (vladar Meseca je Merkur u Devici). Mesec u 07.polju ipak ne može sam. Predaje se svom dušom drugima, okružen je ženskom, mladjom (Blizanac) publikom. Senzibilnost za partnerke je naglašena. Spremnost na na ustupke, kompromise, uslužnost i prilagođavanja. Potrebe i očekivanja su u disbalansu (Venera 90 Mesec). Emocije streme jednom, a čula bi radije drugim pravcem.
Zenit se smatra vrhuncem svega pa i života (periodom od 37 do 42.godine). Venera je u Devici u nezavidnoj situaciji i samo je dispozicija vodi u realizaciju. Venera koja raste ka Zenitu obećava ljubav u period od 37-me do 42-ge godine.
U ovom slučaju i brak (vlada 7.poljem). brak mora da zadovolji potrebu za sigurnošću (Mesec), stabilnost (Bik) i zahtev za perfekcijom (Venera u Devici). Bračni dug će sigurno doći preko posla u navedenom periodu!
To svakako mora biti inferiorna (Devica), mlada (Mesec u Blizanacima) osoba. Venera gleda na Merkura u Devici koji joj je dispozitor. Žena Dete (Merkur), i brak zbog dece (trudnoće). Merkur koji sledi Veneru ukazuje na dva braka.
Mesec aplicira ka konjunkciji sa Uranom. Opšta uznemirenost, emotivne turbulencije, eksplozije, hirovitost, ekscentričnost, i nagli lom braka.
Ali, Venera u Devici, ne ostavlja (razvodi) brak rano. Ne dok ne potroši I poslednji komadić nade da će ispraviti problem i rešiti nesuglasice. Nakon punih 17 godina braka (vrh sesdmog polja na 17* ?) brak se raspada, razilaze se.
Pogledajte horoskop Solarnog Povratka za 1981. Asc Solarnog povratka izlazi iz natalnog X polja (promena pozicije) i Venere dispozitora Braka. Menja se bračna pozicija. Izmedju ostalog i Solarni Mesec na natalnoj Veneri, Solarni Saturn u trigonu sa natalnim Mesecom, Sunce na Jupiteru u Vagi. Sve pokazuje brak.
Tokom 2009.godine Bryan ulazi u vezu sa bivšom devojkom svog sina Ajzaka, 36 godina mladjom,Amandom Sheppard. “Amanda i on se poznaju godinama, ali nikada nisam mogao da pretpostavim da će se nešto tako među njima desiti”, rekao je Ajzak.
U januaru 2012.godine, u 66-oj godini života, Bryan se oženio Amandom Sheppard. IX polje (drugi brak) startuje u Raku. Dispozitor IX polja je Mesec u Blizancima. Mlada žena dolazi u kuću! Pluton daruje drame i ekstreme. Sunce
vladar umetnutog Lava u konjunkciji sa Neptunom, skandalozna odluka. Solarni povratak za 2011-tu godinu (Sep 26, 2011 09:45:43 AM GMT +00:00, London, ENG), ponovo dovodi Mesec u Devicu. Jupiter pada u VII polje, kako Solarno tako i natalno. Poklapaju se uglovi, imamo važnu godinu.

Za kraj, “Mislim da postoji jedna vrsta dostojanstva u ljubavnim pesmama ako dolaze iz srca. Oduvek sam voleo tužnu i emotivnu muziku i ona je predstavljala veliki deo moje karijere. Veliki deo mojih pesma je mračan i tužan, ali na sreću po mene one se često ne primete zahvaljujući onim hitovima u bržem ritmu.”